Benim bildiğim doğumdan sonra 72 saat içinde hastanede rhogam aşısı yapılırdı anneye,sağlıkçıyım,böyle biliyorum..
canım bende de uyuşmazlık olma ihtimali vardi. benim arada kanamalarım oldu indirek test negatif çıktı. 3 4 kere yaptırdım. doktor yarım çay bardagi kadar kanaman olursa yapmamaz gerek dedi. hatta tedbir amaçlı yapalım dedi. kanamam olmuştu. sonra devlet karşılasın test yapalım dedi. test yine negetif çıkınca yapmayalım dedi. tedbir amaçlı yapılıyormuş. allah korusun herhangi bir kanamada vücut eger bebek pozitifse savunmaya geçiyormuş. en ufak bir kanamada testi tekrarlatman lazım. şimdilik benim dogumdan sonraya kaldı. eger bebegim pozitifse şart. negatifse gerek yok. eger erken dogum riskin falan varsa doktorun ondan tedbir alalım demiştir.
Merhaba kızlar..Bugün kontrolüm vardı. Dr.mor recete yazdı uyuşmazlık ignesini eczaneden al hemen yapalım dedi.Bu arada indirek combs testi icinde kan ver dedi.Yani gerek olup olmadığını öğrenmeden iğneyi yapacak testin sonucu sonra öğrenecektik."Belkide bu iğneyi bosuna yapıyoruz." dedi bide.Herneyse eczaneye gittim 140 tl suan alamam igneyi..
Eve gelirken kendi eczacıma sordum..O da " yatıs yapılmadan bu igne yapılmaz,hem eczaneden alamazsın." dedi.O da hamileliginde doğumdan sonra olmus ücretsiz.Ordan cıktım saglık ocagına gittim ebeye sordum. "Test sonucu belli olmadan niye yapıyor..Eczaneden alırsın ama test sonucuyla yatıs yapıp ücretsiz olabiliyorsun.Dr un niye böyle yapmak istemis anlamadım."dedi.
Dr.um gercekten cok iyi..Güvenim tam bu yüzden içim rahat degil..Bazı sitelerde ilk gebelikte gerek yok yazıyor.Bazılarında teste göre kesinlikle yapılmalı yazıyor.İgneyi ben alırsam anca 2 hafta sonra yaptırabilirim o zamanda vakti geciyor heralde.Tam olarak kaçıcı haftaya kadar yapılıyor? Uzun yazdım ama kafam cok karıstı kızlar.Napıcam ben? Yardımcı olursanız cok dua edicem
Selamlar
Benim de dr um doğumdan sonra ya da belki duruma göre 2.bebekte yaparız dedi.Dr undan elbette daha iyi bilemeyiz ama bana garip geldi erken aşı,seni tatmin edecek derece de ikna ederse devlet hastanesinde yaptır tatlım,herşeyi yapıyorlarmış.140 TL yazık günah..
bizde de kan u. var ben b negatif eşim a pozitif ve ilk hamileliğimde 6. aylarda sanırım 2 kere anti d denen aşı oldum ve doğumdan sonra bebeğin kan grubuna bakıldı o eğer negatif ise aşı olmam gerekmiyordu ama dr. garanti olsun bi zararı yok zaten dedi yine oldum şuan 2. hamileliğimde ındirect coombs yapıldı 18. haftada sonuç negatif çıktı ve aşı gerekmediğini ilerleyen aylarda tekrar aynı tahlili yaparız belik dedi ...fikir verir umarım ....
ben 6-7 haftalıkken yapıldı kanamam var diye devlet hastanesine ait semt polikliniğiydi hemen beni merkez hastaneye gönderdi yatış yapıldı iğne oldum ve tekrar çıkış yaptırıp evimize döndük ama tabi işte tecrübesiz doktorlar elinde sıkıntılı günler yaşadım iğne olduktan belli bir süre sonra yapılan uyuşmazlık testi yapıldı ve test pozitif çıktı çok kötü senaryolar koydular önüme en sonunda riskli gebelik uzmanı olan Prof. Dr. Rıza Madazlı'ya gittim sağolsun o beni rahatlattı ilk gebelikte kanaman dahi olsa sıkıntı yok dedi kanımın bebeğimin kanı ile yalnızca doğum anında karşılaşabilirmiş tabi buna düşük ve küretaj da dahil aksi halde özellikle ilk gebelikte sıkıntı olmaz için rahat olsun dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?