kan testlerimin ikiside kotu cikti ne yapacagimi bilmiyorum

blackeyes06

egeli bayaan:)
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
333
54
48
merhaba bu ara biraz fazla oldum fatkindayim ama bi siz vqrsiniz ne yapayim ben asiri takintili birisiyim.ama bu takinti falan degill ben temmuz ayinda rahatsizlandim. doktora gittim kadin doguma ultrasyonla muayenede sag tarafta dort cm kist cikti doktor kan trstlrri yapti ne kisti oldugunu ogrenelim dedi on gun icinde gelecek test yapti on gun sonunda gittigimde kotu cikti sonuc o gun tekrr muayene etti kist catlamisti ama doktor dediki sonuc kotu geldi digrr ay tekrar kan ver brn diger ay tekrar kan verdim.onua on gyn bekledik sonuc yine ayni doktor afalladi kafam.karisti suan dedi test kotu.cikiyo drdi digrr ay tekrar gel ben gitmedim o test de ca125 diye bi test kanser testiymis ben gitmrdim gitmeme sebebim arasinda.bi.cok sey yer aliyo . neyse sizce ne olavilir bunu saglikci olanlar daha iyi bilir tekrar gitmeli miyim

doktor gel dediyse gitmeniz lazım... hatta farklı doktorlardan da bilgi alın...

nedenn gitmedinki tekrar doktora
yanlış yapmışsın
burda bize sorarak sağlıklı bir bilgi elde edemezsin
demekki o kanser testini mutlaka yaptırman gerekiyor ve sen geç kalıyorsun farkında mısın?

test yapılmadan nasıl bileceksiniz ihtimal var mı yok mu?
belki önemsiz bir şeydir iki hapla atlatırsınız.
belki önemli bir şeydir, erken teşhisle önünü alırsınız.
doktor gel dediyse gideceksiniz.

haklisiniz da bilmiyorum yani bnim.kanser olma.riskim.mi var
ca125 testi tek başına bir anlam ifade etmez. yanında başka testlerde isterler bir kaç ay takip edildikten sonra teşhis koymaya çabalarlar, genelde tekrarlayan kistlerde yada kistin kendiliğinden yırtılması sonucu vücuda ne gibi bir etki bıraktığına dair fikir edinmek amacıyla yaparlar.
evde oturup iyimi kötümü diye düşüneceğine , doktora git ne olduğunu öğren.
şahsi fikrim yumurtan fazla gelişmiş ve geç ovülasyon olmuşsun. 2.5 cm üzerindeki foliküllere standart kistik yapılaşma derler. 4 cm ken yırtılması senin için büyük şans çünkü 8-10 cm e kadar büyüyenleri var.
geçmiş olsun.

ca125 testi tek başına bir anlam ifade etmez. yanında başka testlerde isterler bir kaç ay takip edildikten sonra teşhis koymaya çabalarlar, genelde tekrarlayan kistlerde yada kistin kendiliğinden yırtılması sonucu vücuda ne gibi bir etki bıraktığına dair fikir edinmek amacıyla yaparlar.
evde oturup iyimi kötümü diye düşüneceğine , doktora git ne olduğunu öğren.
şahsi fikrim yumurtan fazla gelişmiş ve geç ovülasyon olmuşsun. 2.5 cm üzerindeki foliküllere standart kistik yapılaşma derler. 4 cm ken yırtılması senin için büyük şans çünkü 8-10 cm e kadar büyüyenleri var.
geçmiş olsun.
aydınlattıgın ıcın tesekkur ederım

Back