• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kampanya: Okuduğumuz kitapları kütüphanemize saklamak yerine, baskasına verelim.

benkibele

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2008
4.925
43
116
43
Ankara
Arkadaslar,

bir kitap alıyoruz. kitab okuyup bitirdikten sonra neden kitabı kutuhanemize koyuyoruz. Bu sizce bencillik degil midir? n kadar buyuk bir kutuphanem oldugunu gostermek bize ne kazandrır? insanlar kitaplarımızın coklugunu kutuphanemizin buyuklugunu gorduklerinde duyacakları gurur mudur bizim kitapları kutuphanelerde hapsetmemize sebep olan?

Bir kampanya baslatalım. satın aldıgımız kitabı baskasına verelim. o da bitirdikten sonra baskasına. hatta kştabın on sayfasına bir not dusulebilir bu konuda.

ben aldıgım hicbir kitabı kutuphanemde bırakmadım. evet para vermis olabilirim. ama cok para verdim diye saklamak bencillik degil midir? genellikle gecnclere kardsime, kaynıma, arkadaslarıma veriyorum. hem de onlar hic istemeden. su kitabı okudum bitirdim cok guzel. sana vereyim diyorum ama sen de okuduktan sonra baskasına ver diyorum.
verir ya da vermez o O'nun bilecegi is. benim icimde ise bir insanı daha kitap okumaya itmis olmanın verdigi haz var.

hatta bu konuda bir sey duymustum. Londra'da baslayan bu olay en son Cin'de bir meto'da son buluyor. ouyan bitirdigi yerde kitabı bırakıyor. bylece kitap Dünya'yı dolasmıs. Ingilizce evrensel su anda. Turkce bir kitap icin aynı düsü kurmak zor ama olsun neden olmasın. cok kisi okusun cok kisi yaralansın. corbada bizim de tuzumuz bulunsun.

Canım benim ben bir aralar okuduğunuz kitabı saklamayın kütüphaneye verin diye bir başlık atmıştım çok tepki aldım. Ama ben halen aynı fikirdeyim ve üstüne basa basa yazıyorum. Okuduğunuz kitaplarını saklamayın paylaşın. Ben kütüphaneye veriyorum inanın sırf kutüphaneye vereceğim için çok dikkatli kitap seçiyorum ve çok hızlı bitiriyorum. Onlarca kitap okudum evimde kitap yoktur.

Ve tabi karşı görüşüde saygım vardır ama verdiğim bir kitabı kutüphanede belkide kitap parası olmayan insanlarda alıp okuyacak, sizleri bilmem ama beni mutlu ediyor Kütüphaneye kitap bağışlamak ve benim kitabımın başkaları tarafındanda okunacağını bilmek

Back