• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kanguru mu sling mi?

lazrail

mihr&mah masalı
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
451
8
46
İstanbul
Kızlar nişanlımın ablası 2 hafta içinde her an doğum yapacak ve ben çocuk zaaflı biri olarak sürekli aşırı araştırmalardayım...
Tam bu arada birşey okudum. Amerika'da yapılan araştırmalara göre yıllardır kullanılan kangurular var ya,o omurga kayması yapma riski çokmuş ve böyle vakalar oldukça fazlaymış. Bütn ağırlığın kalçada toplanması çok tehlikeliymiş..Bunu dırsat bilen tektir ettiğim bir tasarımcı SLİNG diye birşey geliştirmiş.. Görmüşsünüzdür de Ceyda Düvenci bebeğini taşımıştı... Her neyse kanguru ve sling üretici firmaları arasındaki polemikte; kanguru ile ilgili birçok kötü vaka ispatlanmış olsa da sling e sadece çocuğun boğulma İHTİMALİ ne laf atılmış.. Ve yapılan araştırmalar sonucunda böyle birşey olmayacağı bilir kişiler tarafından ıspatlanmış..
Slingler 0-3 yaş arası kullanılabiliyor. İster oturur ister yatar pozisyonda durabiliyor bebek. Ve yatarken cenin pozisyonunda olduğu ,annesi ile sürekli temas halinde olduğu için çok huzurlu oluyormuş... Hatta sling kullanan annelere özel tshirt tasrımı da var ki bebeğiniz hiçkimseler görmeden sütünü içebiliyor anneden.... Bunların hepsi bilimsel karşlığı olan acıklamalar...

Bir de ben yaşadığım birşey anlatayım sling ile ilgili. 3 sene önce abd de iken 2 yaşlarında dünya tatlısı,etrafına gülücükler saçan bir kız cocuğu araçtan ineceği vakit annesi sling ini taktı ve kızını ona otutturdu. tabi o zamanlar ben bu kumaş parçasının böylesi bir tasarım harikası olduğunu bilmiyordum ama içimden'' bu kada güleç yüzlü kız o kumaşa sarınınca daha da cok nasıl mutluluk yaydı etrafına yaaa''diye düşünmüştüm..anne ellerine torbalarını aldı karnında da kızı pıtır pıtır indiler araçtan.... Ogünden beri aklımdan hiç çıkmıyordu nasıl bişeydi o diye sonunda öğrendim....

ben kızımıza aldım slingden,şimdi onun gelmesini bekliyorum artık:):) şimdi sizlerle fotoğraf paylaşacağım.. internette araştırıp karar vermesi size kalmış... ama sanırım bebek arabasını bile istemeyecek bebekler buna sahip olduklarında... lütfen biraz inceleyin.... Tam çingene usulü,hem beli hem boyunu desteklediği için çok sağlıklı. Türkiyede online satışı var... İnceleyince neler neler bulacaksınız...
Haydi kızlar kolay gelsin:)
$Screen shot 2011-07-12 at 1.13.12 AM.png $Screen shot 2011-07-12 at 1.13.33 AM.jpg $Screen shot 2011-07-12 at 1.13.55 AM.png $Screen shot 2011-07-12 at 1.14.06 AM.jpg $Screen shot 2011-07-12 at 1.14.27 AM.jpg $Screen shot 2011-07-12 at 1.15.05 AM.png $Screen shot 2011-07-12 at 1.15.29 AM.jpg $Screen shot 2011-07-12 at 1.16.06 AM.png

ben araştırdım walla bunlar çok pahalı geldi bana eger erken dogrmasaydım lastikli kumaştan kendim yapacaktım şimdide vaktim yok:37:

ben araştırdım walla bunlar çok pahalı geldi bana eger erken dogrmasaydım lastikli kumaştan kendim yapacaktım şimdide vaktim yok:37:

insirahçım umarım erken doğum sonrası bebeğinin ve senin sağlığın yerindedi...
Evet bu kesinlikle kendin de yapabileceğin gibi bir ürün.. internette tüm detayları var. fakat pahalı dediğinizi anlamadım. Yani kangurular 75 ila 200 tl arasında değişiyor ama bu slingler 45 tl... yani kanguruya kıyasla çok uygun bence...

kanguru aldim ama sevmedim vede bi kac sefer disinda kullanamadim ..
hem butun agirligi belime verdi zaten dogumdan sonra bel cok agriyor ..
bide bebegim icinde hic rahat olmadi cok huzursuzdu o nedenle surekli pusetini kullandim biraz zor oldu ama bebisim zahat etti en azindan .. bu slinglerdede kafam cok takili kaldi ama kullanmadim .. ikinci bebege insallah ..

ben nette 45 tl olanına hiç ratlamadım hep uç noktalardaydı yapılışının tarifinide bulamadım ayrıca keşke bulsam en azından bebişim uyuyunca dikerim yada yaparım buna uygun kumaşım var.

ben nette 45 tl olanına hiç ratlamadım hep uç noktalardaydı yapılışının tarifinide bulamadım ayrıca keşke bulsam en azından bebişim uyuyunca dikerim yada yaparım buna uygun kumaşım var.

dur tatlım ben sana göstereyim şimdi bunlar birkaç model... Kullanımı en pratik ve en rahat olanı halkalı olan... bunları inceleyip kendine halkalı yapabilirsin ve 45 tl olanın da linkini vericem.. Umarım çok memnun kalır ve bizimle paylaşırsın:):)

Make your own baby sling!
Make a Baby Sling

bak tatlım bu linkte çok detaylı anlatıyor birkaç videoyu izleyebilirsin:)
YouTube - ‪Pouch Sling Instructions‬‏

bu da uygun fiyatlı slingler zaten siteyi gezdiğinizde epey bilgi alacaksınız
HALKA SLNG | SANAL BEBEK MAAZASI

benim de niteim var bu slinglerden almaya. fiyat araştırması yapıyorum daha. ama hiç bu kadar ucuzunu görmemiştim gerçekten kıllandım ha:27: çünkü benim baktıklarımın en ucuzu 70tlydi..
acaba kaliteli bişey mi ki bu 43 tl olan çocuk taşıycaz sonuçta üç kuruş için, Allah muhafaza..

benim de niteim var bu slinglerden almaya. fiyat araştırması yapıyorum daha. ama hiç bu kadar ucuzunu görmemiştim gerçekten kıllandım ha:27: çünkü benim baktıklarımın en ucuzu 70tlydi..
acaba kaliteli bişey mi ki bu 43 tl olan çocuk taşıycaz sonuçta üç kuruş için, Allah muhafaza..

tatlım bu slinglerin modellerine göre fiyatları değişiyor ama en ideali halkalı olan. birde bu türkiyede dağıtıcı ekip o yüzden bunlarda daha ucuz...
yine de biraz daha araştır istersen... benim araştırma sonucum bunlar:):)

ben doğduğundan beri sling kullandım 99 tl ye almıstım babasling diye geciyor ve cok rahatlık

Selamlar
yukarda bahsi geçen sanalbebekmagazasi'nin kurucusuyum. Adım Hülya Cinsçiçekçi.
Oğlumu aylarca slingde taşıdım. Şimdi yüzlerce annenin slingle tanışmasına çabalıyorum.

Kangurudansa slingin çok daha sağlıklı oldugunu unutmyaın lütfen. Neden mi?
- bebek kanguruda anneyle doğrudan ten teması sağlayamaz. anne-bebek arasında hep kangurunun bir parçası mevcut olur. slingde anne-bebek doğrudan temas eder. bebek tıpkı annesinin karnındaymış gibi kalp atışlarını duyar.
- kanguruların kumaşı (baba sling dahil) sentetiktir. slinglerin kumaşında en az %90 pamuk vardır. pamuk nefes alan dokusuyla bebeğin cildini rahatsız etmez. (kanguru tipi taşıyıcıların içinde önerilenler de vardır. bunların bence en başarılısı ergo baby taşıyıcıdır)
- kangurudaki bebeğin bez bölgesinden yukarı doğru çok fazla ve rahatsız edici bir baskı uygulanır. bebeğin bacakları sallana sallana gider ve hem taşıyan hem bebek için çok kötü bir taşıma şeklidir. slingde ise bebek anne kucağında oturur gibidir. iyi bir sling sırtını da destekler ki boylece omurga gelişimine aykırı bir pozisyonda taşınmamış olur.

Dünya sağlık örgütü özellikle bebeklerin ilk 3 ay boyunca maximum ten temasıyla bakılmasını, mumkun mertebe cok kucaklanmasını öneriyor. bunun için ilk aylarda ben wrap slingi çok öneriyorum. ceyda düvenci'nin sayesinde neyse ki türk anneleri de wrap slingin önemini kavradı.

ileriki aylar içinse mei tai ya da ergo baby tipi bir taşıyıcı kullanılabilir.

sitemde de yazdığım telefon numaramı buraya da vereyim. slinglerle ilgili her sorunuzu seve seve yanıtlamaya hazırım.
533 5445599
bebeklerinizle birlikte sağlıklı günler

Kangurumuz var ve kullaniyoruz, buna ragmen gidip bir sling aldim cunku oglum gogsume yaslanmis ve -ben hareket halindeyken- uyumayi seviyor. Triko esnek kumastan halkasi bir model aldim ve memnunum. Markasi cok onemli degil bence ama yine de merak edenler icin yazayim: babylonia tricot sling modeli.

Baba slingi denedim ve torba gibi bebek icinde kayboluyor. Bazilari bebegin iceride bogulma riski olduginu da soyledi. Ben hic rahat edemedim o modelle. Benim tavsiyem vucuda sarilan kumaslardan almaniz. Cok daha rahat edeceksiniz. Almaniz sart degil aslinda. Hafif likrali veya triko kumastan kendiniz de dikebilirsiniz. Soyle bir modelden bahsediyorum:baby-carriers » Tricot-slen - Babylonia pregnancy and baby products

orjınal baba sling dusunursenız yardımcı olabilirim +3 yaşa kadar kullanılabılıyo bes farklı sekılde 100 tl kargo dahıl

Back