kan pıhtılaşması testi???

sweetbaby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2008
2.896
8
41
mrb. size bikaç sorum olucak.

1- 27 yaşındayım. 4 ay önce 32. haftada plesanta dekolman nedeniyle bebeğimi kaybettim.bu ay kan pıhtılşma testleri için kan verdim ama çoğunun o mutasyonlarla ve faktör 5-2 gibi testlerin sonucu belli değil. şuan sadece idrar tetkikimin,biyokimya ( kolestrol-trigliserdi vb),hematolojik tetkikimin ve koagulasyon testinin sonucu belli.sanırım özellikle koagulasyonun pıhtılşmayla ilgisi ver. sonuçalrım hep referans aralıkları içinde ama testtte dikkat çekici bi şey var o da şu
:

protrombin zamanı: 11.4 sn
INR:0.91
PT% 113.1
APTT:22.5 sn
kanama zamanı: 45 sn
pıhtılaşma zamanı: 9 dk *
ama bunun yanında yıldız var referans aralığı 0 ile 10 arası olmsına rağman koyu yazılıp yıldız konmuş. bunun nedeni nedir. bi problem mi ifade ediyo.

2- bir de hematojik tetkikte de sanırım bu tam kan sayımı hepsi yine referans aralığı içinde sadece LENF İFADESİ 3.440 yazılmış ve yanında yıldızla . çünkü referans aralığının biraz dışında. referans aralığı 0.600- 3.400 iken benimki 3.440 bi problem ifade ediyomu. diğer testlerim d esonuçlandığında sizin yardımlarınızı rica edicem yine.

3- diğer testlerim de şunlar. bu testler kan pıhtılaşması için bakılması gerekenler mi. ben durumumu anlattığımda bunları yazdı üniversite hastanesindeki doktor.eksik bişey var mı?

rutin profili ( kolestrol, LDL,HDL Kolestrol, trigliserid)
tam idrar analizi
tam kan sayımı
protein S
Protein C
protrombin zmanı -aktivite INR
APTT
kanama zmanı
pıhtılaşma zamanı
lupus antikoagulan D
Faktör 5
Faktör 2
MTHFR
tabi sadece kimisinin sonucu belli. cevplarınız için çok teşekkürler.

merhabalar son yazdiginiz uc tanesine ek olarak 9 tane daha bakilmasi gereken genetik pihtilasmayi etkileyen birtakim degerler var onlara da baktirisaniz iyi olu sevgiler

sorunuzu bir baska alt bolumde cevapladim tskler

o testler nelerdir. doktor bunları yazdı sadece .

nerde ben göremedim.

bu testleri yaptiracaginiz yere sorarsaniz size faktor 5 faktor 2 MTHFR ye ek olarak 9 tane daha pihtilasma faktorleri var onlari da eklebilirmisiniz diye sorun veya bana fax ya da email gonderin ben size bildireyim sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…