Kalp parlaklığı nedenıyle down sendromu riski yaşayan var mı?

zeyned

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
260
1
42
Kızlar merhaba..Bugun detaylı ultrasyonum vardı,22+5 haftalık hamileyim,o kadar moralım bozuldu kı,hala uyuyamadım:çok üzgünüm: bebegımın herseyı normal,butun organları orantılı,kalbı ve damarları ıyı calısıyor,ense kalınlıgı ıdeal,vs,vs.Ama dr kalpte cok hafıf parlaklık oldugunu,bununda kıreclenmeden kaynaklandıgını,ılerleyen haftalarda yokolabılecegını soyledı,sonra bebegımın bas ayak parmaklarının cok az daha ayrı gıbı durdugunu soyledı,bu ıkısı cok az da olsa down sendromu rıskı olusturabılırmıs,amnıyosentez onerdı ki bu dusuge bıle sebep olabılıyor,riski var...moralım cok bozuldu,cok uzuldum,hersey normal gıderken,bu yazdıklarım konusunda fikriniz varsa ve paylaşırsanız sevınırımm..

Çok geçmiş olsun inanın yardımcı olmak isterdim ama bilgi sahibi değilim...
Gittiğiniz dr la sınırlı kalmayın iyi araştırın, incelettirin diyebiliyorum sadece bazen yanılabiliyor dr lar....

İnşallah bir sorun yaşamazsınız....

hiç korkmayın, benim kızımda da 20 haftalıkken görüldü, hemde 2 tane.kalpte hiperekojen odak diye adlandırdılar ve doğumdan 2 yaşına kadar kontrol ettirdim.3 yaşında kayboldu.daha doğrusu kasa dönüştü.2 li ve 3 lü testlerin temizse korkmayın.banada amniyosentez önerdiler ben yaptırmadım.dua edin ve kötü düşünmeyin....

Kızlar merhaba..Bugun detaylı ultrasyonum vardı,22+5 haftalık hamileyim,o kadar moralım bozuldu kı,hala uyuyamadım:çok üzgünüm: bebegımın herseyı normal,butun organları orantılı,kalbı ve damarları ıyı calısıyor,ense kalınlıgı ıdeal,vs,vs.Ama dr kalpte cok hafıf parlaklık oldugunu,bununda kıreclenmeden kaynaklandıgını,ılerleyen haftalarda yokolabılecegını soyledı,sonra bebegımın bas ayak parmaklarının cok az daha ayrı gıbı durdugunu soyledı,bu ıkısı cok az da olsa down sendromu rıskı olusturabılırmıs,amnıyosentez onerdı ki bu dusuge bıle sebep olabılıyor,riski var...moralım cok bozuldu,cok uzuldum,hersey normal gıderken,bu yazdıklarım konusunda fikriniz varsa ve paylaşırsanız sevınırımm..

merhaba zeyned benimde detaylı ultrasonda herşey normaldi sadece kalpte hiperekojen alan olduğunu söyledi,dörtlü testimde 1/259 ihtimal down riski çıkmıştı bana amniyosentez önerdi ama ben istemedim daha sonra başka bi dr. ve ultrasonda hiç böle bişey olmadığını söylediler.dr.lar biz anne adaylarını telaşlandırıp yapılabilecek bütün testleri yaptırmaya çalışıyolar kafana çok takma derim,başka bi dr.uda dene istersen

Canım hiç merak etme ve dertlenme. Bilmen gereken ilk husus down senromunun sadece 1 tanesinin olması bebeğinde down senromu olacağını göstermez. Bu hastalığın 20den fazla belirtisi var ve en az birkaçının görünmesi down sendromu olabileceği şüphesi oluşturur, kesin down senromudur denmez.
İkincisi senin başına gelen aynı şey benim başıma da gelmişti. 23. haftada ayrıntılı incelemede aynı beyazlık benim bebeğimde de vardı. özel muayenahanesine gittiğim doktorum herhangi bir problem olduğunu zannetmem ama içimiz rahatlasın ayrıntılı bakalım bir aksilik varsa erken önlem alırız dedi. beni İstanbul Semiha Şakir Hastanesine yönlendirdi. Oradada ultrasonla ayrıntılı inceleme yapan doktorun bu konuda iyi olduğunu belirtti. kontrollerde doktor bu beyazlığın down sendromu işareti olduğunu ama tek başına yeterli olmadığını kalbin bu haftalarda tam olarak çalışmadığını bu görevi normal olarak bebek yerine annenin yaptığını ve çalışmayan kalp kapakçıklarında kireçleme benzeri bir durum oluştuğunu doğumla birlikte çalışmaya başlayan kalpte bu beyazlığın zamanla ortadan kalkacağını söyledi. Amniyosentez yaptırıp yaptırmamak sana kalmış ama sırf bu yüzden yapmayalım dediler.
Şimdi seni en çok rahatlatacak kısma geliyorum. Bebeğim nisan ortası normal doğumla (ki biliyorsun bu doğum şekli anneyi olduğu kadar çocuğunda kalbini yorar) dünyaya geldi. Şimdi çok akıllı ve çok hareketli. doğum sonrası kalbine ayrıntılı olarak baktırdım hiçbir problemi yok.
Başta da ddiğim gibi aklını ferah tut. korkularımız içimizdekini görememkten ileri geliyor, birşey olduğundan değil.
Bebeğin ve sana sağlıklı bir hayat dilerim.

canım öncelikle çok geçmiş olsun allah sağsağlim kucağına almayı nasip etsin bebeğini. Gerçeketen üzücü bi durum. Yalnız takıldığım nokta, amniyosentezden niçin korkuyosun, bi çok kişi yaptıyor artık ve sorun yaşayan nerdeyse hiç yok. Bence yaptır, en azından için rahat etsin.

Canim yahu bence de dertlenme. cunku benim bir arkadasimin da bebeginin bagirsaklarinda parlaklik vardi, dediler down sendromu olabilir. bir suru test sikinti.

neyse bir sey cikmadi.

1- makinadan olabiliyormus. baska bir doktorla daha gorus. gerekirse 2. defa yaptir.
2- amniyosentezden once yapilmasi gereken dunya kadar test var. onda da risk gorulurse bildigim kadari ile amniyosenteze aliyorar.

merak etme bir seycik cikmayacak. hicbirsey olmayacak bebisine. sapasaglam masallah.

hiç korkmayın, benim kızımda da 20 haftalıkken görüldü, hemde 2 tane.kalpte hiperekojen odak diye adlandırdılar ve doğumdan 2 yaşına kadar kontrol ettirdim.3 yaşında kayboldu.daha doğrusu kasa dönüştü.2 li ve 3 lü testlerin temizse korkmayın.banada amniyosentez önerdiler ben yaptırmadım.dua edin ve kötü düşünmeyin....

Teşekkür ederimm,söylediklerin içimi rahatlattı:1hug: 2li testimde risk cokdusuktu,3. lu tarama yaptırmadı bıle doktor,amniyosentez ben de yaptırmayacagım..

Canım hiç merak etme ve dertlenme. Bilmen gereken ilk husus down senromunun sadece 1 tanesinin olması bebeğinde down senromu olacağını göstermez. Bu hastalığın 20den fazla belirtisi var ve en az birkaçının görünmesi down sendromu olabileceği şüphesi oluşturur, kesin down senromudur denmez.
İkincisi senin başına gelen aynı şey benim başıma da gelmişti. 23. haftada ayrıntılı incelemede aynı beyazlık benim bebeğimde de vardı. özel muayenahanesine gittiğim doktorum herhangi bir problem olduğunu zannetmem ama içimiz rahatlasın ayrıntılı bakalım bir aksilik varsa erken önlem alırız dedi. beni İstanbul Semiha Şakir Hastanesine yönlendirdi. Oradada ultrasonla ayrıntılı inceleme yapan doktorun bu konuda iyi olduğunu belirtti. kontrollerde doktor bu beyazlığın down sendromu işareti olduğunu ama tek başına yeterli olmadığını kalbin bu haftalarda tam olarak çalışmadığını bu görevi normal olarak bebek yerine annenin yaptığını ve çalışmayan kalp kapakçıklarında kireçleme benzeri bir durum oluştuğunu doğumla birlikte çalışmaya başlayan kalpte bu beyazlığın zamanla ortadan kalkacağını söyledi. Amniyosentez yaptırıp yaptırmamak sana kalmış ama sırf bu yüzden yapmayalım dediler.
Şimdi seni en çok rahatlatacak kısma geliyorum. Bebeğim nisan ortası normal doğumla (ki biliyorsun bu doğum şekli anneyi olduğu kadar çocuğunda kalbini yorar) dünyaya geldi. Şimdi çok akıllı ve çok hareketli. doğum sonrası kalbine ayrıntılı olarak baktırdım hiçbir problemi yok.
Başta da ddiğim gibi aklını ferah tut. korkularımız içimizdekini görememkten ileri geliyor, birşey olduğundan değil.
Bebeğin ve sana sağlıklı bir hayat dilerim.

Senemcim merhaba,geç cvplıyorum,ancak vakit bulabildim...uzun uzun yazmıssın,cok tesekkurler,içime su serptin,bugun ben de baska uzman bır perıantolog a gıttım,konusmaları benı rahatlattı acıkcası,dedıgın gıbı doktorlar bunu soylemekle yukumlu ama bu down sendromu oldugunu gostermıyor ama bız de daha duygusalız bu donemde,soylenen her laf aklımıza takılıyor,acabalar ınsanın ıcıne kurt dusuruyor dogal olarak...Amnıyosentez ben de yaptırmamaya karar verdım,guzel dusunelım guzel olsun,bebegımın saglıkla dogacagına ınanıyorum,dualarımı da esırgemıcem,hersey Allah tan nıhayetınde...Insallah saglıkla kucagıma alırım ben de senın gıbı:)

ben kesinlikle baska doktora gitmeni oneririm..gitcegin doktorada probleminden bahsetme bakalim cikcakmi ultrasonda..ben izmirliyim dogumum ispanyada oldu..hem izmirde hem ispanyada doktorum vardi..inan cogu zaman olcumler farkli cikiyodu..benimde 22 haftada kalbinde leke oldugunu kalp problemi olabilcegini soyledi doktor..gunlerce uyku uyuyamamistim sonra izmirdeki doktorum gordu..o problem yok dedi,,sonra dondugumde tekrar gittim bi sorun yoktu..benim bebegiminde ense kalinligi fazlaydi doktor suphelendi amniyosentez yapabiliriz dedi,,daha once 4 kez dusuk yapmistim dusuk riski oldugu icin reddettim bunuda kaybetmek istemedim..bebegim cok saglikli dogdu.. burda 3 tane arkadasim var amniyosentez olan yaslari 30 ustu ucude problem yasamadi.ama amniyosentezden once yapilcak testler var,,detayli ultrasonda bakilabilir..Allah sana hayirli dogumlar ve saglikli sihatli bi bebek nasip etsin..Allah ikinizinde yardimcisi olsun

zeynedciğim
bende 25 haftalık hamileyim.yaklaşık 40 gün kadar önce ileri ultrasonuma bakan dr bebeğimin kalbinde ekojenik fokuslar bulunduğunu, bunun tek başına bir şey ifade etmediğini diğer ölçümlerin normal olduğunu ama ekojenik fokusun down sendromu göstergelerinden biri olduğunu ve amniyon sentez yaptırmamızın faydalı olacağını söyledi.Bunun üzerine bende bir genetikçi ile konuşarak yaptırmaya karar verdim.İşlem sırasında ve sonrasında hiç bir sorun yaşamadım çok şükür.Sonuçlarımız 15 gün sonra temiz olarak çıktı.Sıvıyı aldırıp aldırmamak senin kararın tabi fakat ben aldırsan dahi tertemiz çıkacağına ve çoook sağlıklı bir bebek dünyaya getireceğine inanıyorum.Boş yere canını sıkma.Rabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah.

Senemcim merhaba,geç cvplıyorum,ancak vakit bulabildim...uzun uzun yazmıssın,cok tesekkurler,içime su serptin,bugun ben de baska uzman bır perıantolog a gıttım,konusmaları benı rahatlattı acıkcası,dedıgın gıbı doktorlar bunu soylemekle yukumlu ama bu down sendromu oldugunu gostermıyor ama bız de daha duygusalız bu donemde,soylenen her laf aklımıza takılıyor,acabalar ınsanın ıcıne kurt dusuruyor dogal olarak...Amnıyosentez ben de yaptırmamaya karar verdım,guzel dusunelım guzel olsun,bebegımın saglıkla dogacagına ınanıyorum,dualarımı da esırgemıcem,hersey Allah tan nıhayetınde...Insallah saglıkla kucagıma alırım ben de senın gıbı:)

HAH ŞÖYLE YAAA.... İşte benim hamişim...
Bak göreceksin önümüzdeki sene bunları ne korkmuştum birşey yokmuş meğerse diye arkadaşlarına anlatacaksın... :emir_bebek:
Dualarımız tüm bebeklerin sağlıkla doğması ve büyümesi için. Allah hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin. :Saruboceq:
Öpüyorum senide bebişide...

Canım hıc canını sıkma,benım yakınıma aynen senınkı gıbı bır teshıs koydular,bebegın kalbınde parlaklık var ve burun kemıgı olusmamıs dedıler.Fakulteye sevk ettıler hem amnıyonsentez yapıldı ondan sonuc cıkmadı hemde bu sefer bebegın gobek kordonundan kan alındı.Sonuc bebek normaldı ve anne bosu bosuna strese gırdı bır ay sonuc bekledı,onun kararı bebegı dogurmaktı ama kafası karıstı bebegı ıcın endıselendı sonucta,suan hamılelıgının 7. ayında sımdılık normal devam edıyo.Rabbın'le arandakı bagı koparma sureklı dua et,ınan dua ve samımı ınanmanın cok buyuk faydası var.Allah yardımcın olsun,ınsallah baska problem cıkmadan bebegını dunyaya getırırsın

Bana da down sendromlu teshişi konuldu bendede kalp parlaklığı ve burun nazal kemiği oluşmamıştı amnio sentez önerdiler bende yaptırdım ondan sonuç alamadım kordio sentez yaptırdım sonuçlar temiz çıktıı düşük felan olmadı.doğuma bir ay var ve bebeğim maşaallah çok sağlıklı

iigeceler kimse yokmu arkadaşlar bende çok korkuyorum lütfen yardım edin 28 haftalık hamileyim bebeğimin kalbinde beyazlık varmış internette karıştırdıkça iyice psikolojim bozuldu inşallah bebeğim sağlıklıdır.

Bende dün detaylı usg yaptırdım ve herşeyin normal olduğunu fakat kalbinde ufak bir pırıltı olduğunu söylediler. Dr'um %100 kesin sonuç vermemekle beraber, 2'li ve 3'lü testlerinde sorun çıkmadı, ayrıca tek bir bulgu kromozonal hastalık için yeterli belirti olmadığını söyledi. Amnio yapmayı da önermedi ama sen bilirsin dedi. Ayrıca bu pırıltı yada hiperekojen odak sağlıklı bebeklerde görülebiliniyormuş. ıçimi ferah tutmaya çalışıyorum, 4 boyutlu resmine bakıp (Allah korusun) Down Sendromluya benziyor mu diye inceliyorum ve sonra kendime kızıyorum. Dua etmekten başka çare yok, bebişlerimiz Allah'a emanet.. Interneti de karıştırmayacağım artık yoksa kafayı yiyeceğim. Bu durumda olan başka kimseler varmı? ınsan ister istemez pimpirikleniyor, endişeleniyor.. :KK43::KK43:

ya ayrıntılı usg de benim dr um kalbini okadar incelemedi şimdide ben taktım buna baktı 4 odacıklı kan akımı yi atışı güzeldedi bitti kalp incelemesi şimdi bende buna taktım ya :KK43:(((

Canım bence takma, demek ki pırıltı felan yokmuş yiğenimde.. Bence boşuna stres yaratıyorsun. Pozitif düşünelim, herşey güzel olsun. Zaten bişi olsaydı orada çıkardı.. Bak beni sakinleştirmen gerekirken sen pimpiriklendin! :KK43::KK43::KK43: Sakın takma tatlım kafana yaaa........

Canım bence takma, demek ki pırıltı felan yokmuş yiğenimde.. Bence boşuna stres yaratıyorsun. Pozitif düşünelim, herşey güzel olsun. Zaten bişi olsaydı orada çıkardı.. Bak beni sakinleştirmen gerekirken sen pimpiriklendin! :KK43::KK43::KK43: Sakın takma tatlım kafana yaaa........

delikafadulden delikafadulden delikafadulden :)))))))))))

haklısın arkadaşım takmayalım kafamıza zaten hemen hemen herkesin başına gelmiş bu parlaklık Allah kötü yazı yazmamış olsun Sağlıkla versin bebeklerimizi bize biz sağlıklı onlar sağlıklı bişekilde Allahım hepimizi kurtarsın ( AMİN) :Saruboceq:

Amiiiiiiin canım benim. Şuan aşırı hassas ve duygusal bir dönemdeyiz, abartma, boş yere endişe yapmak için oldukca müsaitiz; ee konu bebişlerimiz olunca normal diyeceğim ama abartmadığımız sürece.. Sonuçta Allah ne yazsa o olur, hayatta neyin garantisi varki.. Dua edip, herşeyin hayırlısını istemekten başka çaremiz yok :):):)

X