Kan pıhtılaşması olabilir mi? Kızlar ikinci kere kürtaj olmak istemiyorum lütfen yardımcı olun😞😞

Bluegreenworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
1.245
299
53
Merhaba kızlar. Çok korkuyorum 3 ay önce gebeligime kalp atışı olmadığı için kürtaj ile son vermiştik. Şimdi ise tekrar denemeye başladık fakat, benim bir takım şüphelerim var. Bende 6-7 seneye yakın her ay tekrar ederek alt bacak baldır ağrısı oluyor aşırı şekilde gece uyurken olup saatlerce geçmiyor. Her ay iki bacağımdan biri mutlaka oluyor ve uyutmuyor altına kat kat yastıklar koyarak bacağımı havada tutarak ağrıyı hafifletiyorum. Aslında eskiden bu kadar önemsemedim ağrıyı çeker geçince uyurdum normal sanırdım takı dün cektigim ağrının ciddiligini farkedinceye kadar. Ve hamile kaldığım dönem içinde baldirlarimda kırmızı benekler oluşmuştu anlamamıştım. Kürtaj dan sonra geçtiler. Ve kürtaj sonrası kan pıhtılaşma testi yapmak istediğimi doktora söyleyince bana çok kızdı. İlk gebelik normaldir falan diye bağırdı. Ama dün özellikle dikkat ettim kaslarım sıkışıyormus gibi oluyordu. Kızlar ne yapmalıyım bu konuda çok bilgisizim hekimlerde 2 gebelik geçirmeden pıhtılaşma testi yapmıyorlar. Ama ben çok korkuyorum

Merhaba, kadın hastalıkları doktorunun söylediğine göre karar verme direkt genetik bölümü randevusu alıp git şikayetlerini söyle iste pıhtılaşma testi. Benim de bi kere kalbi durdu gittim genetik bölümüne yaptırdım. Sıkıntı yokmuş ama içim rahat etti en azından.

Genetik bölümü ilk gebelikte de testi yapıyor mu bana 2-3 düşük veya kürtaj olmadan yapmaz dedi doktor. Birde benm yasadigim ilçede hematoloji bölümü yok maalesef

Genetik bölümü ilk gebelikte de testi yapıyor mu bana 2-3 düşük veya kürtaj olmadan yapmaz dedi doktor. Birde benm yasadigim ilçede hematoloji bölümü yok maalesef
Bana sormadılar sonuçta bu kan pıhtılaşması sadece bebek için değil, günlük hayat için de önemli. Genetik bölümü biraz sıkıntılı evet heryerde yok, özelde yaptırabilirsiniz olmadı. Ben 7-8 ay önce sormuştum 1000 TL demişlerdi fiyatına özelde

Bu arada tekrar hamileyim çok şükür kritik 12 haftayı da atlattık sağlıkla gelir inşallah. Kalp durması sonrası 4-5 ay sonra bir de kimyasal gebelik oldu ondan 2 ay sonra da tekrar hamile kaldım 14 haftalık şu an. Belki içinizi rahatlatır biraz ☺

Sağlıkla gelir inşallah bebeğiniz. Allah bir daha yasatmasin inşallah size de bana da

Araştıtma hastanelerinde yaptira bilirsiniz genetik bölüme gidip gebelik kayiplariniz oldugunu söyleyin

Hematolojiye gidicem randevu aldım.
Merhaba evet mutlaka gidin kan değerlerinize baksınlar bende kalp durmasıyla kaybetmiştim şuan 2.hamileligim ve pıhtı sorunu çıkmamasına rağmen kan sulandırıcı iğne ve coraspirin kullanıyorum önlem amaçlı
Umarım bir daha böyle kayıplar yaşamayız

Öyle dediklerine bakmayın başka kadın doğumcu doktorlara gidin bana da birkaç doktor 1 düşükte yaptırılmaz 2. 3. Olması lazım dediler yalvar yakar yaptırdım. Şansınızı deneyin yapan bir doktor
Bulabilirsiniz . İnşallah böyle bir sorununuz yoktur

Araştırma hastanelerinde yapılıyor

Ben bir ay önce bebeğimi kaybettim kalbi durdu.. 33+5 haftalık hamileydim.. Doktor bazı testleri istedi genetik bölümünden yaptırdım ve hiç bişi demedi hangi testler diye sordu durumu anlattım hemen yapalım dedi doktor ve yapıldı.. Bazılarının geç çıkıyor sonuçları hemen randevu alıp gitmeye çalışın...

Allah sabır versin. O kadar geç genetik ne olabilirmiş ki.. İnşallah en kısa zamanda sağlıklı bir evlat sahibi olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…