Kalp hastası mıyım:( bilgisi ve fikri olan var mı?

details

pozitif olabilmek..
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
521
7
96
İstanbul
arkadaşlar tabi ki böyle ciddi bir konuda
bir doktora görünmem gerekiyor.tabi ki biliyorum.
fakat bu aralar haftada en az 2-3 gün şehir dışı duruşmalarım,
işlerim war
kalbimde böyle ara sıra batma tarzı bir ağrım oluyor.
kalbimin tam arkası da,sırtım yani,hafif hafif ağrıyor.
psikolojik mi bilmiyorum ama sanki sol kolumda uyuşuyor.
elbette ki doktora gidicem ama biraz da tedirginim.
acaba kalp hastası mı oldum
hem hastane fobim war malesef,hem de gerçekten bu aralar hastaneye
gidecek hiç waktim yok.birkaç hafta ertelesem diyorum ama
korkuyorum da.
aranızda böyle bir kalp ağrısı çeken war mı?neden kaynaklanıyor olabilir?
tek bir günde hastaneye gitsem sanıyorum halledemem değil mi işlemleri?
neler gerekir acaba?ekg -efor ws bilgisi olan war mı?
destek bekliyorum arkadaşlar,fikirleri olanlar paylaşırsa sewinirim.

canım ben sana bildiğim kadarını aktarayım.kalp hastası olduğunu ben düşünmüyorum çünkü sık iş ziyaretlerınden dolayı ve dolaştığın için üşütmüş sün bence bazen banada olur.ağrı kesıcı almanı öneririm eğer geçmezse mutlaka bır kardıyoloğa görün.ekg=elektrokardıyografi dir.bunda kalp ritmin ölçülüyor.ilk gittiğinde mutlaka kardıyolog senden bunu ister.efor ise konus bandında yürüyorsun ve yine kalp ritimleri ölçülüyor.ve hızlı kalbın görüntüleri alınıyor.aynı şekilde yine akciğer grafiside isteyebilir.çok geçmiş olsun.

öncelikle geçmiş olsun canım tabiki bir hekime görünmen lazım biz bilemeyiz ama kahve sitres çay .. vs bunlar çarpıntı yapabiliyor mesela benimde bir ara çarpıntım falan olmustu bu koşuyolu hastanesine gitmiştim kalp hastanesi biliyosun orda ay kadar falan devamlı gidip geldim önce testler yapılyor tansiyon izleniyor hafta falan daha sonra kalbini falan dinliyolar derken işlemler baya bi uzun sürüyor benimki kahve ve sitrestenmiş malum hayat şartlari herşeyi yaşıyoruz yani böle senin saglıgın senin işinden daha önemli canım saglıgını kaybetsen işinde başarılı olamassın o yüzden doktora gitmende fayda var ii günler gemiş olsun tekrar

sırtından dogru arada vuruyor nefes alıyorken zorluyorsa kas agrısıdır tahminim.. rahat olman gerek ..
kalpten gelse bu agrı sırtından değildeeee sol kolundan vurur unutma.

Geçmiş olsun canım,bana kalırsa üşütmüşsündür,çünkü ben üşütünce oluyor bazen.Yine de doktora görünmelisin...

bazen banada oluyo genelde üşütünce nefes alıp verırken zorlanıyorum btmalar oluyo
aman canım ıhmal etme en kısa zamanda uzmana gorun cunku sol kolum agrıyo dıyosun
cok gecmıs olsun canım

merhaba ,
kalpten yana sıkıntınız olmasın.
üşümüssünüz, cigerlerınıze dıkkat edın.. a.s.

29 yasındayım ve çocuklugumdan berı kalple ılgılı bır takım şikayetlerım olmustur ama hergun bu agrıları yasamadıgım tek bır gun olmadan oldukca kiloluyumda ama bu güne kadar gitmedıgım dr kalmadı konulan bır tehşiste yok psıkolojık olabılır dedım bu konuda yardım aldım ama yıne aynı bılmıyorum ne yapacagımı .şikayetlerım sol kolumda agrı çabuk yorulma carpıntı nefes darlıgı hisi sırtımda ve gögsumde yanarak ver baskıyla agrı .bılmıyorum daha ne yapacagımı dr gitiyorum ama bır sonuç yok sizler bana yardımcı olun ne yapmalıyım ltfensenağlama

details bence ihmal etme ve ne kadar sürerse sürsün doktora git

sağlıktan önemli değil iş lütfen aksatma

ben üniversitedeyken sol kolumda uyuşmalar olmuştu,ama sadece sol kolumda.o sıra sınavlar falan vardı.tabi çay kahve cabası.stres hat safhada.

yaşadığın stres kaynaklı olabilir,arkadaşların dediği gibi bi kas sorunu ya da üşütme de olabilir ama bizler uzman değiliz canım,kesin teşhis ve tedavi için detaylı tetkikler yapılması gerekir.

özel hastanelerde işini çok kısa sürede halledebilme şansın var.çok net bilmiyorum ama artık ssk,bağkur vbleri de özel hastanelerden faydalanabiliyor,sadece katkı payı ödüyor galiba ama detaylarını çok net bilmiyorum.

ya da mesela şunu da yapabilirsin,haftasonu bi hastanenin aciline git.önceden de vardı ama ağrı arttı dayanamıyom filan de at yani :) hemen ekg.nı filan çekerler zaten.en azından kalple ilgiliyse de o an anlaşılır.tabi detaylı tetkik için seni sonraya yönlendirebilirler.yani en azından ne olduğunu anlarsın sorunun.

SEHER YILDIZI;
canım,ben de seninle aynı şikayetleri yaşadım uzun süre.yıllarca kendimi kalp hastası sanmıştım.
yukarda da yazdığım gibi sol kolumda uyuşmalar olmuştu sınav dönemi.küçük bir poliklinik doktoru kalp kapakçıklarında sorun olabilir dedi.ben de izmirde özel atakalp hastanesi var,oraya gittim,çok detaylı incelemeler yapıldı ve doktor kalbin çok temiz dedi :) sadece kan değerlerin biraz düşük dedi.

genel olarak çok çabuk yoruluyordum.iki merdiven çıkayım soluk soluğa kalıyordum.sanki bütün gün taş taşımışım gibi eklemlerimde ağrı mı desem ne desem sanki kolum kalkmıyordu.bazen nefes darlığı da yaşıyordum.

bu belirtiler genel olarak aslında kansızlık belirtileri.

en son aralıkta acillik oldum.bütün vücudum uyuşmaya başladı.vücudumdaki tüm güç gitmiş gibiydi.ben yine kansızlık sanmıştım.

sonra detaylı inceleme sonucu anlaşıldıki aslında kan değerlerim yine alt sınırdaydı ama bu problemin asıl nedeni demir depolarının boşalması yani ferritin seviyesinin düşmesi ve hipotroid çıktı.

ben sebze ağırlıklı besleniyordum meğer en son demir depoları iflas etmiş.et yemeye başladım kendime geldim :)

bir de son bir yılda 6 kilo aldım.normalde kilo almayan bir insandım,bana göre fazla bir kilo artışıydı.meğer bu da hipotiroidden kaynaklıymış.yani metobalizma az çalışıyor.

hipotiroid de çok fazla yorulma,kilo ve nefes darlığı,uyuşma yapıyor.ben hepsini yaşadım.

netten iki hastalığı da araştır istersen ve en kısa zamanda doktora git.

hatta bi sağlık ocağına git,sağlık ocaklarında ücretsiz olarak tiroid testlerini yapıyolarmış.kan değerlerini de ölçtür.özellikle ferritine baksınlar.
ne olduğu anlaşılsın.

mesela ben taa geçen şubatta bu şikayetlerle bi polikliniğe gitmiştim,test yapıldı ama doktor ne ferritine bakmış ne tiroidlere bakmış,psikolojik deyip göndermişti beni.depresyon ilacını da kabul etmeden çıkıp gitmiştim.çünkü alakası yok,psikolojik değil,tamamen fiziksel bi sorun yaşıyordum.en sonunda ne olduğu anlaşıldı.

o yüzden zaman kaybetme canım.

Allah hepimize sağlık versin.

merhaba arkadaşlar sizlere benim sorularım olacak ne olur sesimi duyan olursa ses versin çok korkuyorum çünkü eşimde kalp kapagında hafif egrilik var geçen ocakta kalp krizi geçiriyo zannettik gitik hastaneye ekg çekildi kan verildi vs birşey çıkmadı doktor igne yaptı kas agrısı yaşamışım üşütmüşün dedi içimi rahatladı ama bir kardiloga görünün dedi neyse ertesi günüde allahtan randevumz vardı koşu yolunda götürdük koşu bandına çıktı ultrosona girdi ilaç verdiler damardan tıkanıklık varmı diye allaha şükürler olsun birşey çıkmadı bir holter takılmadı geçen çarşamba yürüyüşe gittik çok esiyordu tempol yürüdük sonra markete girdik klimalar çalışıyodu sırtım dondu rahat 2.5 saat yrüdük eve geldik duş aldık okadar terledikki okadar olur birde ogün çok esiyordu eşimde incecik bir tşört vardı çok terlemişti sabah kalktı eşim çarpıntıylacumartesime göre gögüs kafesi agrımış çarpıntısı oldu gene 2 kere ekg çekildi kan verildi kalp kirizi geçirdimi diye bir test yapıldı çok şükür birşey yok benim merak ettigim 3 soru var
1-kalp kapagı egriligi olanlar risglimi doktor önemli degil dedi öldürme dedi ama çarpıntı yaparmı aranızda olan varsa ne olur söylesin ilaç kllananız varmı
2- üşütmek kalp agrısı eklem agrısı ve çarpıntı yaparmı
3-benim bu panik atagım ne olucek eşimi kafayı taktım perşembeden beri fenalardayım nöbetlerin biri geliyo biri gidiyor
sesimi duyan varsa allah rızası için biri birşey desin içim rahatlasın nolurrrrrrryoksa bu vesvese beni öldürücek

Merhaba arkadaşım Uzuun zaman geçmiş ama, nasıl oldun geçmiş miydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…