Kalorifer Petekleri Dolapları-Acil Fikrinizi bekliyorum!

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
$20072011381.webp

Arkadaşlar yeni aldığımız evin kalorifer peteklerinin yanlarında duvar boyunca yukarıdaki resimdeki gibi ince dolaplar var. Tabi kalorifer önüne de şu hasır gibi ahşap ızgaralardan da koyacağız. Bunlar hepsi boyanacak ceviz renginde. Mobilyalarım da ceviz renginde. Sizce böyle birşey nasıl olur ? Her odamda var bundan. Güzel durur mu ? Evim de küçük olduğu için bunların içleri küçük de olsa dolap şeklinde kitap vs. koymak için kullanırım diye düşündüm. Eşim de bunları söküp atalım diyor. Sizce değer mi bunları boyatmaya? Ve nasıl durur ?

Son düzenleme:
Eşyalarınıza yakışıp yakışmayacağına göre karar vermek lazım sanırım. Ama radyatörler bu şekilde kapatıldığında ısı kaybı yaşayacağınız kesin.

Canım çok gereksiz ve çok demode,masraf yapıp da boyatmaya bile değmez..

Benim anneannemin evinde vardı bunlar en son..

Sağolun ama artık ustalara verdik :(
Aynı kapımızın renginden yapacaklarmış.
Aslında eşim de söküp atma taraftarıydı ama evimde dolaba ihtiyaç var diye atmadım. Ustaya da sordum şık durur kötü durmaz dedi.
Bilmiyorum artık. Duruma göre sizlerle paylaşırım.

Sağolun ama artık ustalara verdik :(
Aynı kapımızın renginden yapacaklarmış.
Aslında eşim de söküp atma taraftarıydı ama evimde dolaba ihtiyaç var diye atmadım. Ustaya da sordum şık durur kötü durmaz dedi.
Bilmiyorum artık. Duruma göre sizlerle paylaşırım.

bencede atın onları oda ferahlar... gerekirse başka bi yere dolap yaptırısınız sonra...

Hala kafam karışık kızlar. Usta onları ancak çekmeden boyayabileceğini söylemiş , yoksa elinde kalabilirmiş. Ne kadar maliyeti bilmiyorum ama önceki usta çok güzel olur boyanırsa demişti.

at at hiç durma
hani eski model belki güzeldir diye resme tıkladım
içi geçmiş onların hem odalarda ufak diyorsun
sökersen ısı daha rahat yayılır
ayrıca sana fikir eski petekler yenilerden daha şık oluyor boyandıkça
üstlerinede mermer kestir. enleri 1-2 cm daha geniş olsun
ister kitaplarını diz ister mini saksılarda çiçek koy
eğer becerebilirsen boyadan sonra bu resimdeki gibi yapabilirsin
$KWNCTSV08F91MWO.webp
ayrıca genelde altın sarısı veya gümüş rengine boyuyorlar
ama senin dekora ne kadar uyar bilemem

ayrıca bu tarz yerlerin temizlemesi kolay olmaz
böcek yuvası olabilir

Son düzenleme:
o kadar eskiyse boyatmayada deymez bence, zaten içine birşeyler koyduğunuzada deymez açıp kapattıkça elinizde kalır. bence onları boyatmaktansa, dolapları söküp, petekleri boyatmak... toz yükünden başka bir şey olmaz bunlar emin olun..

Arkadaşlar önceden 1 kere öylesine görmüştüm. Şimdi boyanmış halini direk gördüm, henüz ızgaralar bile takılı değil radyatörlerin önüne ama güzel durmuş. Ben de demode olacağını vs. düşünüyordum ama tüm kalorifer borularını, radyatörleri kamufle etmiş. zaten tül perdenin arkasında da kalıyor çoğu. Tüllerin altında da storlarım var. Bu arada ev de çok da küçük değilmiş. Ama yine de ufak tefek şeyler konulması bir yana boyanınca yeni gibi olmuş. Belki belli bir süre kullanır sıkılınca duruma göre atarım. Petekler de beyaza boyanmış aslında onlar da güzel duruyor.

canım herkes sök at demiş ama umarım atmamışsındır hala.. çerçevelerin beyaz bence onları da beyaza boya ve üzerlerine minik saksılarla renkli çicekler koy çok hoş görünecektir:21:

Back
X