Merhaba,
Kaybınız için çok üzüldüm. Allah sabır versin.
Ben de iki gebeliğimde bebeklerimi kan pıhtılaşması nedeniyle kaybettim. İlk gebeliğimde bebeğimin kalbi durunca genwtik test yaptırdım. Sonuçta pıjtılaşma bozukluğu çıktı (faktör 5, 12 ve paı heterozigot çıktı).
İkinci hamileliğimde önceden aspirin kullandım, gebeliği öğrenir öğrenmez de iğne başlandı (0.6). Ancak yine 8. Haftada kaybettim. Bu kez başka doktorlarla da görüştüm. Perinatoloji uzmanına da gittim. Doz yetmemiştir dendi. Yoluma perinatalogla devam etmeye karar verdim. Kürtajdan 4 ay sonra hamile kaldım. Öncesinde aspirin kullanıyordum zaten. Gebelikle birlikte 0.4x2 doz iğne başlandı. Bir hafta sonra yapılan kan testinde yine dozun yetersiz kaldığını öğrendik. Dozum 0.6x2 olarak tekrar düzenlendi. Bu süreçte ayrıca progestan ve kortizolde başlandı ilk 3 ay.
Süreç boyuncada doktorum bebeğe giden kan akışını izledi. Nihayet 5 ay önce doğum yaptım.
İnşallah kaybınızın nedenini öğrenir ve dermanını bulursunuz. İmkanlarınız uygunsa bir kerede perinatolojiye gitmenizi tavsiye ederim testleriniz çıkınca. Sağlıklı bebekleriniz olsun inşallah