kan ilacı ve dışkı rengi

efsane7

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2023
142
30
18
merhaba arkadaşlar,
10-15 yıldır demir eksikliğine bağlı kansızlık yaşıyorum ilaç kullanıyordum. Ferplex. Kullandığım da dışkım siyah olurdu 2 gün sonra. Şuan 10 gündür kullanıyorum renkte hiç değişiklik yok demir kokusu da almıyorum. Acaba emilim mi yapmıyor. Almıyor mu acaba, ilk defa dışkı rengim değişmedi koku falan yok bir sorun mu var yoksa normal mi kafa ma taktım. Böyle olan arkadaşlar var mı ? Doktor kontrolüme dana 2 ayım var. Sağlık ocağına da gidip sormam 1 haftayı bılur.
Bilgisi olan var mı ?

Merhaba dışkı rengi hep koyu oluyor siyaha yakın ilaç bitikten sonra rengi düzeliyor

tatlım bende hiç siyah olmadı bu sefer daha önceleri oluyordu bu sefer hiç olmadı... aç karnına alıp 2 saat sonra kahvaltı yapıyorum çayımı kahve mi içiyorum acaba ondan dolayı mı. Hiç mi içmesem acaba çayı kahveyi

Yani mantıken düşününce emilim artmış demek olur bu. Dışkıya siyah rengi veren fazlalık atılan demir zaten. Demekti emilim oranın yüksek illa siyaha dönecek diye bir şey yokk gerilme hslsjflfgş

Başka bilgisi olan arkadaş yok her halde...
Yani mantıken düşününce emilim artmış demek olur bu. Dışkıya siyah rengi veren fazlalık atılan demir zaten. Demekti emilim oranın yüksek illa siyaha dönecek diye bir şey yokk gerilme hslsjflfgş
canım benim çok sağol nasıl gerildim anlatamam... Ama hala belirtilerim var emiyorsa niye düzelemedim ki 11 gündür kullanıyorum ilaçları ? Değerlerimde o kadar yerlerde değil. ferittin 11,4 dü

11 güncük napsın demir depolarınaaa dnşsdmdş ayrıca ferritin sınırda gibi referans değerleri neydi hastanenin? Doktor ilacı reçete ederken bilgilendirseydi keşke seni ferritin dediğimiz demir depoları 6 ayda doluyor daha yolun uzun yanii

hastane değeri boş bırakılmış ilginç ama alt sınır 20 diye biliyorum. Ferittin 11,4 demir 53 demir bağlama 397 folik asitte 5,4 çıkmıştı. Neyse ki sizin gibi deneyimli arkadaşlara denk geldim. Dr hiç açıklama yapmıyor hep ilaç verip gönderiyorlardı. Daha öncede kullandım ilaçları ama 1 kutudan sonra zıpkın gibi enerji dolu olurdum. Şimdi uzayınca şaşırdım. Çoook uzun yolum var bu sefer desene.

Günde kaç kullanıyosun? Benimki 9 du ferritin ama çok da takmamıştım o yüzden 11 iyi geldi bana bi an fjaşdmdşf ya bir de kadınların ferritini düşük olabiliyor çok absürt bir durum değil kanıyoruz sonuçta her ay. Önemli olan aneminin olmaması. Sen bence bir de çok odaklanmışsın buna yani endişelenecek bir şey yok kiii

Folik asit için bir süre ilaç kullandım.Siyah renk oluyordu bende de.

Doktor 3 kutu içinde 10 tane olan şuruptan verdi aç karnına 1 tane. Folik asiti de tok karnına akşam yemeğinden sonra alıyorum. Yani değerim bana da normal geldi. Ama ben belirtilerini çok fazla yaşadım canım. Bitkinlik baygınlık hissi mide bulantısı hafif üşüme baş ağrısı gece giren kramplar uykusuzluk daha bir sürü belirti ama sanki ferittinin 11 değilde 5 gibi yaşadım. Doktor bile korktu sana hemen sorum yapabiliriz değerlerine göre yüzün çok kötü dedi. Belkide benim bünyeme 11 çok geldi ya da hastane değerleri bir iki yüksek çıkartıyor. Diğer bir seçenekte ilk defa folik asit eksikliği yaşadım belki de ondandır. Umarım çabuk toparlarız. Sen nasılsın atlattın heralde

Folik asit için bir süre ilaç kullandım.Siyah renk oluyordu bende de.
Bende ilk defa eksik çıktı yeni kullanmaya başladım. Eskiden ne güzel hiç ilaçla ihtiyaç duymazdık. Yiyeceklerden tat vardı vitamin alıyorduk şimdi ne yersek yiyelim ilaca bağınlı yaptılar bizi

Haklısın hastalık değil hasta vardırrr bu değerler senin yaşam kaliteni etkiliyorsa yükselmeli. Bir de bu demir ilacı da aslında yan etkileri çok olduğu için ben devam etmek istememiştim öyle kaldı benimki düşük ama kansızlığım yok diye bir şey yapmıyorum belki de yanlış yapıyorumdur bilmiyorum. Ama ilaçlar bağırsakları komple bozuyor mide bulantısı baş dönmesi vs. Aslında en iyisi damar yolundan almak fırsatın olursa öyle yap bence çok geçmiş olsun canım

Yok kuzum yeterli sureyi bekliyorsunuz zaten sorun cay kahve degil assiri tuketmiyorsaniz gun icinde de siz yinede bir eczaciya sorun zira doktorun assla kotu sey yasamazsin dedigi ilac ictikten sonra kalbimk ziplatip durdu ama eczaciya gidip durumi anlatinca zararsiz bir ilac verdi hic kotu etki yapmadi .Boylede ilginc bir sey yasadim

teşekkür ederim canım, sende ihmal etme ama sonra çok kötü oluyoruz iyileşmek için ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sevgi ve sağlıkla kal

tatlım çay kahve tiryakisi değilim her gün bir bardak açık çay bir bardak kahve. başka da içmem. Doktorlar ezbere ilaç veriyorlar tabi devlet hastanesi için konuşuyorum. Bence kişiye göre ilaç verilmeli hastalıklarına göre ama maalef. Dokunursa gelir değiştiririz diyorlar. bazı ilaçların yan itkisi kişiden kişiye değişiyor mahvediyor bazıları İlginç ve sıkıntılı süreç yaşamışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…