details bence ihmal etme ve ne kadar sürerse sürsün doktora git
sağlıktan önemli değil iş lütfen aksatma
ben üniversitedeyken sol kolumda uyuşmalar olmuştu,ama sadece sol kolumda.o sıra sınavlar falan vardı.tabi çay kahve cabası.stres hat safhada.
yaşadığın stres kaynaklı olabilir,arkadaşların dediği gibi bi kas sorunu ya da üşütme de olabilir ama bizler uzman değiliz canım,kesin teşhis ve tedavi için detaylı tetkikler yapılması gerekir.
özel hastanelerde işini çok kısa sürede halledebilme şansın var.çok net bilmiyorum ama artık ssk,bağkur vbleri de özel hastanelerden faydalanabiliyor,sadece katkı payı ödüyor galiba ama detaylarını çok net bilmiyorum.
ya da mesela şunu da yapabilirsin,haftasonu bi hastanenin aciline git.önceden de vardı ama ağrı arttı dayanamıyom filan de at yani :) hemen ekg.nı filan çekerler zaten.en azından kalple ilgiliyse de o an anlaşılır.tabi detaylı tetkik için seni sonraya yönlendirebilirler.yani en azından ne olduğunu anlarsın sorunun.
SEHER YILDIZI;
canım,ben de seninle aynı şikayetleri yaşadım uzun süre.yıllarca kendimi kalp hastası sanmıştım.
yukarda da yazdığım gibi sol kolumda uyuşmalar olmuştu sınav dönemi.küçük bir poliklinik doktoru kalp kapakçıklarında sorun olabilir dedi.ben de izmirde özel atakalp hastanesi var,oraya gittim,çok detaylı incelemeler yapıldı ve doktor kalbin çok temiz dedi :) sadece kan değerlerin biraz düşük dedi.
genel olarak çok çabuk yoruluyordum.iki merdiven çıkayım soluk soluğa kalıyordum.sanki bütün gün taş taşımışım gibi eklemlerimde ağrı mı desem ne desem sanki kolum kalkmıyordu.bazen nefes darlığı da yaşıyordum.
bu belirtiler genel olarak aslında kansızlık belirtileri.
en son aralıkta acillik oldum.bütün vücudum uyuşmaya başladı.vücudumdaki tüm güç gitmiş gibiydi.ben yine kansızlık sanmıştım.
sonra detaylı inceleme sonucu anlaşıldıki aslında kan değerlerim yine alt sınırdaydı ama bu problemin asıl nedeni demir depolarının boşalması yani ferritin seviyesinin düşmesi ve hipotroid çıktı.
ben sebze ağırlıklı besleniyordum meğer en son demir depoları iflas etmiş.et yemeye başladım kendime geldim :)
bir de son bir yılda 6 kilo aldım.normalde kilo almayan bir insandım,bana göre fazla bir kilo artışıydı.meğer bu da hipotiroidden kaynaklıymış.yani metobalizma az çalışıyor.
hipotiroid de çok fazla yorulma,kilo ve nefes darlığı,uyuşma yapıyor.ben hepsini yaşadım.
netten iki hastalığı da araştır istersen ve en kısa zamanda doktora git.
hatta bi sağlık ocağına git,sağlık ocaklarında ücretsiz olarak tiroid testlerini yapıyolarmış.kan değerlerini de ölçtür.özellikle ferritine baksınlar.
ne olduğu anlaşılsın.
mesela ben taa geçen şubatta bu şikayetlerle bi polikliniğe gitmiştim,test yapıldı ama doktor ne ferritine bakmış ne tiroidlere bakmış,psikolojik deyip göndermişti beni.depresyon ilacını da kabul etmeden çıkıp gitmiştim.çünkü alakası yok,psikolojik değil,tamamen fiziksel bi sorun yaşıyordum.en sonunda ne olduğu anlaşıldı.
o yüzden zaman kaybetme canım.
Allah hepimize sağlık versin.