Kan tutması nedir?

ssheker07

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
829
29
bn kan aldırdıgım zamn fenalasıyorumm gözümün önünü kararıyo soguk soguk terledgmi hissediyorum midem bulanıyo we ayakta kalsam küt bayılıcam hemen uzanıyorum :bbo: neden bu oluyo bunun bi caresi yok muuuu

bende önce kulaklarım önceden ötmeye başlıo,sonra ensemden soğuk terler boşalıo, başka şeyler düşünmezsem bembeyaz olup bayılıyorum. son 2 yılda ayda neredeyse 10 kere kan versem de alışamadım hala. ama bir yöntemım var dene istersen. kolonyalı mendılı burnuna daya,derın derın nefes al. etrafa hiç bakma sadece koltuga otur,iğneye bakma en başından itibaren. kolunu uzat gözlerını kapat mendılını kokla, evde yapılacak bir işi, yapacagın yemegi, geçmişteki önemlı bır olayı duşun çok iyi geliyor söyleyim.

ben o an öyle heycanlanıyorum ki aklıma baska bişey gelmiyo ama bu kez hiç bakmaycam koluma yine bayılmak istemiyorum yaa kendime gelene kadar 1 saat geciyo =(

kan tutması bende oluyo sanırım iğne ucu damarlara temaz edince bır reaksıyon oluşuyo kan verırken 5 sanıye geçmeden fenalık baslıyo anıden aşırı susuzluk fenalaşma canım cıkçak gıbı ardından soğuk terler atıyorum bazen kan almayı yarıda kesiyolar son zamanlarda bır taktık gelıştırdım kan verırken su meyve suyu ve şeker içiyorum işe yarıyo kan grubum (AB RH-) sizde paylaşırsanız kan grubunla belkı alakalı durum olabılırmı dıye dusundum

ben bakmasamda psikolojik işte yerleşmiş
bayılıyorum
kısa süreli bir şok aslında çok kötüü bayılmak

hele hamile olunca 4 tüp alıyorlamış ben n yaparım bir tüpte gidiyom
aslında yaakta aldırmal lazım ama gitiiğim yerlerde hiç olmuyorr
iyiyim diye kalkıyom 5 dk sonra küttttt
eşin hep yanımda oluyorr

meyve suyunu deneyeceeğim ama şeker tehlike bence
boğaza falan kaçar alalalh korusun bayılırsakk

yalnız olmadığımı bilmek beni rahatlattı
bu biraz heyecanla ilgili beynimize oksijen gitmiyor düşüyoruzz
yatsak aldırsak olmaz bşey belki

bebek istemeye başladık ve kan vermem gerekiyor en sevmediğim şey

rahim filmi çekilirken de anestezili istedim anastezii iğnesi damara takılırken de fenalaştım yalnız kan alırkede olmuyor yani

çok korkunç bi olay.geçen gece bi film izliyoduk organ mafyası ile ilgili.kanlı sahneler vardı.eşim küt diye bayılıp yere düştü.kalp krizi sandım.kaldırmaya çalıştım.resmen şok yaşadım.korkudan aklım duracaktı.o ayılana kadar.üstelik hamileyim ve riskli bi gebelik geçiriyorum.allah korudu bebeğimi.ama ben hala kendime gelemedim.geceleri kalkıp nefes alıyomu diye kontrol ediyorum kocişimi.allah hepeimizin sevdiklerini korusun inşallah...

bende her kan aldırışımda kan alınır alınmaz gözlerim kararır,içim çekilir ve bembeyaz olur bayılırdım.Ama artık kendimi bildiğim için (aç karnına kan aldırdığım zaman genelde böyle oluyor) hemşireye yatarak alınmasını rica ediyorum ve yanıma şeker yada çikolata alıyorum sedyeden kalkmadan ağzıma atıyorum 1-2 dk sonra kalkıyorum hiç bir şey olmuyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…