• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Kan Kanseri(Lösemi)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bed of Roses
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
B

Bed of Roses

Ziyaretçi
Nedeni tam olarak bilinmemekle beraber, akyuvarların ani ve denetlenemez biçimde üremesiyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Lösemi terimi beyaz kan, yani akyuvar açısından zengin kan anlamına gelir. Kanda akyuvar sayısının artmasıyla oluşan lösemiler, kan kanserlerinin bir bölümünü oluşturur. Bu nedenle günümüzde kan dolaşımında olgunlaşmamış ve tipik akyuvarların sayıca çok ya da az olmasına göre lösemik kan kanseri ya da alösemik kan kanseri ayrımı yapılmaktadır.

Beyaz ırkta, uzaktdoğu ve afrika kökenlilere göre 2 kat daha sık rastlanır. 10 yaş altı ve 50 yaş üstü insanlar hastalığa en sık rastlanan yaş gruplarını oluştururlar. Bütün lösemi türleri arasında kötü gidişli akut tipler, diğerlerinden daha sık görülür ve erkeklerde kadınlara oranla daha sık rastlanır.

Uzun süreli benzol etkisinde kalmak ve radyasyon maruziyeti, hastalığın sebepleri arasında görülür. Lösemiler genel olarak akut ve kronik olmak üzere ikiye ayrılırlar.

Bu biçimlerde etkilenen hücrenin tipine göre miyeloit ve lenfositer olarak kendi içinde ikiye ayrılır. Hücre tipine göre yapılan bu sınıflandırma özellikle hastalığın akut biçimlerinde daha ender olarak öteki hücre tipleri de etkilenebilir.

Sabah kemik iliği biyopsim var... Doktor düşükte olsa kan kanserinden şüpheleniyor:( korkuyorum!!! :18:

Allah korusun rabbim evlerimizden uzak tutsun

İnşallah inşallah!! Ya ben öyle bir sey olduğunu düşünmüyorum olsa hissederdim bence!!sırf önlem olsun diye..

Yoktur inşallah,yoktur da sen de yarın bize gelip müjdeli haberi verirsin canım,içini rahat tut.

Yoktur inşallah,yoktur da sen de yarın bize gelip müjdeli haberi verirsin canım,içini rahat tut.

Yaw sorun şu ki ben kanadada yasıyorum bir diğer sorunda şu ki sonuclar yaklaşık 2-3 hafta sonra acıklanacak:( açıklanır açıklanmaz yazarım inşallah..

Yaw sorun şu ki ben kanadada yasıyorum bir diğer sorunda şu ki sonuclar yaklaşık 2-3 hafta sonra acıklanacak:( açıklanır açıklanmaz yazarım inşallah..

Geç olsun da güç olmasın canım,tek sonuçlar hayırlı olsun da beklemekten zarar çıkmaz :31:

Haberlerini bekliyor olacağım canım...

Sabah kemik iliği biyopsim var... Doktor düşükte olsa kan kanserinden şüpheleniyor:( korkuyorum!!! :18:

umarim birseyin yoktur.. dusunmemeye çalis ve internette de arastirmamaya ozen goster, kotu seyler okuyup içini karartma... ben bir kaç ay once ben aldirdim (kendim istedim) doktor birini begenmemisti renginden dolayi araya birde hafta sonu girice 4-5 gun biyopsi sonuçlarini bekledim ama çok korkmustum.. ins sen de benim gibi iyi hbr alir rahatlarsin... bu arada kizimin doktoru bazen akyuvarlarin sebebi bilinmeden yukselecegini soylemisti...

umarim birseyin yoktur.. dusunmemeye çalis ve internette de arastirmamaya ozen goster, kotu seyler okuyup içini karartma... ben bir kaç ay once ben aldirdim (kendim istedim) doktor birini begenmemisti renginden dolayi araya birde hafta sonu girice 4-5 gun biyopsi sonuçlarini bekledim ama çok korkmustum.. ins sen de benim gibi iyi hbr alir rahatlarsin... bu arada kizimin doktoru bazen akyuvarlarin sebebi bilinmeden yukselecegini soylemisti...

Çok geç :( nette bakmadığım sayfa kalmadı gerek ingilizce gerek türkçe!! Hepside birbirinde iç açıcıydı ki bu kadar korkuyorum:/ sabah olacak diye uyumak istemiyorum:(
benım akyuvarlarım 2 yılda beri yuksek ama son kan testinde artış göstermiş (%81) ayrıca kan plateletlerimde düşük:s ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.. İnşaallah öyle olur çok teşekkür ederim...

kanser degilmisim arkadaslar sonuclarim temiz cikti.. buraya yazmaya vaktim olmadi.

Back