• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kan testi sonuçlarım, anlayan bakabilir mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hufezaa

ربّ هبلي من الصالحين 💕
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2019
2.520
7.262
158
İyi akşamlar herkese
Doktorumun isteği üzerine hormon testi yaptırdım ama sonuçlarından pek anlayamıyorum. Gebelik düşünüyorum ama değerler normal mi tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim

Eklentiler

• Screenshot_20190830-002938.png
    Screenshot_20190830-002938.png
    88,7 KB · Görüntüleme: 983
Tsh gebelikte 2 isteniliyor canım. Tsh düşünce otomatik olarak proklatin de düşüyor bence. Doktor bi dahiliye uzmanı ile görüşmeni isteyebilir. İlaç ile bi ayda 2ye yada 3e düşecektir. Bunun gebelik için sıkıntı olacağını sanmıyorum. Tabi doktorun daha iyi bilir, anlatacaktır sana muhtemelen ama korkulacak bi durumun yok bence maşallah :KK5:

Tsh yüksek geldi. Ilaç başlanacaktır. Olur ki hamile kalırsan yüksek Tsh düşüğe sebep oluyor. E2 de düşük geldi.

tsh ve prolaktinin yuksek ama doktor direk engel gormesede dusuk olmasini tercih ediyorlar. benimkide 4.50ydi 20 gunde dustu vakit kaynetmeden bi ilac alin gebeliktete tsh cok onemli. hamile kalsaniz bile dusuk olmali

Tsh gebelikte 2 isteniliyor canım. Tsh düşünce otomatik olarak proklatin de düşüyor bence. Doktor bi dahiliye uzmanı ile görüşmeni isteyebilir. İlaç ile bi ayda 2ye yada 3e düşecektir. Bunun gebelik için sıkıntı olacağını sanmıyorum. Tabi doktorun daha iyi bilir, anlatacaktır sana muhtemelen ama korkulacak bi durumun yok bence maşallah :KK5:
Önceki kontrolümde ultrasonda pko gördü doktorum. Adetlerim düzenli ama metabolizmam yavaş kilo vermede güçlük yaşıyorum. Acaba tiroid bezleri yavaş çalışıyor da bundan dolayı mı tsh yüksek çıkıyordur?
İnşallah çözümü basit bişeydir ☹️ sonuçlar normalin dışında olunca gözümü korkutuyor. 1 senedir gebelik oluşmadı hiç

tsh ve prolaktinin yuksek ama doktor direk engel gormesede dusuk olmasini tercih ediyorlar. benimkide 4.50ydi 20 gunde dustu vakit kaynetmeden bi ilac alin gebeliktete tsh cok onemli. hamile kalsaniz bile dusuk olmali
Hamile kalabildiniz mi peki?

Önceki kontrolümde ultrasonda pko gördü doktorum. Adetlerim düzenli ama metabolizmam yavaş kilo vermede güçlük yaşıyorum. Acaba tiroid bezleri yavaş çalışıyor da bundan dolayı mı tsh yüksek çıkıyordur?
İnşallah çözümü basit bişeydir ☹ sonuçlar normalin dışında olunca gözümü korkutuyor. 1 senedir gebelik oluşmadı hiç

Evet canım büyük ihtimalle yavaş çalışıyor tiroidin o yüzden kilo veremiyor olabilirsin. Emin ol çözümü çok basit. Doktorun sana önereceği dozda tiroid ilacı alacaksın her sabah kahvaltıdan yarım saat önce içmen gerekiyor o kadar. Zaten çok yüksek bi değer değil değerin çok çabuk etki edecektir inşallah. Bu tiroid haplarını ilaç olarak bile değerlendirmiyorlar. Gebe kaldıgındada rahatlıkla kullanabiliyorsun. Bebeğe hiç bi zararı yok, tam tersi faydası var. Bence sonuçların güzel. Ultrason da pcos görüntüsü nasıl oluyor? Yumurtan mı çatlamıyor yada kistin mi var

Evet canım büyük ihtimalle yavaş çalışıyor tiroidin o yüzden kilo veremiyor olabilirsin. Emin ol çözümü çok basit. Doktorun sana önereceği dozda tiroid ilacı alacaksın her sabah kahvaltıdan yarım saat önce içmen gerekiyor o kadar. Zaten çok yüksek bi değer değil değerin çok çabuk etki edecektir inşallah. Bu tiroid haplarını ilaç olarak bile değerlendirmiyorlar. Gebe kaldıgındada rahatlıkla kullanabiliyorsun. Bebeğe hiç bi zararı yok, tam tersi faydası var. Bence sonuçların güzel. Ultrason da pcos görüntüsü nasıl oluyor? Yumurtan mı çatlamıyor yada kistin mi var
Çok teşekkür ederim içim rahatladı biraz. İnşallah çözülür bir an önce de bende gebe kalabilirim 🙏
Pcos görüntüsü çok fazla gelişmemiş yumurtanın yan yana dizilip küçük kistler haline dönüşmesi şeklinde oluyor sanırım. Doktor da bundan şüphelenip hormon testi istedi. Normalde her ay yumurtama zamanımı hissederim akıntım yoğunlaşır sızı olur ama demek büyümüyor ve çatlamıyor

Back