kan sonucum

aysunayy

Can kızım
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2007
14.831
16.267
823
42
merhaba doktor bey..

ben 1 aşılama vede 1 tüp bebek denemesinin negatifle sonuçlanmasından sonra eşime gerekli genetik testleri vede bende kan pıhtılaşması sorunu var mı diye test yaptırdım...sonuçlarımı yorumlayabilirmisiniz teşekkürler..

1-DNA izolasyon kanNA eldesi başarılıdır..
2-MTHFR C677T:hastanın gen polimorfizmini heterizigot olarak taşıdığı tespit edilmiştir
3-faktör v leiden mutasyon analizi:hastanın missene tip mutasyonu heterizigot olarak taşıdığı belirlenmiştir.
4-protrombin mutasyon analizi:analizde mutasyona rastlanmamıştır..

eşimin testleri:
1.Y kromozom mikrodelesyon analizi:hastanın Y kromozomundaki 7AZF bölgesinde yapılan mutasyon analizinde delesyona rastlanmamıştır..
2-SRY:1 agoroz elektroferezi 1 polimeraz zincir reaksiyonu yapılarak incelenen hastanın SRY gen bölgesinin varlığı saptanmıştır.
3-kistik fibrozis gen mutaston analizi:hastanın mutasyon taşımadığı belirlendi
4-DNA izolasyon,kanNA eldesi başarılıdır

Son düzenleme:
merhaba doktor hanım olarak düzeltme yapmak isterim öncelikle. pıhtılaşma faktörlerinde sorun olduğu izleniyor. bu nedenle doktorunuz size gebelik ve genel yaşantınızda da kullanmanız üzere bazı ilaçlar önerecektir. kendisiyle bir an önce iletişime geçmelisiniz. sevgiler.

afedersiniz doktor hanım

doktora sonuçlarımı gösterdim ancak gebelikten önce ilaç kullanmama gerek olmadığını söyledi.
ancak ben korkuyorum genede..gebe kalmadan önce ilaç kullanımına başlatan doktorlarda oluyormuş.
ocakta tüp bebek denemesi yapacağız.
ozamana kadar aspirin kullanmamın bir sakıncası olur mu??

Hayır bir sakıncası olmaz düşük doz aspirin başlayabilirsiniz. Bolşans.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…