Ergo ve Manduca en ergonomik olan. Kanguruyu çoğunlukla turkiyede gördüğüm gibi sakın yanlış kullanma. Bebeğin yüzü sana dönük olmalı hiç bir zaman dışa sokağa doğru degil çünkü o şekil belde boşluk oluşuyor gelişmekte olan beli cok yoruyor ve ciddi rahatsızlığa yol acar. Ayrıca kraft, chicco, baby björn markadakiler hiç sağlıklı degil bebeklerin bacakları cok sarkıyor ve bacağın çıktığı yer bacağı cok kesiyor.
Almanya'da yasıyorsan her büyük sehirde ve ya ebeler bile yardımcı olur "Tragehilfeberatung" yerleri oluyor. Oraydan randevu alıp bebeğini de götür ve değişik markaların kanguru ve slinglerini deneyebilir senin için hangisi daha uygun oldugunu daha sağlıklı karar verebilirsin. Ayrıca Didymos Tragetuch yani doğal pamuktan bez olan sling tercih edebilirsin. Ben oğlum 1 yaşındayken bile slingi artık önde değil de yan taşımıştım böylece kolum yorulmazdı. Doğumdan hemen sonra kullanman tabi daha iyi olurdu hem bebeğin koligi azalıyormuş hem daha sakın oluyormuş. Ben sezaryan olduğum için rahatsızlık duymuştum ve ilk aylarda taşıyamadım