kan uyusmazligi tam olarak nedir ne yapılmalı?

karpuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
342
49
48
32
Merhaba bn ab rh negatifim eger pozitif birisiyle evlenirsem kan uysmazligi mi oluyor ve bu tam olarak ne demek ne gibi önlemler alinmali bilgi verirseniz sevinirim cok teşekkürler

Evet iğne ile bu sorun çözülüyor

canımmm benim ailemde var.. yani işte ben iğne oluyosun galiba hamile kalmadan önce galiba pek dinlemedim öle bişiler.. onun haricinde hiç bi problem olan bişi diil..

bende a rh negatifim esşimde pozitif ve kan uyuşmazlıgımız var.bebegımıze hamıle ılken bebegım de a pizitif olabılme ıhtımalıne karsı( babasının kanından) oyuzden 18.haftalarda bır kez ıgne oldum bu bebegımı korumak ıcındı sonrasında dogumdan sonrada bır ıgne oldum buda hem benım kanım ıle bebegımın kanı karıstı ise benı korumak ıcındı hemde ıkıncı bebegımınde pozitif olması durumunda zarar gormesını engellemek ıcındı.yanı buyutulecek bır sorun yok sadece 2 ıgne hepsı bu kadar.

sadece o iğneyi olmazsan bebek zehirleniyo galiba.. annem olsa bilgili anlatırdıda.. öle korkuşcak bişi diil yani.. iğneyide sanırım bi kere oluyon bebek doğurusan bida oluyon galiba.. yani her ay falan olman gereken bişi diil.. sor bi sağlık ocağına yada jinekoloğa

Bende suanda hastanede tam bu sebepten asi bekliyorum canim. Kan uyusmazligimiz var esimle hamileligimin ilk aylarinda vuruldum. Simdi 28.haftadayim kan testi yapildi sonuca gore asi yapilacak. Birde dogumdan sonra yapiliyomus.

Evet anne negatif baba pozitif olduğunda gebelik sırasında bebeğin pozitif olma durumu olabiliyor. Bu da kan uyuşmazlığı olmuş oluyor. İğne yapıyorlar ilk gebelikte. Ama bildiğim kadarıyla 2. gebelikte çocuk tekrar pozitif olursa daha ciddi sorunlar oluyor. Çünkü ilk gebelikte vücut çocuğu tehdit olarak algılıyor ama saldırıya geçemeden iğne yapıldığı için sorun olmuyor. 2. gebelikte vücut bu tehditi önceden aldığı için uyarı vermeden direk saldırıya geçiyor kendini koruma amaçlı.

Bebeğiniz rh+ olursa oluşan bi durum. Bebeğinizin kanındaki rh'a karşı vücudunuzun antikor üretmesi, üretilen antikorların bebeğe saldırması olay.
Aşısı var, gebelik sırasında yapılıyor. Aşıyı olduğunuz takdirde korkulacak bir durum yok.

Canim hic takilma ben negatifim esim pozitif kizimda pozitif ...
dogumumdan sonra 72 saat icinde vurulmasi gereken bir igne var onu vurdular dogum yaptiktan sonra.. her dogumdan sonra tekrarlanmak zorunda bir sonraki cocuk icin ... hicbir sikinti olmuyor yani ne birinci cocukta nede 5 inci cocukta korkmana gerek yok yani

Ben a negatif esim b pozitif. Hamileyken uyusmazlik ignesi oluyorsunuz. Dogumdan sonra bebek anneyle uyumlu degilse bir igne daha yapiliyor.
Buyuk kizim b negatif,kucugu a negatif olsu. 2. Igneye gerek kalmadi.
Ama gebelik sirasinda kanama falan olursa mutlaka doktorunuza basvurun. O zaman igne yapiliyor.

Kizlar bizdede kan uyusmazligi var 8haftalik bebegimi kaybettim bu yuzden olabilirmi sizce ?

Hayir canim benimde ilk gebeligim 3 aylikken alindi ama bunun kan uyusmazligi ile alakasi yok ... herkeste olabilir
Hmm icimi rahatlattin canim ya insan korkuyor hepmi boyle olacak diye allah korusun.zaten igneyi vuruldktan snra evvel allahin izniyle hic birsey olmazmis

Hmm icimi rahatlattin canim ya insan korkuyor hepmi boyle olacak diye allah korusun.zaten igneyi vuruldktan snra evvel allahin izniyle hic birsey olmazmis

Aynen canim hic korkma ben kizima hamile kaldigimda buda ilki gibi olacak sandim hep ...
ama diorum ya hic alakasi yok
kan uyusmazligi asla korkulacak bisey deil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…