• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanada Başbakanı Çatır Çatır Kuantum Bilgisayarının Çalışma Prensibini Anlattı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Artık kapak mı dersiniz yoksa başbakan gibi başbakan mı dersiniz bilmiyoruz ama Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun, bir gazetecinin kuantum bilgisayar programcılığını açıklayamayacağı imasını kendisine çatır çatır yedirdi. 'Size kuantum bilgisayar programcılığı hakkında soru sormayacağım ama...' diyerek söze başlayan gazeteci 'Kanada'nın teröre karşı tutumu ne olacak?' tarzında bir geçiştirme sorusu sorunca başbakan Trudeau konu hakkındaki bilgisini salondakilere aktardı.

"Çok basit, geleneksel bilgisayarların çalışma şekli..." diyerek söze başlayan Trudeau konuşmasına şöyle devam etti:

Capture.JPG

Geleneksel bilgisayarlar 1 ve 0 ikili sistemi ile çalışırken, kuantum bilgisayarcılığı ise çok daha karmaşık veriyi bir byte üzerine kodlamamıza olanak tanıyor. Kuantum fiziğinde maddenin aynı anda hem parçacık ve hem de dalga özelliği göstermesi, daha karmaşık verinin daha küçük bilgisayarlara kodlanmasını sağlıyor, diyerek açıklamasını yapan başbakan, daha fazla devam edersem de tüm günü burada geçirebiliriz şeklinde sözünü bitirerek kuantum bilgisayar programcılığı hakkındaki derinlemesine bilgisiyle salondan büyük alkış aldı.

https://o nedio.com/haber/kanada-basbakani-catir-catir-kuantum-bilgisayarinin-calisma-prensibini-anlatti-705752

:KK9::KK9::KK9:

bir aralar kuantum fiziği okurdum (tabi ki çok çok alt seviye, hani şu özet kitapçıklardan).

çok keyifli bir alan. geri döneyim bari, kuantum bilgisayarı nasıl çalışıyordur hiç bir fikrim yok, Başkanın açıklaması kendi adıma çok açıklayıcı olmadı ama böyle kişileri bu mevkilerde görmek de güzel.

şimdi bizim siyasetçileri bu konu üzerinden eleştirmek de doğru olmaz, bizim akademik camiamızdan bile bu konuyu açıkça anlatamayacak kişiler vardır.

Adam yakışıklı ya. :KK53: Hem de zeki, kremalı püskevit gibi maşallah:kk77:
Heh bir de thug life'ın kralını yapmış. :KK51:

Back