Kan bağışı ve sonrası

Spizella

Realist
Pro Üye
27 Ağustos 2017
16.396
37.369
598
Başlık buraya uygun olmayabilir ama belki benzer bir şey yaşayan vardır diye sormam lazım.

Dün hayatımda ilk defa kan bağışında bulundum.
Kilom 50- tansiyonum 9-6 çıkınca olur dediler. kan değerlerim de normalmiş (kansızlık falan yok)
Beni kan tutmaz.

Kan verme işlemi tamamlandı iyiydim, 10 dk kadar dinlendikten sonra kalktım tam 2 adım attım gözlerim kararmaya başladı.
biraz daha dinlendirdiler, dışarı çıkarken gene kulaklarım uğuldadı sedyede oturttular bişeyler yedim içtim eve gittim.

akşamı bi şekilde yatıp geçirdim de bugün kalp çarpıntısı, yine hızlı hareket ettiğimde baş dönmesi gibi yerde miyim gökte miyim gibi garip bir his. bu kadar çıt kırıldım olduğumu bilmezdim.

bunlar normal mi ve ne zaman geçer acaba?

Evet bende geçenlerde ilk defa kan bağışı yaptim midem bulandı kalkmaya çalıştım inanılmaz basim döndü hemen oturttular kolonya koklattilar cok tuhaf hissetmiştim kendimi anormal geldi yasadiklarim
Yemek yememiştim buda tetikledi sanirim o gün iyi geçmedi kolumda bi kaç gun cok ağrıdı kucuk oğlumu kucağıma alirken zorlaniyordum

Biraz hassas olabilir bunyeniz.Esim Kızılay için düzenli kan bağışı yapar.Hatta ilçeye araba gelince mesaj gelir ona hiç problem yasamadi.

gelmiş geçmiş olsun, benim mide bulantım olmadı ama kolonya kokladım ben de :)
kolumda şu an ağrı yok ama kafam hiç yerinde değil

3 güne geçer bende yaşadım aynısını hatta ayağa kalktığım gibi bayıldım ben siz yine iyi oturmuşsunuz. İlk verince olabiliyo sanırım

Ben de bir kere kan verdim ve bunları yaşadım. Korkudan şimdi gidemiyorum tekrar. İyice dinlenmemiştim, iyiyim dedim diye yürüyüp gitmiştik eşimle. Sonra arabada mahvoldum. Ertesi gün de çok halsizdim. Ben zaten düşük tansiyonlu bir insanım. Tansiyon kişisel bir şey ama genele vurulduğunda 9a 6 zaten çok matah sayılmaz. Ben sebep düşük tansiyondur diye düşündüm ama tıpta yeri var mı bilmiyorum

bence de şu an yaşadığım şey tansiyon düşüklüğü. sanırım ben de uzun bi süre bi daha veremicem gibi.

normal normal, geçer birkaç gün dikkat edin. ben doktor işlemlerim için bile kan verirken küt gidiyorum 1 günüm gidiyor tek tüp kanda bir de üstüne kan tutuyor damardan kan alınması vs gözümde canlanınca aboovvv

regle yakin misin?
bu donemde pek onerilmez.

bir de hemoglobin bakildi mi?
ben bir kez kan verebildim bugune kadar, genelde hemoglobin dusuklugunden dolayi bir kac kez reddedildim.

regle yakin misin?
bu donemde pek onerilmez.

bir de hemoglobin bakildi mi?
ben bir kez kan verebildim bugune kadar, genelde hemoglobin dusuklugunden dolayi bir kac kez reddedildim.
Bakıldı hemoglobine değer normal aralıktaymış
Regle 2 hafta var aslında her şart uygundu ama tansiyonum sorun oldu bence.
Akşamüstüne doğru daha iyi hissetmeye başladım :)
Bi kaç güne toparlanır herhalde.

Bu arada bağışçı olmak isteyenler olursa 465 ml kan alınıyor (tahlil için alınan miktarla beraber 500 ml ediyormuş) 3 kişiye kullanılıyormuş.
Vücudumuzda 4-6 lt arası kan varmış. Kısa sürede yenileniyormuş.
Genç ve sağlıklı iseniz, şartlarınız uyuyorsa bağışçı olun bir gün hepimize lazım olabilir.

Ben kendimi iyi hissetmeye başlayınca seneye gene veririm diye düşünmeye başladım :)

Normal, bir anda fazla kan kaybi boyle şeyler yapabilir. Bol bol kemik sulu şeyler yiyip için, vitamin alın. Bir kac güne toparlarsiniz

Sınır kilodan kan vermişsiniz bünyeniz kaldırmamış olabilir. Yıllar evvel tartı 50 gösterince ben de vermek istedim. Doktor bana bakıp o tartı 2 kilo fazla çekiyor, senden kan alamayız deyip formu yırtmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…