• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalpte parlıklık ve ikili test ?

1impossiblelove

Hoșgeldin gün ıșığım
Kayıtlı Üye
14 Mart 2018
1.545
2.886
53
29
Günaydın hanımlar
Cuma günü genel gebelik kontrolüm vardı . Doktorum bebeğin kalbinde parlaklık gördüğünü ve bununda down riskini arttırabileceğini söyledi ve bu cuma tekrar çağırdı.
İkili testim ve burun ense ölçümünde güzel demişti halbuki.
Ve amniyosentez diye konuşma yaptı .
Netleşirse şayet sıvı almayı düşünüyor ama biz bunu istemiyoruz .
Detaylıya da gireceğim bir kaç haftaya ama ister istemez çok canım sıkıldı
İkili testime anlayanlar bakabilir mi
Bu hafta 3'4 lü testimi de yapacak
Ama bu kalpte parlaklık nedir ne değildir bir yardım edin bana

Buda 14. Haftada yapılan ikili test sonucum
https://i.hizliresim.com/76r47m.jpg

Canim degerlerden anlamam ama bir cok bebege boyle diyorlar .Sonradan geceni cok duydum icini ferah tut .Amniyosentez yaptirmak istemiyorsan yaptirma .Ayrintilida her seyi soyluyorlar zaten .O zamana gecmis olur insallah

İkili testinizde anladığım kadarıyla risk gözükmüyo kalpte parlaklık olayını bu sitede çok okudum sonradan kaybolabiliyomuş hemen rehavete kapılıp canınızı sıkmayın derim benim ikili testim riskli çıktı ama şimdilik herşey yolunda isterseniz başka bir doktora daha görünün rabbim sağlıcakla alın

Öncelikle çok geçmiş olsun canım. İkili testin normal olsa bile en ufak bir farklılıkta bunları anlatmak zorunda kalıyorlar. Bende amniyosenteze sıcak bakmayanlardanım. Kalpte beyaz leke çoğu gebelikte sonradan ortadan kayboluyormuş hem burda okumuştum, hemde burda ki arkadaşa yardımcı olsun diye bilimsel bir yazıda okumuştum. Herşey normal sadece kalpte beyaz leke varsa çok evham yapma içini ferah tut diğer testinde inşallah kaybolmuş olur geçmişler olsun tekrardan

Öncelikle çok geçmiş olsun canım. İkili testin normal olsa bile en ufak bir farklılıkta bunları anlatmak zorunda kalıyorlar. Bende amniyosenteze sıcak bakmayanlardanım. Kalpte beyaz leke çoğu gebelikte sonradan ortadan kayboluyormuş hem burda okumuştum, hemde burda ki arkadaşa yardımcı olsun diye bilimsel bir yazıda okumuştum. Herşey normal sadece kalpte beyaz leke varsa çok evham yapma içini ferah tut diğer testinde inşallah kaybolmuş olur geçmişler olsun tekrardan
Cok tesekkur ederım kızlar içim rahatladı inanın
Allah heşimize saglıklı evlatlar versin , acılarını göstermesin bizlere

Benim oglumdada hatta suanki gebeligimdede söylendi bu ekojenik odak ama çoğu gebelikte görünüyor zaten haftalar ilerledikçe kayboluyor oğlumun ki kayboldu

Banada demislerdi canim bebegin kalbinde parlaklik var diye bu bize down sendromunu dusundurur demislerdi ben baska bir doktora gittim icim rahatlasin diye cok sukur saglikli oglum 4 yasinda simdi

Down sendromlu bebeklerde anne karnındayken ekojenik odak geçiyor mu? Kalpte ekojenik odak görülüp 1-2 ay sonra geçtiyse down sendromlu değilmiş bebek diyebilir miyiz?

Günaydın hanımlar
Cuma günü genel gebelik kontrolüm vardı . Doktorum bebeğin kalbinde parlaklık gördüğünü ve bununda down riskini arttırabileceğini söyledi ve bu cuma tekrar çağırdı.
İkili testim ve burun ense ölçümünde güzel demişti halbuki.
Ve amniyosentez diye konuşma yaptı .
Netleşirse şayet sıvı almayı düşünüyor ama biz bunu istemiyoruz .
Detaylıya da gireceğim bir kaç haftaya ama ister istemez çok canım sıkıldı
İkili testime anlayanlar bakabilir mi
Bu hafta 3'4 lü testimi de yapacak
Ama bu kalpte parlaklık nedir ne değildir bir yardım edin bana

Buda 14. Haftada yapılan ikili test sonucum
https://i.hizliresim.com/76r47m.jpg
Sonuclarda hiçbir şey yok rahat ol..

Benim ilk kizimda da vardı 17 ve 26. Haftalarda fetal eko cektirdik yani anne karnında bebeğin kalp ekosu çekiliyor . Her iki ekoda da vardi parlaklik kaybolmamisti.Çocuk kalp doktoru doğumdan sonra 3. Ayda tekrar gitmemizi istedi. O zaman gittiğimizde herşey normaldi. Şu an 4,5 yaşında hiçbir sıkıntımız yok. Doktorum da bana zaten bundan bişey çıkmaz demişti sen rahat ol canım.

Back