• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan test sonucu yorumlayacak doktor varmı aranızda hanımlar

pocoyomm

mutluluk neydi?
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2013
463
127
53
Hanımlar merhaba
Dün 2 gün önce sağ el bileğimin ağrısız acısız morarmasından sonra iş arkadaşlarımın ısrarıyla acile gittim
Elimde ağrı acı hiçbirsey yok.Kan testi yaptılar hemen ve değerlerim şu şekilde çıktı.
pt sec : sonucum 10.8 normal değer :10-15
pt ınr :sonucum 0.9 normal değer :0.8-1.20
pt% :sonucum 127.8 normal değer :70-130
aPTT :sonucum 18.0 durum L normail değer sn 22-34
Doktor son yazdığım değerde sorun olabileceğini hemetolojiye görünüp kan testlerimin yapılması gerektiğini söyledi
Netten araştırdığımda aPTT yüksekliği karaciğer sirozu,lösemi düşüklügü yaygın kanserler falan diye birşey yazıyor
Nedir bu aPTT denilen şey yardımınız için teşekkür ederim doktora sorduğumda nedir bu diye bişey demedi testlerin yapılması lazım dedi :47:

arkadaşlar doktor dedim kusura bakmayın anlayan varmı demek istemiştim

Hanımlar merhaba
Dün 2 gün önce sağ el bileğimin ağrısız acısız morarmasından sonra iş arkadaşlarımın ısrarıyla acile gittim
Elimde ağrı acı hiçbirsey yok.Kan testi yaptılar hemen ve değerlerim şu şekilde çıktı.
Doktor son yazdığım değerde sorun olabileceğini hemetolojiye görünüp kan testlerimin yapılması gerektiğini söyledi
Netten araştırdığımda aPTT yüksekliği karaciğer sirozu,lösemi düşüklügü yaygın kanserler falan diye birşey yazıyor
Nedir bu aPTT denilen şey yardımınız için teşekkür ederim doktora sorduğumda nedir bu diye bişey demedi testlerin yapılması lazım dedi :47:

Bunlar pıhtılaşma testleri.aptt yüksek olursa anlamlı,düşük olmasının ekstra bir anlamı benim bildiğim yok.Endişelenilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Bunlar pıhtılaşma testleri.aptt yüksek olursa anlamlı,düşük olmasının ekstra bir anlamı benim bildiğim yok.Endişelenilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Teşekkür ederim cevabın için ama acildeki doktor hımmmm falan gibi bir tepki verince bende tedirgin oldum ister istemez bide bacaklarıma falan baktı hemotojiye gitmen lazım dedi valla anlamadım ne demek istedi

Teşekkür ederim cevabın için ama acildeki doktor hımmmm falan gibi bir tepki verince bende tedirgin oldum ister istemez bide bacaklarıma falan baktı hemotojiye gitmen lazım dedi valla anlamadım ne demek istedi

Ben de doktorum ondan yorum yaptım.Ama yakından muayene etmedim sonuçta.Sadece şu an için ciddi sıkıntı olacak bir durum yok.Yine de muayeneni yapan doktorun önerilerini dikkate al.

Son düzenleme:
arkadaşlar dün tekrar kan testlerimi yaptırdım
pt 131.9 H
fibrinojen 489.0 H
çıktı bunlar ne anlama geliyor soruyorum cvp vermiyorlar tekrar düzeltme testi diye birşey istediler hormon testi istedile kan aldılar bu yükseklik neden kaynaklanıyor olabilir

Hanımlar merhaba

Canım ben geçen hafta babamı kaybettim.
Kan değerleri, normalite sınırları vs kafayı yiyecektim. Hepsini biliyorum baka baka öğrenmiştim. Ama o kadar çok değer var ki benzer. Bu INR ve türevleri karaciğer bozukluklularından kaynaklanıyor. Sakın hafife alma. Yazabilirsen hemoglobin ve lenfosit değerlerini yazar mısın? Onlar da vardır.

Değerler referans aralığının üstündeyse yüksektir ve H ile ifade edilir referenas değerin altındaysa düşüktür L ile ifade edilir ama bunun yorumunu ancak doktorunuz yapabilir internetten yapılan araştırmalar sizi panik yapmaya sevk eder belki de yersizce çünkü internetteki yazılar çok geneldir halbuki her birey farklı olduğu gibi her bireyin yaşamış olduğu hastalık da kendine özeldir. Aynı hastalığı çeken kişiler bile bireysel değerlendirilir lütfen kendinizi boş yere üzmeyin.
Not: Dr değilim ama hastane ortamını ve hasta psikolojisini bilirim zira çocukken hastalık geçirmiş biriyim.

canım ben geçen hafta babamı kaybettim.
Kan değerleri, normalite sınırları vs kafayı yiyecektim. Hepsini biliyorum baka baka öğrenmiştim. Ama o kadar çok değer var ki benzer. Bu ınr ve türevleri karaciğer bozukluklularından kaynaklanıyor. Sakın hafife alma. Yazabilirsen hemoglobin ve lenfosit değerlerini yazar mısın? Onlar da vardır.

öncelikle başın sağolsun allah rahmet etsin sizlerede büyük sabırlar versin
diğer değerlerde sıkıntılı bir durum yok testlerde sadece bu 2 değer doktor öncelikle pt değerini dikkate aldı

değerler referans aralığının üstündeyse yüksektir ve h ile ifade edilir referenas değerin altındaysa düşüktür l ile ifade edilir ama bunun yorumunu ancak doktorunuz yapabilir internetten yapılan araştırmalar sizi panik yapmaya sevk eder belki de yersizce çünkü internetteki yazılar çok geneldir halbuki her birey farklı olduğu gibi her bireyin yaşamış olduğu hastalık da kendine özeldir. Aynı hastalığı çeken kişiler bile bireysel değerlendirilir lütfen kendinizi boş yere üzmeyin.
Not: Dr değilim ama hastane ortamını ve hasta psikolojisini bilirim zira çocukken hastalık geçirmiş biriyim.

bu iki değerde referans aralıklarının üzerinde canım neden kaynaklanır onu anlmaya çalışıyorum

değerler referans aralığının üstündeyse yüksektir ve h ile ifade edilir referenas değerin altındaysa düşüktür l ile ifade edilir ama bunun yorumunu ancak doktorunuz yapabilir internetten yapılan araştırmalar sizi panik yapmaya sevk eder belki de yersizce çünkü internetteki yazılar çok geneldir halbuki her birey farklı olduğu gibi her bireyin yaşamış olduğu hastalık da kendine özeldir. Aynı hastalığı çeken kişiler bile bireysel değerlendirilir lütfen kendinizi boş yere üzmeyin.

daha doğrusu hangi tür hastalıklarda çıkar bu değerler çünkü morarma şikayeti ile gittim ve inanılmaz şekilde su tutuyor vücudum doktor kalıtsalmı sonradan olma bir hastalıkmı ona bakacak

bu iki değerde referans aralıklarının üzerinde canım neden kaynaklanır onu anlmaya çalışıyorum
yanıtını internetten bulamazsın - en doğru yanıtı doktorundan alabilirsin çünkü belki çok önemli olmayan ve tedavi edilebilir bir şey de olabilir

daha doğrusu hangi tür hastalıklarda çıkar bu değerler çünkü morarma şikayeti ile gittim ve inanılmaz şekilde su tutuyor vücudum doktor kalıtsalmı sonradan olma bir hastalıkmı ona bakacak
Sen gerekli tetkikleri yaptır, sormaktan da çekinme mutlaka doktorunun seni bilgilendirmesini sağla ki kafanda soru işareti kalmasın:34:

öncelikle başın sağolsun allah rahmet etsin sizlerede büyük sabırlar versin
diğer değerlerde sıkıntılı bir durum yok testlerde sadece bu 2 değer doktor öncelikle pt değerini dikkate aldı

Pt değeri tek başına önemli değil. Doktor değilim ama emin ol babam sayesinde o kadar çok şey öğrendim ki.
Lösemi gibi kötü hastalıklar için ilk önce kan değerinde ciddi düşüş olması lazım. Yani lenfosit değerin. Sonra %lenfosit, eritrosit vs. bunlarda sorun yoksa ki hemoglobin de normalmiş yani kansızlığın da yok o zaman karaciğer enzimleri her şeyden etkilenebilir. Bir ilaç almışsındır, bünyeni zorlamıştır falan. Geçmiş olsun

Arkadaşlar tekrar merhaba
hanımlar dün tekrar kan verdim.dışarda bir hastanede yapılacakmış testleri bu kez faktor 5 ,faktor 7 ve von willendramb faktor diye birşeylere bakacaklarmış doktora soruyorum birşeyde demiyor sonuçlara bakmamız lazım diyor.bu testleri niye yapıyorlar anlam veremiyorum daha doğrusu kanser testi falanmı yapıyorlar bana ya nolur bir bilen yardımcı olsun bana

Bana yardımcı olabilecek hiç kimse yokmu bu belirsizlik kötü netten bakıyorum ne yadığını anlamıyorum bile

Back
X