Merhabalar 28 yaşındayım 28+3 haftalık ilk gebeliğimi yaşıyorum. Eşimle aramda kan uyuşmazlığı mevcut. Ben 0 rh- eşim b rh+ kan grubunda. Özel hastanede takipliyim. Dün kan uyuşmazlığı ignesi vurulmaya gittim. Ancak özel hastanede fiyat yüksek olunca devlette vurulmayi tercih ettim ve devlet hastanesinde indirect coombs testi yapıldıktan sonra iğnenin yapılacağı belirtildi. Sonucum gün icinde çıktı ve devlet hastanesinden telefon geldi sonucumun panik değerde pozitif çıktığı için eğitim araştırma hastanesine yönlendirdiler. Ozeldeki doktoruma durumu izah ettim. Titreye baktirmak için kan alınarak kanım ankarada özel bir laboratuvara yollandı. Şuanda indirect coombs titre sonucunu bekliyorum. Aslinda benim 8. Haftada kanamam olmuştu ve doktorum düşük olmasın diye progesteron kullandırtmıştı. Araştırdığım kadariyla o kanama sırasında bebeğin kaniyla benim kanim karsilastigi icin vucudum antikor geliştiriyormuş ve o sırada benim kan uyuşmazlığı ignesini vurulmam gerekiyormus. Malesef doktorumun bunu o sırada göz ardi ettiğini düşünüyorum. Suan ki gebeligim ve sonraki gebeliklerim artik vucudumda antikor olustugu icin tehlike altina girdi. Benim gibi durumu olan var mı yazdığımı okursanız cevap verirseniz cok mutlu olurum. Haliyle şuan biraz tedirginim