• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanser miyim?...

Astronomer

fragile cosmos
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
335
1
116
Ankara
Merhaba arkadaşlar..
Uzun zamandır dikkatimi çeken bir durumla karşı karşıyayım ve korkumdan kötü bir haber almaktan doktora dahi gidemiyorum kimseye birşey söyleyemiyorum..
Ben adet her adet dönemimde (yaklaşık son 1 yıldır) makattan bir defalığına kan geldiğine şahit oldum ama bu başka zaman olmuyor. ayrıca adet döneminde dışkı yapamıyorum makatta bi kasılma bi ağrı acı oluyor çok keskin, ama adetim hafiflemeye başladığı zaman giderebiliyorum ihtiyacımı. onun dışında en azından görünürde dışkımda hiç kana rastlamadım.. ben kolon kanseri miyim sizce.. çok korkuyorum..

Öncelikle biraz kendinizi rahatlatın,
yarında hemen bir doktordan randevu alıp gidin.
Böyle konularda korkulacak veya beklenilecek bir durum yok,
hemen randevunuzu alın yarın.
Şimdiden acil şifalar diliyorum geçmiş olsun.

Merhaba arkadaşlar..
Uzun zamandır dikkatimi çeken bir durumla karşı karşıyayım ve korkumdan kötü bir haber almaktan doktora dahi gidemiyorum kimseye birşey söyleyemiyorum..
Ben adet her adet dönemimde (yaklaşık son 1 yıldır) makattan bir defalığına kan geldiğine şahit oldum ama bu başka zaman olmuyor. ayrıca adet döneminde dışkı yapamıyorum makatta bi kasılma bi ağrı acı oluyor çok keskin, ama adetim hafiflemeye başladığı zaman giderebiliyorum ihtiyacımı. onun dışında en azından görünürde dışkımda hiç kana rastlamadım.. ben kolon kanseri miyim sizce.. çok korkuyorum..

Öncelikle hemen paniğe kapılma kanseride nereden çıkardın:20:
Kanın makattan geldiğine eminmisin?Belki adetli olduğun için karıştırıyor olabilirsin.
Eğer eminsen adetliyken karında şişkinlik hissi oluyorya acaba dışkı yapamadığın için zorlanmaya bağlı bir kanama olabilirmi?
Bunların cevabını dr. a gitmeden öğrenemezsin.Ama önce kendini çok iyi gözlemle şikayetlerini sonrada acilen dr. a git.

Benimde adet dönemlerimde karnımda çok şişkinlik ve ıkındığımda makatta ağrı hissi oluyor.Ama adet bitiminde geçiyor.Bu normaldir diye düşünüyorum.Sen kanama için git ama mutlaka dr. a

Merhaba arkadaşlar..

aynı şeyi bende yaşadım hatta bu kan fışkırma şeklindeydi hiç bişey çıkmadı ama basurla ilgiliyömiş benim,adet olunca karnım şişiyo ve makatta ağrı oluyo oda bu şişkinlikle ilgili bence zorlayıncada kan oluyo sızı şeklinde acılarım oluyo benim

evet makattan geldiğine eminim son 2-3 seferdir iyice yoğunlaştırdım dikkatimi buna. zaten adet dönemimde dışkılamayı zor yapıyorum makata vuran bir ağrı oluyor ama kendimi öyle zorlamıyoum, klozete oturup hafifçe bi hamle yapar yapmaz hatta oturur oturmaz bir sancı giriveriyor.. endometriyozis diye bir şey duymuştum, rahim dokusunun rahim dışında bir yerlere yerleşip her ay adet kanaması geçirilen zamanda vücut bu dokuyu da bulunduğu yerden kanama ile atarmış. bu vücudun başka yerlerinde de olabiliyormuş. hatta şöyle bir örnek vardı, kadının birinin her ay adet olduğunda burnu kanıyormuş.. başta buna yordum. ama çok endişelenmeye başladım açıkçası. annemde de bu sancı yüzünden dışkılayamama şikayeti var ama kendi durumumu farkettirmeden ona sordum onda kan filan yokmuş.. doktora gtmeye gerçekten korkuyorum şu an ben daha 22 yaşındayım ya kanser gibi kötü bir şeyse..

aynı şeyi bende yaşadım hatta bu kan fışkırma şeklindeydi hiç bişey çıkmadı ama basurla ilgiliyömiş benim,adet olunca karnım şişiyo ve makatta ağrı oluyo oda bu şişkinlikle ilgili bence zorlayıncada kan oluyo sızı şeklinde acılarım oluyo benim

peki normal zamanda da oluyor mu sende bu ağrı tipi canım? bende olmuyor. sadece adet dönemimde bir kere görüyorum bir seferliğine bir daha olmuyor.

evet makattan geldiğine eminim son 2-3 seferdir iyice yoğunlaştırdım dikkatimi buna. zaten adet dönemimde dışkılamayı zor yapıyorum makata vuran bir ağrı oluyor ama kendimi öyle zorlamıyoum, klozete oturup hafifçe bi hamle yapar yapmaz hatta oturur oturmaz bir sancı giriveriyor.. endometriyozis diye bir şey duymuştum, rahim dokusunun rahim dışında bir yerlere yerleşip her ay adet kanaması geçirilen zamanda vücut bu dokuyu da bulunduğu yerden kanama ile atarmış. bu vücudun başka yerlerinde de olabiliyormuş. hatta şöyle bir örnek vardı, kadının birinin her ay adet olduğunda burnu kanıyormuş.. başta buna yordum. ama çok endişelenmeye başladım açıkçası. annemde de bu sancı yüzünden dışkılayamama şikayeti var ama kendi durumumu farkettirmeden ona sordum onda kan filan yokmuş.. doktora gtmeye gerçekten korkuyorum şu an ben daha 22 yaşındayım ya kanser gibi kötü bir şeyse..

Bende şimdi internetten bakıyordum makata vuran ağrı nedenleri arasında endometriozis de var evet.Ama mesela benimde her adet döneminde makata vuran ağrı ıkınma sırasında ağrı olmasına rağmen bende endometriozis yok.Çünkü bununla ilgili tahliller muayene ve rahim filmi gerekli herşey yapıldı.Yani her makata vuran ağrı endometriozis olmayabiliyor.

Şimdi sende bir rahatsızlık varmı yokmu bilemeyiz ki.Belki tedavisi basit bir rahatsızlığın var.Belki hiçbirşeyin yok.Belkide Allah korusun korktuğun gibi birşey ama her halukarda dr. agitmelisin.Eğer kötü birşeyse bile erken teşhis çok önemli.

Kanayan bir iç basur yada çatlakta olabilir.Biz sadece varsayımlar üzerine konuşabiliriz kesin teşhis ve tedavi için mutlaka dr. a gitmelisin.Bunda korkulacak çekinilecek bir şey yok.Şimdi annenle paylaşmalısın şikayetini ve ilk fırsattada birlikte gidersiniz dr. a.Annen sana destek olur tek gitme.

peki normal zamanda da oluyor mu sende bu ağrı tipi canım? bende olmuyor. sadece adet dönemimde bir kere görüyorum bir seferliğine bir daha olmuyor.

Bence sen ilk olarak jinekoloğa gidip şikayetini anlat o gerek görürse ilgili bölüme yönlendirir.Şuanda adet dönemlerinde bu sıkıntıyı yaşadığın için sanırım ilk olarak jinekoloğa gitmelisin.

tamam canım teşekkür ederim çok yardımlarınız için.. en kısa zamanda bir randevu alacağım ama bunun için kadın hastalıklarına mı gitmek gerekir yoksa başka bir bölüme mi?

normal zamanda olmuyor canım,ama benim o kan olayı 1 kere oldu cok korkmustum direk doktora gitmiştim muayne ediyorlar o makat ağrısıda buscopan içtiğimde olmuyor adet dönemlerimde

normal zamanda olmuyor canım,ama benim o kan olayı 1 kere oldu cok korkmustum direk doktora gitmiştim muayne ediyorlar o makat ağrısıda buscopan içtiğimde olmuyor adet dönemlerimde

geçmiş olsun canım..inşallah benimki bişey değildir canım ama korkuyorum işte. ya böyle çok aklıma gelmeyen başıma geldi misali bir şey çıkarsa diye endişelnmeden edemiyorum..

bir de şimdi aklıma geldi. annem bir ara kendinde rahim yapışıklığı olduğunu söylemişti. eğer bende de bu varsa genetik olarak geçmiş olabilir. gene de jinekoloğa gitmem gerekicek sanırım..

tamam canım teşekkür ederim çok yardımlarınız için.. en kısa zamanda bir randevu alacağım ama bunun için kadın hastalıklarına mı gitmek gerekir yoksa başka bir bölüme mi?

Eğer sorun makattaysa genel cerrahiden randevu alman lazım canım.Ayrıca korkma benim makat çok kanadı,az fitil yemedim,az sıcak sularda oturmadım.Anal fissür demişti ve çok şükür geçti..

Hemen aklına kötü şeyler getirme...

Eğer sorun makattaysa genel cerrahiden randevu alman lazım canım.Ayrıca korkma benim makat çok kanadı,az fitil yemedim,az sıcak sularda oturmadım.Anal fissür demişti ve çok şükür geçti..

Hemen aklına kötü şeyler getirme...

inşallah canım kötü bişe değildir... ben şimdi önce genel cerrahiye mi gideyim acaba??

inşallah canım kötü bişe değildir... ben şimdi önce genel cerrahiye mi gideyim acaba??

Eğer sorun makat kanamasıysa tabi ki genel cerrahiye gitmen gerekiyor.Makat kanamaları,şişlikleri,çatlamaları vs.genel cerrahi bakıyor.
Eğer devlet hastanesine gideceksen ve jinekolojiye de gitmek istersen aynı gün randevu vermiyorlar...Çok geçmiş olsun canım :71:

merhabalar, konu biraz eskide kalmis saniyorum ama bana da size olan seylerin neredeyse aynisi oluyor, gerci benim ek olarak adet donemimin disinda da oluyor bu makatta kasilma dediginiz olay ama merak ettim acaba doktora gittiniz mi ve size ne teshisi koydu acaba? cevaplarsaniz cok memnun olurum :)

Back