Kanal tedavisi ve post core

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.403
Kızlar, dişimde okkalı bir çürük vardı uzun süredir ağrısını çekiyordum. Kanal tedavisi yaptırdım. Bir aydır doktora gidiyorum geliyorum defalarca. Ama bu bir ay içinde iltihap temizlendi falan geçici dolgu yaptı hiç ağrım olmadı. Oh ne iyi doktor diyordum hatta ağrısız sızısız kanal yapınca.

Çarşamba son kez gittim. Dişim kırıldığı için çivili dolgu yaptı üste. Post core denen uygulama. İmplant falan değil yani. Dün geceden beri dişimin ağrısından duramıyorum. Doktor tatile çıkmış 15 gün yokmuş. Ve ben çıldırmak üzereyim.

Post core dan sonra ağrı olması normal mi? Hafif şişlik de var. Ben antibiyotiğe başladım iltihap olmuştur diye. Ama doktora gitmem lazm. Kime giderim ne yaparım başka doktorun yaptığı dişe başkası bakar mı bilmiyorum.

Belki ağrı da normaldir yeni yapıldığı için onu da bilmiyorum. Keşke hiç yaptırmasaydım çürük kalsaydı

Ya sorma, bende daha once kanal tedavisi gordugum disin bir kismi kirildigi icin disciye gittim dolgu icin, okadar okadar gereksiz agriyorki. Sinir oluyorum. Tam agrida degil, orda gereksiz gereksiz sizlayip duruyo uyuz dis : )

Daha once anlattigin seyin aynisi benim basimada geldi. Disci kanali tamamen temizleyememis, o yuzden iltihap olmus. Disci tekrar acmak zorunda kaldi, iltihapi bosaltti, yeniden kapatti sonra. Sinir bozucu bi durum cok iyi bilirim. Herhangi baska bir disciyede gidebilirsin, bi fotografini ceker zaten hemen gorur olayi. Okadar cok disciye gidip geldimki, rontgenfotograflarini ben bile okuyabiliyorum disciyle beraber haha..

gecmis olsun!

Kanal tedavisi bizim çekimden önce yaptığımız son tedavi şeklidir ve yüzde yüz başarı şansı yoktur. post core ise dolgunun tutacağı yer kalmadığı için yapılır. yani sizin şikayetiniz kanal tedavisiyle ilgili post core kısmıyla değil. neler yapılabileceğine gelince şişlik varsa antibiyotiği sonuna kadar kullanın bitirin. diş hekiminiz dönünce mutlaka gidin röntgen çekilip bakılsın. ya kanal tedavisi yenilenir ya da dişiniz çekilir sonuca göre. geçmiş olsun...

Size de çok geçmiş olsun ama başka diş hekimine gidersem dönünde ötekine nasıl giderim. Ay kafam bi dünya oldu

Ağrı olmaması Lazım mutlaka başka bi doktora git doktor bakmadıkça ağrısı Geçmez gitmekten korkma bu kadar ağrıdan kurtulcaksn

Başka doktor dolguyu sökücek diye korkuyorum

Teşekkür ederim cevap için. Şimdi açıklayayım durumu biraz daha o zaman. Kanal tedavim 2 hafta önce bitti. Geçici dolgu duruyodu. Hiç ağrım sızım olmadı bu süreçte. Kanal esnasında ya da bittiğinde. Çarşamba son gidişimdi. Dolguyu tutacak yer kalmadığı için pinle tutturacağını söyledi. Ağrı da dün akşam başladı ilk kez. Acaba sinirler tam temizlenmediği için pin mi rahatsız ediyordur diye kafam bi dünya oldu. Belki komik geliyordur size bu sorular içerğini bilmediğim için.. Antibiyotikle geçirebilirim umarım..

Size de çok geçmiş olsun ama başka diş hekimine gidersem dönünde ötekine nasıl giderim. Ay kafam bi dünya oldu

Agri vardi baska disciye gitmek zorunda kaldim diyeceksin ne diyeceksin baska. Ben discime 'sen cok pahalisin, yollarimizi ayiriyorum kusura bakma' bile dedim haha..

Maalesef antibiyotikle hic oyle cabuk ve kolay gecmiyor. O iltihap sikisip kaldigi icin, kanalin acilip, intihapin bosaltilmasi gerekiyor. Yanagin sismis ustelik, diger dislere yayilmasini onlemeni tavsiye ederim.

Evet mantıklı ama arada gideceğim diş hekimini seçmek zor. Bilmediğim birine gidemiyorum. Ya bilsem ki şurda şurda çok iyi bir hekim var bunu da bırakıp komple ona devam edeyim. :)

Çok geçmiş olsun ispanakliborek , diş ağrısı birde böbrek ağrısı çok kötü derler
Diş ağrısı çektim ızdırabını anlıyorum, çevrende yeni bir dişçi sorabileceğin kimse yok mu?
15 gün sürerse bu ağrıyla durulmaz

Munecim çok teşekkür ederim.. Çıktım az önce bi diş hastanesinin aciline gitim. Az önce burada diş hekimi bi arkadaş yazmıştı antibiyotiği bitir önce diye. Ordaki doktor da aynısını söyledi. Geçebilirmiş ilk yapıldığında ağrı olabilir dedi. İnşallah öyledir :)

estağfurullah. ama eğer sinir kalmış olsaydı o ilk iki hafta ağrı olurdu. belki yükseklik nedeniyle okluzal travma oluşmuştur ya da dişin verdiği ilk tepkidir. biliyorum ağrınız çok ama önerim sabırlı olup mutlaka ilacınızı bitirmeniz(antibiyotikler etkisini üç gün içinde gösterir)ve dişinizin durumunu bildiği için doktorunuzu değiştirmemeniz. sağlıklı günleriniz olsun=)

Çok teşekkür ettim. Ben bu arada sabredemedim bi diş hastanesinin aciline gittim sizinkilerden farklı bir şey demediler zaten. İkna oldum artık bekliyorum. :)

endo uzmanı bir doktor önerebilirim mua ücretsiz filminide çekiyolar oda ücretsiz en azından bir görünmende ve fikiralmanda fayda var. nişantaşında.
dr. Özcan çakmakcıoğlu yazarsan bulabilirsin cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…