Premature Bebekler kan akımı yavaşlamış kilo alımı durdu başına gelenler lütfen yardım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ipektmruzun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2010
5
0
36
Bingöl
şuan 34+3 günlük ikiz hamileliğim var...32.haftayı tamamladığım gnden beridir bebişlerimin kilo alımı durdu. hatta ölçümlerde hata yoksa kiloları düşmeye bile başladı. doktorum kan akımının yavaşladığını artık kilo alımının durduğunu ve bundan sonrada daha artk almayacaklarını söyledi. o nedenle de 1hafta sonra gel doğum gününe karar verelim dedi. kilo alımı olmadığı için ciğer gelişimi tamamlansn alalım dedi. bebişlerim şuan biri 1700 diğeri 1450 benzer bi durum yaşayan varmı, bebişlerim için çok korkuyorum.

geçmiş olsunn bende 31 haftada doopler bozukluğu yani kordon bağındaki kan akışı durduğu ve kilo alımı olmadığı gibi ikizlerimden birinde sürekli kilo verdi ben hastanede kontrol altında ve nst ye bağlı idim. dr seni hastaneye yatırmadımı sürekli kontrol altında olman gerekiyorr. geçmiş olsun inş. sen ve bebeklerin sorunsuz bir doğum yaşar ve bebeklerini kucağına alırsınn.

hayır yatırmadı... 2 hafta önce erken doğum riskim var diye yatmıştım kasılmalar durunca taburcu oldum... doplerle bakaarak koymadı bu teşhisi. kilo almamasına öle bi yorum yaptı yeride daralmış dedi en sonda ben üzülünce...
peki sizin doğum kaçıncı haftada kaç kiloda gerçekleşti ve sorun yaşadınızmı?

slm kızlar. bende 32+4 deyim. ikizlerimden birinin suyu azalmış. ama kan akışı normal dedi. sık sık kontrol altına almamız gerekir. erken doğum tehtidiymiş bu. çok korkuyorum. 3 hafta daha kalsa bebişlerim. doktor küveze kerek kalmaz dedi. haberlerimnizi bekliyorum.

Slm,ben de 30 haftalık hamileyim.Benim de dopplerde sol arterden kan akımı durduğu söylendi.Diğeri de direnç göstermeye yani kapanmaya başlamış.Tamamen kapanırsa herhalde alıcaklar bebişi.Tıp fakültesine sevkedildim.Bakalım hayırlısı olsun diyorum.Ama bayağı da tedirginim aslında.Aynı durumu yaşayan var mı diye merak ediyorum.??

Kan akımı dursa bile bebekler kendini iki hafta kadar idare edebiliyorlar.
Ölçümlerde kafa bölgesine dikkat edin,gelişme durduysa dr.unuzu uyarın,karın bölgesinden gelişme dursa bile iki hafta tolere edilebiliyor ama kafa ölçümü çok önemli.
Hamileliğim boyunca tek damarım direnç gösterdi ama 37 haftaya kadar dayanabildik,umarım sizin bebekler de biraz daha sebat gösterirler.
Sağlıkla gelsinler,annelerinin yüzünü güldürsünler:Saruboceq:

benim de bebeğe giden damarlardan birinde yüksek direnç var şu ana kadar baştan beri iki günlük gerilik var ve bebek sanki minik gibi 31 haftalıkken 1.500 gr kadardı. tekrar kontrol edilecek. ama son gittiğim dr (kendi dr şehir dışında idi) bebğin suyu 34-35. haftaya kadar anca dayanır ve 2 kg anca doğar dedi ( Bu ikinci bebeğim evdeki 16 aylık 36 haftada 3.140 gr doğmuştu. birde bnde gebelik şekeri de var...hepimizeee hayırlıı doğumlarr olsun inşallah

37. haftada normal doğum mu oldu? Yoksa bebeği sezeryanla mı aldılar? Bir de sonrasında bebekle ya da seninle ilgili bi sıkıntı yaşamışmıydın?

Bugün tekrar kontrole gittim bebeğim ultrason ölçümlerine göre 1.722 gr çıktı ama dr bebek 1.600 gr 'dır dedi. Bebek yaklaşık 5 gün geriye düşmüş senden 35. haftayı en az görmek istiyorum dedi. Bence gelişme geriliği başlamayacak dedi. Tansiyonum sınırda, ama karnıma kadar ödem varmış. sadece yatacaksın dedi ama evde de 16 aylık oğlum var yatmak ne mümkün...Umarım bir gerileme başlamaz. 2 kiloyu geçse yine bişey olurdu....

benimde 33. haftada dooplerda kan akımının durduğu ve plesenta kireçlenmesi olduğu tespit edildi ,ama gerileme yoktu ,zaten sat a göre 1 hafta geriden geliyordu ,kilosu düşüktü ,35. haftada doğum yaptım 2450 gr doğdu kızım ,çok sağlıklı allaha şükür ..umarım seninkilerde biraz sabrederler de sağlıkla gelirler canım ..
ayrıca arkadaşım 34. haftada ikizlerini doğurdu biri 2000 biri 1700 gr dı ve onlarda şimdi 2 yaşında oldular ,hiç korkma teknoloji gelişti artık..

Benim de bebeğim hep geriden geliyor, 32+1 'de ultrason 1.722 gr gösteriyordu ama drumuz 1.600 falandır dedi, benim de keşke 2.500 kg bulsa bebeğim. Doplerde kan akımının direnci var şu an.

arkadaşlar 35+0 da doğum yaptım.... bebişlerimin biri 2070 diğeri 1660gr dı. küçük hemen yanımıza geldi büyüğü 2gün tedbir için küveze girdi sonra taburcu oldu hiçbir sağlık sorunu yaşamadık çok şükür bugün 1 haftalık oldular içerde alamadıkları kiloları gıdım gıdım almaya başladılar...önce kilo verdiler şimdi 2120 ye 1760 oldular... darısı başınıza Allah hiç kimsenin emeğini boşa çıakrmasın çocukalrımızı bizlere bizleri de çocuklarımıza bağışlasın....

çok çok iyi maşallah bebilerine, çok sevindim....Geçmiş olsun...

benimde bebeğim de üç haftalık gerilik görünce hastaneye yatırdılar sürekli takipte oldum çünkü gelişim geriliğinden önceki bebeğim karnımda öldü sonra yirmi gün hastanede kaldım sonra kalp atışlarında çöküntüler olunca otuzbeş haftada ciğer geliştirici iğne yaparak sezeryan kararı aldılar arkadaşlar iki haftayı aşan gerilikler tehlikeye giriyor böyle sorunu olanlar hastaneye yatmalılar ssk devlet hastaneleri bu konularda deneyimli bebeğim bir sekizyüz doğdu bir hafta küvezde kaldı şuan yeni yeni kendini toparladı ankara etlik ssk süper bu konuda önceki ölen bebeğimde izmirdeydim ama beni yatırmadıkları için çok kızıyorum ordaki hastanelere umarım salıkla bebeklerinize kavuşursunuz

ınşallah hepimiz sağlıcakla kucağımıza alırız yavrularımızı..

Ben 24. haftamdayım 2 gün önce ikinci düzey doppler çekildi ve sol da kan akışında yavaşlık teşhisi kondu.Raporları doktoruma gösterdiğimde kilosunu ve suyunu takip edeceğiz şuan endişelenecek bi sorun yok dedi ama burda yazılanları okudumda gelişiminin durması gibi bir ihtimal ve erken doğma tehdidi varmış çok üzüldüm inşallah zamanında doğar kuzucuklarımız..

Sizler bunu kaçıncı haftada öğrendiniz ben erken öğrendim sanırım ne yapmam lazım acaba..

nevyas
ben de 26. haftada öğrendim bebğimde şimdilik gerilik yok gayet zamanında gidiyor
bu cuma tekrar bakılacak açılma var mı uterin arterlerde diye çünkü açılabilirmiş de
insan biran önce kavuşmak istiyor ama sağlıklı olsun da geç doğsun diyorum şimdi
daha hiçbir şey almamıştım bebeğime şimdi alelacele alışverişe başaldım erken doğarsa ortada kalmayalım diye

canım bende 20. haftada detaylı ultrasona girdiğimde bebeğim son adet tarihime göre 1 hafta geri cıkmıştı ve sol da kan akışı yavaştı. doktor bana beslenmene çok özen göstermen gerekiyo demişti. çok özenli davransam bile en fazla 2.250 gibi doğurabileceğimi söylemişti. çok üzülmüştüm ama şunu da ekledi hakkını yemiyeyim doktorun 24. haftaya kadar düzelebilirde dedi. 30 haftalıkken tekrar girdim kan akışları normal cıktı. bebeğimde 3.300 doğdu. inşallah senin de düzelir. beslenmene çok dikkat et vitaminlerini ihmal etme bol bol su iç. kilo yapıcı şeyler ye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…