• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanal tedavisi

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
83
Lütfen konum taşınmasın çok üzgünüm..

Haftalardır dişim ağrıyordu ama hep erteledim çünkü ciddi anlamda doktor fobim var(iğne gördüğümde bayılıyorum ve 2 yıl önce regl dönemimde kanser tarama testi yapıldığı için onkolojinin kapısında yatmıştım 2 gün.)

Bugün bi cesaret gittim, röntgen çekildi kanal tedavisi uygulanacakmış doktor dişimi %50 kaybetme riskim olduğunu söyledi ama dişim maalesef ön kısımda yani insan içine çıkamam :(

Yeni dişi ne zaman yaptırabilirim diye sorduğumda da 3 ay sonra anca dedi ama kasımda düğünüm var benim :(

Şimdi sorum şu ki, o an üzüntüden aklıma gelmediği için soramadım çekilen dişin yerine özelde yaptıramazmıyım 3 Aydan daha kısa sürede? Devlet hastanesi olmasıyla ilgili mi yoksa genel kural mı? Diş hekimi veya bu durum başına gelmiş olan arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler..

Kanal tedavisi cooook basit ve acısız bir işlem.
Ben elime ayna alıp yaptırdım, ne olduğunu anlamadan bitti.
İğneden korkma çünkü öncesinde fısfıs sikip donduruyorlar dişetini, iğneyi hissetmiyorsun bile. İğne uyusturunca önce içini boşaltıp sonra dolduruyorlar. Kırkbeş dakikalık bir iş.
Özele git ama bence. Devlette doktor senin naznı cekmez. Pahalli birşey de değil zaten.
Ben de geçen ay korkarım korka yirmilik disimi çektirdim, adam uyuşmuş mu diye kontrol ediyor sanarken dişimi cekti. Hicbirsey anlamadım :)) seninki de öyle geçecek eminim.
Sakın korkma

Özelde hemen yapıyorlar. Ben yaptırdım 2 haftada bitti. Şuan babam özel bir diş kliniğinde yaptırıyor 8 tane disini cektirdi haftaya ölçü alınacak hemen baslayacaklar 1 ay sürmez

Kanal tedavisi cooook basit ve acısız bir işlem.
Ben elime ayna alıp yaptırdım, ne olduğunu anlamadan bitti.
İğneden korkma çünkü öncesinde fısfıs sikip donduruyorlar dişetini, iğneyi hissetmiyorsun bile. İğne uyusturunca önce içini boşaltıp sonra dolduruyorlar. Kırkbeş dakikalık bir iş.
Özele git ama bence. Devlette doktor senin naznı cekmez. Pahalli birşey de değil zaten.
Ben de geçen ay korkarım korka yirmilik disimi çektirdim, adam uyuşmuş mu diye kontrol ediyor sanarken dişimi cekti. Hicbirsey anlamadım :)) seninki de öyle geçecek eminim.
Sakın korkma

Şansıma doktorum çok iyi denk geldi hatta randevu için yardımcı oldu ancak dişimi kaybedersem yerinin 3 ay boş kalacağı düşüncesi beni korkutuyor..

Özelde hemen yapıyorlar. Ben yaptırdım 2 haftada bitti. Şuan babam özel bir diş kliniğinde yaptırıyor 8 tane disini cektirdi haftaya ölçü alınacak hemen baslayacaklar 1 ay sürmez

Yani 3 ay bekleme diye bir şey yok, yarın devlette kanal tedavisi olup dişimi kaybedersem özel klinikte hemen yaptırabilirim öyle mi?

kanal tedavisi yapılıp kurtarılan dişe rastlamadım
ama 1 sene ama 5 sene o diş yine çekim istiyor
dişi orada çektirip özelde diş taktırabilirsiniz
tek diş olduğundan size implant önereceklerdir
ve bence de en iyisi o ama işlemi biraz uzun. Kasım'a kadar yetişir mi bilmiyorum. onu bir doktora sorun isterseniz.

Devlette yaptırmayın.Neden?Anestezileri özele göre zayıf.Atıyorum devlette anestezi mik. 1 se, özelde 10.Ben bunu özel doktoruna da söyledim.'Evet herkes öyle söylüyor' dedi. Kanal tedavisini acısa ben yaptırmazdım. 2 kere yaptırdım. Ama tabii ben doktoruma çok güvendim.
'Ben nasıl güveneceğim peki?' Aranızdaki enerji meselesi.

Kanal tedavisi sonucu başarılı olursa disinizin çekilmesine gerek kalmaz , hadi diyelim çekildi yerine implant düşünüldü, kemik yapısı yeterli ise implant yapılır hemen. Beklenmesi gerekse bile estetik açıdan kötü gozukmemesi açısından, oraya geçici diş yapılır. Doktorunuza söylerseniz ön bölgede olduğu için boş kalmasını istemediğinizi bir çözümü bulunur. Diş olmayan bölgeye , yanındaki dişe kanca takılıp geçici diş takılabiliyor çozumu bulunur merak etmeyin.

Bu arada kanal tedavisinin başarılı olup olmadığını anlamak için bir süre beklemek gerekir zaten, hemen çekim olmaz.

Yani 3 ay bekleme diye bir şey yok, yarın devlette kanal tedavisi olup dişimi kaybedersem özel klinikte hemen yaptırabilirim öyle mi?
3ay bos durma diye bisey yok gecici bi dolgu bari yapmalari lazim. Duzgun bi dr tek bi disin eksikliginin bile cene kaslarini cignemeyi ve diger dis koklerini etkileyecegini bilir..
Ozelde kanal yaptir ve kesinlikle cektirme. Gerekirse agrin sizin tekrar olursa kanal temizlenememis yada iltihap olusmussa falan tekrsr ayni dis kanalyapilabilir . Retreatment denir buna da.. ama bence tek kanalla kurtulur belki 1 2kutu antibiyotik kullanirsinz sonrasinda..
Ve kaplama olmasi konusunda diretin. .
Implant da tabiki cekim olursa yapilir ama zahmetli olur. Disiniz cekilince kok gidicek e bi kok lazim dimi. Implantta kok gorevi gormesi icin civi monte edilir cene kemigine ve ustune de yapay dis insa edilir.Buna gerek kalmasin lutfen iyi bi dr secin ve kaplama yaptirin.. kendi disiniz kirilsa ve icerde sadece kok bile kalsa o disin ustune yapay dis yapmak kolay ve sadece bikac gun alan bir islem.. implant daha uzun..

Back