Kan uyuşmazlığı :(

Nerefon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
1.247
8
78
34
Ankara
Slm kızlar benim ilk gebeliğimde düşük tehlilemin olduğunda kan uyuşmazlığı çıktı iğne yaptılar sonra zaten kürtaj oldm bidaha gerek yok düzeldi demişlerdi ama şimdi tekrardan hamileyim 7 aylık salak doktorun jeton yeni düştü sende kan uyuşmazlığı varmış iğnesini yaptırsanda tekrarlayabiliyo yeniden senden kan alıp bakmamız lazm dedi çok kötü oldm benim gibi durum yaşayan varmı eğer kan uyuşmazlığı çıkarsa bebeğe bi zararı olmuşmudur kafayı yemek üzeriyim

Kan uyuşmazlığı sizin kan grubunuzun negatif eşinizin pozitif olduğu durumdur yani sonradan ortaya çıkmaz. Ben negatif eşim pozitif oldugu için evlenirken bunun farkındaydık. Çok endişelenmeyin. Kan uyuşmazlığı iğnesi doğum yaptıktan sonraki 72 saat içinde vuruluyor. (Düşük yapan ve kürtaj olanlarda da geçerli) Fakat 12. ve 28. Haftalarda indirect coombs adı verilen tahlil yapılıyor doktorunuz ondan bahsetmiştir eğer pozitif çıkarsa iğne yapılıyor negatifse gerek duyulmuyor. Ayrıca hamilelik esnasında ufak bir kanaman olsa dahi 72 saat içinde doktoruna git bu iğnenin vurulması gerekiyor. Bunlara dikkat ettiğin sürece endişe etme birçok anne bunu yaşıyor. Testini yaptır pozitifse iğneni yaptır negatifse zaten doğumdan sonra bu iğne sana kesin yapılacaktır ama sen yinede doktoruna hatırlat bazı doktorlar malesef hastasını takip etmiyor sen takip et garanti olsun.

Bizdede kan uyuşmazlığı var ilk gebelik düşük tehlikesi oldugundan önlem almk icin doktorum yaptırdım herseym çaresi var sıkıntı yapma çok

bendede var kan uyuşmazlı 2 düşük ve 2 defa vuruldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…