Bebek Beslenmesi Kangurudan kurtulmam için yardım edin :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Minnoskafa

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2017
4.572
6.292
35
Merhaba arkadaşlar, sekiz aylık bir bebeğim var. Pandemi sürecinde annemlerde kaldık, sallanan, geçici bir beşik kullandık, onda uyuttuk. Sonra beşik küçük gelmeye başladı, annemlerde bıraktım. Evimize döndüğümüzde kendi yatağına alışamadı. (o da sallanıyor)
Ben de evde yalnız olduğum için sakinleşsin diye kanguruda gezdirdim, hemen uyuyuverdi. İlk zamanlar iyiydi, benimle bağ da kuruyordu bu sayede. Ama günden güne başka türlü uyumaz oldu. Eşim işten gelince yanına yatırıp uyutuyordu, artık onu da istemiyor. Ve şu anda 9 kg bebeğim, bel ağrım çok oluyor. Allah korusun belime bir şey olsa bebeğimle bir daha nasıl ilgileneceğim. Sezeryan doğumlarda zaten bel hassas hale geliyor. Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Hangi yöntemle uyutabilirim, nasıl alıştırabilirim? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Benim ikizlerimi ayakta sallamaya alistirmisti kayinvalidem oyle devam etti. Tabi buyudukce ikisini sallamak zorlasmaya basladi ikiside ayni anda uyumak istiyor ve kavga ediyorlardi beni salla diye (ikizlerde kavgalar cok cok erken basladi) bir gun 2 saat kadar ikisini salladim ne yaptiysam uyumadilar ama o kadar uykulari var ki cildiriyorlar en sonunda aldim birini yanima birini ayagima. Yanimda olanin gozlerine baka baka karnini ayaklarini oksadim masaj yaptim oyle oyle mayisti muzik aciyorduk sallarken onu acmistim. Daha sonra onu hep o sekilde oksayarak uyuttum. Digerini de yavas yavas o sekilde alistirdim simdi çoğunlukla sallamadan sarilarak uyutuyorum

Teşekkür ederim yorumunuz için. Ben de uykusu epey geldikten sonra kucağıma alıyorum, başını omzuma koyuyor, oturduğum yerden ileri geri sallanarak müzik eşliğinde uyutuyorum artık çok şükür. Ama çok aşırı uykusu olmadıkça bu şekilde durmuyor kucağımda. Hemen kaçmaya çalışıyor. Epey beklemek gerekiyor uykusu iyice gelsin mayışsın diye. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Uyutamamak çok büyük dert. Bir de sizin ikiz. Allah kolaylık versin 🤲 🤗

Teşekkür ederim yorumunuz için. Ben de uykusu epey geldikten sonra kucağıma alıyorum, başını omzuma koyuyor, oturduğum yerden ileri geri sallanarak müzik eşliğinde uyutuyorum artık çok şükür. Ama çok aşırı uykusu olmadıkça bu şekilde durmuyor kucağımda. Hemen kaçmaya çalışıyor. Epey beklemek gerekiyor uykusu iyice gelsin mayışsın diye. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Uyutamamak çok büyük dert. Bir de sizin ikiz. Allah kolaylık versin 🤲 🤗
Ah... Yavrunun artık başını omzuna koyacağı, kokusunu içine çekerek uyuyacağı annesi melek oldu. Öyle kötü oldum ki bu mesajını görünce.
Rabbim evladının bahtını güzel eylesin, hep iyi insanlarla karşılaştırsın. Mekanın cennet olsun...

X