How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

kan uyuşmazlığı olan hamişler var mı aramızdaa

limon_01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
385
0
26
Ankara
kızlar ben dün doktora gittim eşim ve bende kan uyuşmazlığı var ilk bebek düştükten sonra iğnemi vuruldumm ama doktor dün test yapalım dedi kan bankasına gittim kan verdim bunun neden olduğunu sorydum her ihtimale karşı dedi aşı olup tekrar kan veren var mı aranızda bir sorun muu buu acaba çocuk ve benim kan uyuşmazlığıma bakacaklarmışş yaa dün yazacaktım unuttummm aranızdaa varsaa ne olur bana cevap yazınnnnn

İlk bebeğinizi kaybettiğiniz için önlem amaçlı olabilir yeniden kan testi yapmaları.Düşükten sonra da şimdi de aşınızı olduysanız yine de kanınız bebeğe karşı antikor üretmiş mi diye bakacaklardır muhtemelen.Bizde de kan uyuşmazlığı var ve ilk oğlumdan sonra aşımı oldum üstelik bebek babanın kanından doğdu.Şimdi hiçbir test yapılmadan 33.haftama ulaştım,doğum sonrası yine yapılacaktır mutlaka aşım.

hımm anladım peki antikor üretmişse ne olacak yaaa doğumdan sonra kan değişimi falan mı yaparlar

hımm anladım peki antikor üretmişse ne olacak yaaa doğumdan sonra kan değişimi falan mı yaparlar

canım senden kan almalarının sebebi bebeğin kanına bakmak için senin kanını tasıyamaz ama babasının kanını tasıyorsa sorun yok.. ama senınkını tasıyorsa dogumdan 72 saat once karnın da bebegın kanını degıstırıcekler.. bızım de kan uyusmazlıgımız varda baya bı arastırıp doktoruma sordum

canım senden kan almalarının sebebi bebeğin kanına bakmak için senin kanını tasıyamaz ama babasının kanını tasıyorsa sorun yok.. ama senınkını tasıyorsa dogumdan 72 saat once karnın da bebegın kanını degıstırıcekler.. bızım de kan uyusmazlıgımız varda baya bı arastırıp doktoruma sordu

teşekkür ederim canım benimm yaa inşallah babasının kanındandırrr pekii değişim nasıl olacak bir zararıı olmaz dimi bebeğee karnımdan mı serum verecekler canım anlamadımmm

yani karnımdan iğne ile değiştirecekler

canım karnından küçük bir operasyonla değiştiricekler iğne vuracaklar bi nevi.. 28. haftanda bebeği korumak için rogan diye bir iğne vurunman gerekiyordu sanırım vurundun onu..

canım karnından küçük bir operasyonla değiştiricekler iğne vuracaklar bi nevi.. 28. haftanda bebeği korumak için rogan diye bir iğne vurunman gerekiyordu sanırım vurundun onu..

canım işte o uyuşmazlık ile ilgili iğne sanırım ben onu vuruldum diğer çocuk düşünce

Kızlar bi yanlış anlaşılma var. Bebek babanın kanında ise sıkıntı demektir. Annenin kanında ise aslında iğneye de gerek yok.
Düşüklerde kan grubu bilinmediği icin her ihtimale karşı kan uyuşmazlığı iğnesi yapılır.
İlk doğumda genelde sorun yoktur, çünkü annede antikor yoktur. Doğan bebek babanın kanından ise, yani pozitifse anneye iğne yapılır doğumdan sonra, bebeğe Herhangi bir işlem yapılmaz.
Birinci doğumdan sonra durumlar değişiyor.
Limon , canım bizim oncesinde düşüklerimiz olduğu icin Dr daha temkinli davranmak istemistir.
Ben de bütün dusuklerimde iğne olmama rağmen , bu gebeliğimde de iğne yaptırdı Dr um. Doğumdan sonra da tekrar yapılacak.

evet canım yaa dün akşam hemşire arkadaşımdan öğrendim benim kanımdan olursa bir problem yokmuş ama babasının kanından yani pozitif olursa o zaman problemmiş ama endişelenmeme gerek yaok muş her ihtimale karşı iğne yaparlar yine dedi sana ve bebeğe zararı olmazı dedi teşekkür ederim gülcüm inşallah şu sonucu güzel olurr

kızlar eşime sonuç ulaşmış ama daha doktora göstermedik sonuç negatif mişş yani herhangi bir problem yok muu demekk labarant arkadaşımı aradım o herhangi bir problem olmadığını söyledi kızlar sizinkiler ne çıkmiştii hadi bana cevap yazin ne olur

Evet şükür ki şu an vücudunuz bebeğe karşı antikor üretmemiş,her şey yolunda . Siz düşük yaşadığınız için hamilelik döneminde bu testi yapıp önlem alıyorlar endişelenmeyin.Benim söylediğim gibi ikinci hamileliğim ve gebeliğim boyunca herhangi bir test bile yapılmadı.Sadece doğumdan sonra anti-D iğnem yapılacak.Bir de alıntı :
(Anne karnındaki bebeğin, bu uyuşmazlıktan etkilenebilmesi için bebeğin kan grubu ile anneninkinin uyumsuz olması, bebeğin kanının anne kanı ile temas etmesi ve annenin bağışıklık sisteminin bu duruma cevap olarak antikor üretmesi gerekiyor.)

teşekkür ederim canım çok şükür herşey yolundaymışş ama ne bilim yaa yine de endişe ettim hem iğne olup hemde tekrar kan verinceee her ihtimalee karşı da olsaa insan kötü oluyorrr

Back