• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kansızlık demır eksıklıgı ve pekmez

soguklarkralicesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
334
15
118
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.Osebepten yanlışsa affola kan değerlerim düşük çıktı yani kansızlık demır eksıklıgı ve vıtamınsızlık var.sürekli uykuya yorgunluga halsızlıge yenık dusuyorum onun dısında tırnak kırılması ve asırı derecede saç dokulmesı var.doktor ferro sanol yazdı onu kullanıyorum onun yanında kecıboynuzu ve uzum pekmezı dusunuyorum.18 yaşındayım 49 kıloyum pekmezı gunde ne kadar tuketmem gerekır aşırıya kacmak ıstemıyorum.Bır de kılo yapar mı merak edıyorum .

pekmez iyi bir demir kaynagi degildir. bitkisel kaynakli demir iyi emilemez. sirf seker oldugu icin lif barindirmadigi icin kilo da yapar. kirmizi et en iyi demir kaynagidir.yaninda yesillikle beraber. c vitamini demirin emilimini arttirir.yani et yemen gerek.

pekmez iyi bir demir kaynagi degildir. bitkisel kaynakli demir iyi emilemez. sirf seker oldugu icin lif barindirmadigi icin kilo da yapar. kirmizi et en iyi demir kaynagidir.yaninda yesillikle beraber. c vitamini demirin emilimini arttirir.yani et yemen gerek.

kırmızı et ile pek aram yok açıkçası.Onun yerine denk gelecek alternatıfler arıyorum

bana da doktorum yeşil mercimek ve koyu yeşil sebzeleri bol bol tüket roka tere filan demişti demir eksikliği için
ferro sanoluda 2 şer 2 şer iç demişti ama ben çok kilo alırım diye 1er almıştım :)

Her gün bir kaşık keçi boynuzu pekmezi iç,ayaklarının altından ateş çıkartıyor resmen,uyku,uyuşukluk,halsizlik gidiyor,canlanıyorsun,tadı birazcık ağır ama nefesini tut ve iç :) demir emilimine engel olmaması için yemekten 2 saat sonra falan kullanabilirsin,her aktarda bulabilirsin...

Back
X