• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endokrinoloji Kan şekerinin düşmesine bağlı bayılma

ser_cin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2017
178
105
33
48
selamlar dostlar biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde kızım bayılıyor yazmıştım:(doktorlar ani kan şekeri düşmesine baglı dediler bu durumu yaşayan arkadaşlar varmı aranızda sizdede kızımdaki gibi kan şekerine baglı bayılmalar oluyormuydu şimdiden cevap veren herkezten allah razı olsun...

selamlar dostlar biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde kızım bayılıyor yazmıştım:KK43:doktorlar ani kan şekeri düşmesine baglı dediler bu durumu yaşayan arkadaşlar varmı aranızda sizdede kızımdaki gibi kan şekerine baglı bayılmalar oluyormuydu şimdiden cevap veren herkezten allah razı olsun...

bende hiç olmadı ama düşün şeker bende de sık olur.
bi anda ateş basar ve fenalaşır gibi olurum...
şimdilik bayılmadım ama hep yanımda eşim vardı...ve bakkala yakındık koşa koşa çikolata alıp geldi...
şimdi yanımda hep hurma kayısı küp şeker falan taşıyorum minik bi kavanozda...
bakıyorum yavaştan sinyallerini veriyor hemen yiyorum oturup...

sinyaller mesela ben de huzursuzluk hissi sebepsiz ve daha sıcak hissediyorum kendimi...
o an hemen yiyorum yoksa 1 dakika sürmüyor kötü olmam...

o da kendi öğrenecek hangi sinyaller var öncesinde ona göre önlem alacak...

bende hiç olmadı ama düşün şeker bende de sık olur.
bi anda ateş basar ve fenalaşır gibi olurum...
şimdilik bayılmadım ama hep yanımda eşim vardı...ve bakkala yakındık koşa koşa çikolata alıp geldi...
şimdi yanımda hep hurma kayısı küp şeker falan taşıyorum minik bi kavanozda...
bakıyorum yavaştan sinyallerini veriyor hemen yiyorum oturup...

sinyaller mesela ben de huzursuzluk hissi sebepsiz ve daha sıcak hissediyorum kendimi...
o an hemen yiyorum yoksa 1 dakika sürmüyor kötü olmam...

o da kendi öğrenecek hangi sinyaller var öncesinde ona göre önlem alacak...
inş arkadaşım inş rabbim sizinde şifanızı lütfetsin...

Hipoglisemi. Beslenme şeklini değiştireceksiniz, önemli olan o. İşlenmiş gıdalar, kızartılmış gıdalar, beyaz un içeren ve/veya şeker içeren gıdaları tüketmeyecek ya da sınırlandıracak. Doktoruyla görüşerek bilgi alabilirsiniz bu konuda. Acıktığı zaman süt içsin, yoğurt yesin, ayran içsin. Bol bol su içsin, yeşil yapraklı sebzeler tüketsin. Yani beslenme şekli değişmeli. Kaldı ki ergense fast food, hazır gıdalar, işlenmiş şekerli ürünleri yemeye yönelmesi daha kolay ama bunları hayatından çıkarmalı artık. Geçmiş olsun.

selamlar dostlar biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde kızım bayılıyor yazmıştım:KK43:doktorlar ani kan şekeri düşmesine baglı dediler bu durumu yaşayan arkadaşlar varmı aranızda sizdede kızımdaki gibi kan şekerine baglı bayılmalar oluyormuydu şimdiden cevap veren herkezten allah razı olsun...

Ben de öğrencilik dönemlerimde oluyordu ara sıra özellikle uzun süre aç kaldıysam
Havasız toplu taşımaya bindiysem hele üstene kısa süreli bayılmalarım olmuştu
Yanımda tatlı birşeyler vişne suyu falan taşıyordum
Mutlaka kan değerlerine baktırın kızınızın
Doktora danışının mutlaka geçmiş olsun çok
Benim geçti artık vücut direnci düşüktür takviye vitamin falan alır belki .

Geçmişler olsun.
Allahım yavrunuza da tüm hastalara da acil şifalar versin inşallah.

Ben de öğrencilik dönemlerimde oluyordu ara sıra özellikle uzun süre aç kaldıysam
Havasız toplu taşımaya bindiysem hele üstene kısa süreli bayılmalarım olmuştu
Yanımda tatlı birşeyler vişne suyu falan taşıyordum
Mutlaka kan değerlerine baktırın kızınızın
Doktora danışının mutlaka geçmiş olsun çok
Benim geçti artık vücut direnci düşüktür takviye vitamin falan alır belki .
ah yavrum rabbim seninde rabbim şifanı versin inş benim kızımında verir siz hangi doktora gittiniz dahiliyeye gidiyoruz biz endokrin bakar diyorlar ama dahiliye doktorumuz bende bakıyorum dedi

Hipoglisemi sanırım.Oğlum iki günlükken başımıza geldi..
Bizimki hiperinsülinemiye bağlıydı.Yani pankreası fazla insülin salgılıyordu.
Yurt dışından ilaç geldi, kırk gün yoğun bakımda kaldı,geçti çok şükür.
Benim oğlum yenidoğan olunca biz rahatsızlığını kriz geçirdikten sonra öğrendik,hastahaneden çıkarken falan normaldi şekeri,eve gelince kriz geçirdi..
Kesinlikle ihmal etmeyin,çocuk endokrine gidin muhakkak.Krizlerin kalıcı hasarları olabiliyormuş Allah korusun.
Rabbim şifa versin.

Son düzenleme:
ah yavrum rabbim seninde rabbim şifanı versin inş benim kızımında verir siz hangi doktora gittiniz dahiliyeye gidiyoruz biz endokrin bakar diyorlar ama dahiliye doktorumuz bende bakıyorum dedi

Ben dahiliye doktoruna gitmiştim zaten
Çocukluktan gelen bir problemim vardı düzenli gidiyordum (kan değerlerin düşünüyordu bazı dönemler takviye alıyordum ) o zamanlar nöroloji de görmüştü ama bendeki sorun açlık kan şekerim düşüyormuş o yüzden çantamda illa ki yemek yiyemezsem bir atıştırmalık en köyü şeker falan bulunduruyordum ..
Aradan 10 yıl geçti bayılmıyorum artık ama hala ellerim titrer uzun süre aç kalınca
Tokluk kan şekeri düşmesi için çare var ama açlığa yok tabi ..
geçmiş olsun umarım kızınız da atlatır bir an önce ..

Geçmişler olsun.
Geçmişler olsun.
aminnnnnn kardeşim amin
Ben dahiliye doktoruna gitmiştim zaten
Çocukluktan gelen bir problemim vardı düzenli gidiyordum (kan değerlerin düşünüyordu bazı dönemler takviye alıyordum ) o zamanlar nöroloji de görmüştü ama bendeki sorun açlık kan şekerim düşüyormuş o yüzden çantamda illa ki yemek yiyemezsem bir atıştırmalık en köyü şeker falan bulunduruyordum ..
Aradan 10 yıl geçti bayılmıyorum artık ama hala ellerim titrer uzun süre aç kalınca
Tokluk kan şekeri düşmesi için çare var ama açlığa yok tabi ..
geçmiş olsun umarım kızınız da atlatır bir an önce ..
inş canım evladım inşşş

Hipoglisemi sanırım.Oğlum iki günlükken başımıza geldi..
Bizimki hiperinsülinemiye bağlıydı.Yani pankreası fazla insülin salgılıyordu.
Yurt dışından ilaç geldi, kırk gün yoğun bakımda kaldı,geçti çok şükür.
Benim oğlum yenidoğan olunca biz rahatsızlığını kriz geçirdikten sonra öğrendik,hastahaneden çıkarken falan normaldi şekeri,eve gelince kriz geçirdi..
Kesinlikle ihmal etmeyin,çocuk endokrine gidin muhakkak.Krizlerin kalıcı hasarları olabiliyormuş Allah korusun.
Rabbim şifa versin.
rabbim korusun hepsini sizin evladınızada rabbim şifa lütfetsin hipoglisemi bu derece bayılma atakları yaparmı

Benim çocukken olurdu heryerde sıcakta ve özellikle kalabalıkta bayılırdım ailem de dr a götürmüştü ne denmişti bilmiyorum.. şuan düşük şekerim ama artık bayılmıyorum

Allah şifa versin inşallah

rabbim korusun hepsini sizin evladınızada rabbim şifa lütfetsin hipoglisemi bu derece bayılma atakları yaparmı

Amin.Allah razı olsun 🌼
Bayılma illa hipoglisemiden mi bilemem elbet.Oğlumda bayılma değil de morarma, kaskatı kesilme ve gözleri tek yerde sabit kalma gibi çok kötü bir duruma şahit olduk maalesef.

Kızınız kaç yaşında,bence siz dahiliyeden sonra endokrinoloji ve nöroloji bölümüne gidin.Bu bölümler için önce çocuk doktorunuzun muayene edip,diğer bölümlere yönlendirmesi gerekiyor.Bizde öyle olmuştu.

Belki sizinki inşallah bu denli önemli bir durum değildir ama yine de tedbirli olmak lazım.Çocuk tek başına bir yerlerde bayılıp,düşebilir Allah korusun.
Acil şifalar diliyorum.

Amin.Allah razı olsun 🌼
Bayılma illa hipoglisemiden mi bilemem elbet.Oğlumda bayılma değil de morarma, kaskatı kesilme ve gözleri tek yerde sabit kalma gibi çok kötü bir duruma şahit olduk maalesef.

Kızınız kaç yaşında,bence siz dahiliyeden sonra endokrinoloji ve nöroloji bölümüne gidin.Bu bölümler için önce çocuk doktorunuzun muayene edip,diğer bölümlere yönlendirmesi gerekiyor.Bizde öyle olmuştu.

Belki sizinki inşallah bu denli önemli bir durum değildir ama yine de tedbirli olmak lazım.Çocuk tek başına bir yerlerde bayılıp,düşebilir Allah korusun.
Acil şifalar diliyorum.
allahım razı olsun sizden kızım 22 yaşında özel bri hastaneye gidiyorum sonuç alamassam bu kan testlerinden çapa tıp fak dahiliyeye gidicem inş

Back