kan düşük çıktı ne yapmam lazım

tubadinc83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
50
0
merhaba arkadaşlar kan ilacı kulladığım halde kan değerlerim çok düşük çıktı dr bikaç tahlil verdi ama ne yapmam gerekir lütfen yardım edin

korkma benimde kan değerim düşük çıktı kan hapı kullanıyorum günde 2 tane dedi doktor ve pekmez siyah üzüm tüketmelisin

canim oncelikle gecmis olsun kansizlik kotu aman dikkat et benim bildigim en iyi yontem pekmez ve kuru uzum acayip kan yapiyo ve bol bol meyva ye haplarinida ihmal etme kib tekrar gecmis olsun

canım aynı sıkıntı bende de var en son ünv. hastanesine yönlendirdiler
3 hafta boyunca gaitada gizli kanama mı var diye bakacaklar
kan ilacımıda günde 2 kere alıyorum ama değişen birşey yok
dün anasağlıktaki ebe kuru üzümü kaynat suyunu içi kesinlikle çay içme dediki zaten içmiyorum birde kırmızı eti bol tüketmemiz gerekiyor muş
bakalım inşallah işe yarar

Merhaba canım,
Ben çocukluğumdan beri kansızlık+demir eksikliği çekiyorum, bebiş düşünmeye başladığımızdan beri ciddiye almaya başlamıştım...Haplar,üzümler,dalaklar,ciğerler,etler, pekmezler...hepsini denedim ama değerlerim hep düşük çıkıyordu. en sonunda bir doktor bir iğne verdi, ismini hatırlamıyorum, dr. una sorarsan bilir sanırım, değerlerim 3 ayda normale döndü, şuan hamile olmama rağmen değerlerim çok ii çıktı. Ha, bir de , çok fazla çay,kahve içmemeye çalış ( özellikle çay ), kırmızı et yanında süt ve süt ürünleri tüketme, c vitaminli birşeyler ye ya da iç ( portakal suyu veya bol limonlu salata gibi )

Sanırım bu dert ortak sorun...
Aynısı benim başımda da var hamile kalmadan önce kan değerlerim iyi idi.
hamile kaldıktan sonra artı olarak kan şurubuda almaya başladım bunarağmen son 3 aydır kanım hep normalin altında düşük çıkıyor.
ekimde yaptırdım 28 çıkmıştı kan şurubunu günde iki kereye çıkarttık kasımda yaptırdım yine 28 çıktı ilaç kullanmaya ve yediklerime 2 kat daha fazla özen gösterdiğim halde yani hergün pekmez ve meyve yediğim ve haftada 2 kere kırmızı et yada kurubaklagil yemeye dikkat ettiğim halde bu ay yine kan tahlilimde 29 çıktı. çayıda çok azalttım içmiyorum gibi birşey.
neden oluyor vücudum neden kan yapmıyor anlamıyorum.
burdan kara üzümüde öğrendim onuda deneyeceğim.

28-29 değerler çok fazla.Sınır 11-12 diye biliyorum ben....

28-29 değerler çok fazla.Sınır 11-12 diye biliyorum ben....

arkadaşım;
vslla sağlık ocağında yaptırdın oranın referas değerleri 35-55 arası devamlı gittiğim hastaneninde referans değrleri 34-54 hemen hemen aynı.
buna göre kanım düşük yani

arkadaşım;
vslla sağlık ocağında yaptırdın oranın referas değerleri 35-55 arası devamlı gittiğim hastaneninde referans değrleri 34-54 hemen hemen aynı.
buna göre kanım düşük yani

Hımmm.Sağlık ocağının baz aldığı değerler farklı demekki.Hep yapılan tahlillerde daha düşük rakamlar gördüğüm için... Hayırlısı olsun.Düzelir inş. durumumuz....

benimde 8-9 şurup içiyorum tadı çok kötü.pekmez kırmızı et kuru üzüm tüketmeye çalışıyorum

benim 8-9 arası malesef ve hamilelik öncesinde de kansızlık sorunum yoktu

arkadaşım;
senin durumun benimkinden kötü ki bana doktorum böyle giderse damardan takviye yapmamız gerekir dedi.

senin doktorun ne diyor bu duruma demekki ilaç yetmiyor.

inşallah tez zamanda normale çıkar canım ya...

benimde aynı çok düştü dr şimdi bi kaç tahlil verdi onun sonuçlarına başka ilaç vercek bide benim erken doğum olabilir dedi çok korkuyorum daha 25+4 günlüğü erken doğar diye kormaya başladımki korkudan uçuk çıktı.

evet canım malesef durum böyle 2 hafta önce gittim ve ilacın dozunu artırdı ve her hafta tahlil veriyorum resmen bakalım salı günü tekrar bakacak ona göre bir karar verecek
inşallah seninde düzelir
Benimkide 8 e düştü.Ve doktorum bu şekilde doğuma alamam kan vermek zorundayız diyor....

sanırım benimde öyle olacak canım
inşallah yükselir de sorunsuz bir şekilde gireriz doğumlara

benim de kan değerlerim 1 ay önce 9.5 çıktı ve şimdi 4haftalık hamileyim bu cuma yine kan değerlerimi ölçtürcem bakalım ne çıkacak.. ayrıca ben talasemi taşıyıcısıyım o yüzden kanım hep düşük demirim normal ama ve bi önceki gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı şimdi çok korkuyorum..

Kansızlığa en iyi gelen kuru üzüm ve pekmez.Çok faydası oluyor, tavsiye ederim, sabahları aç karnına ve akşam yatmadan önce tabiii içebiliyorsanız arkadaşlar...

siyah kuru üzüm ve keçiboynuzu pekmezini mutlaka tüketin..hamileliğimi öğrendiğimden beri çok tükettim..kanım 13 çıktı..kan şurubu da kullanıyorum..ani kilo artışı oldu,şimdi çok azalttım ama kolay kolay düşmez artık..ayrıca en yüksek demir miktarı et,kuru fasulye,nohut ve mercimekteymiş..haftada 1 kez etli kuru ya da nohut,1 kez de mercimek çorbası için..

ben hergün pekmez yediğim halde kanım düşük çıktı bende şaşırdım buna günde en az 5-6 bardak çay içiyordum bıraktım bir haftadır hiç çay içmedim 2 hafta sonra tekrar tahil yaptırıcaz o zamana kadar içmicem bakalım bir değişiklik olacak mı?

birde bir yanlış yapıyormuşum onuda bıraktım. kahvaltıda çay içmiyeyim diye süt içiyordum oda kahvaltıda zararlıymış mesela yediğim yumurtadan hiç demir almıyormuşum öğrendim şimdi sütü tek bir öğün gibi ayriyeten içiyorum.

şu kuru üzümüde deneyeceğim tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…