• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan grubu

eskielma

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2013
733
2.116
313
Merhaba arkadaşlar
Sanırım Amerika ve Çin de yapılan bazı bilimsel çalışmalarda kan grubunun kovid üzerinde etkisi olduğu kanıtlanmış.Söylentiye göre A ve B gruplarına daha çok bulaşıyor ve daha ağır geçiriyorlarmış.0 grubuna ise daha zor bulaşıyor,bulaşsa bile çok hafif atlatıyorlarmış.Doğruluğu varmıdır bilemiyorum ama kovid geçiren arkadaşlar kan gruplarını paylaşabilirler mi?
Herkese teşekkürler.İyi geceler

Bende bir doktorun Brh+ li insanları öldürmeye dönük yapılan bir virüs dediğini dinledim.Bir çok sebebi var kendine göre bla bla bla.İnandim mi tabiki hayır.Niye çünkü Brh+ fim😁Eşimde öyle.Ölursek inanacak😆

Böyle birşey olduğunu sanmıyorum bence kişinin bağışıklık sistemiyle ilgili ağir yada hafif geçirmesi bunları düşünmeyin önleminizi alın psikolojinizi pozitif yönde tutun

Dünya genelinde en yaygın kan grubu hangisidir?

0 RH pozitif Her 100 kisiden 40´i

0 RH Negatif Her 100 kisiden 7´si

A RH pozitif Her 100 kisiden 34´u

A RH Negatif Her 100 kisiden 6´si

B RH Pozitif Her 100 kisiden 8´i

B RH Negatif Her 100 kisiden 1´i

AB RH Pozitif Her 100 kisiden 3´u

AB RH Negatif Her 200 kisiden 1´i

Dunya genelinde durum bu ama Türkiye'de durum farkli , bizde A+ en cok rastlanan grup , halkin yuzde 39 u A bizde

Ben covidin kan grubuyla alakali oldugunu sanmiyorum , her kan grubundan hastalanan var sonucta

Bildigim kadariyla dünyada en cok a ve sonra da b grubu var.
Yani hastalarin kac tanesi a grubu diye bakmak yerine, dunya uzerindeki a grubuna sahip insanlarin yuzde kaci hastalandı diye bakmak gerekir.
Ifade edebildim mi bilmiyorum

Back
X