Kan değerlerim nasıl????

ressamona

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2009
99
0
31
merhaba arkadaşlar bazı şikayetlerle doktora gittim kan tahlili yapıldı sonuç şu WBC_2,95 . HGB_10,99. HCT_32,97 . GRA_1,85 . LYM_0,92 doktor kanımın çok düşük olduğuun söyledi yeniden geniş kapsamlı kan tahlili yapılsın fln dedi bu konuda bilgisi olan bakabilirmi önemli bişey yoksa boşuna gitmiyim..tşklerboshayallersmile

Kan değerin normalden çok azcık düşük ama oda önemli değil bildiğim kadarıyla normal değeri zaten 11.5 ile 15 arası ona göre sen kendin de değerlendirebilirsin ama yinede istersen geniş kapsamlı yaptır.

Yazdigin butun degerler normalden dusuk.
Cok azicik filan da degil gayet dusuk yani. Doktorunun dedigini yapmanda fayda var, ihmal etme.
Ben hemsirelik okuyorum, normal degerleri biliyorum, yorumumu ona gore yazdim.

şimdi ben de yeni başlık açacaktım.senin konuya şöyle bir göz attım da.önce sana yaşadıklarımı söyleyeyim canım.benim HGB 10,1 , HTC 31,6, LYM 1 ve FERRıtin de 6,1 idi.doktora gittim.tedavi verdi.aylarca tedavi gördm.kontrole gittim değerlerim de nerdeyse değişme yok.aksine HGB değeri yine düşmüş.şimdi haftada bir hastaneye yatıyorum yarım gün.serumla birlikte ilaç veriyorlar.bence de hiç ihmal etme.hadin geçmiş olsun...

mrb, ben klinik kimya okuyrm ve son senemdeyim yani laborant sayiliyrm, burdaki kan degerlerin dusuk ama verdigin bilgiler yetersin, demir, feritine, LDH, ve ayrica hemostase gibi butun degerler gerek yorum yapmak icin.. eger yazarsan belki yardimci olurum ama ben sadece kan tahlilini yapan biriyim, doktor kdr yorum yapamam bu kurallara haykiri, aladigin yorumlara dikkat et.. ve ressamderya arkadasimizin dedigi gibi ihmal etme.. kesinlikle ihmal etme.

Son düzenleme:
X