• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kalorifer böceği (yardım edin)

leplepi

kaldır başını gör işte bak neler var
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
517
85
323
arkadaşlar geçen gün evde 1 adet bu böcekten gördüm hemen imha ettik ama nerden geldiğini bulamadığım için aniden çoğaldılar evin heryerini sardılar ilaçladık ama bir türlü gitmiyorlar aslında temiz ve düzenliyim neden oldu acaba arka tarfta komşu eski yatağını 1 sene boyunca balkonda tutmuştu. yağmur güneş hepsini gördü yatak balkonlarımız bitişik ordanmı geldi acaba . bunun kesin çözümü yokmudur kökten kurutmak için yaada eve yaklaşmasınlar diye tecrübeli olanlardan acil yardım bekliyorum kaç gündür ağlıyorum . evde hiç birşeye dokunmak istemiyorum. tabak çanak hepsinin üzerine etmişler mafoldum ne yapıcam bilmiyorum 8 şişe raid sıktık dip köşe ama yavrular çıkıyor hala :KK43:((((((

Malesef icinizi rahatlatacak bir sey soyleyemeyecegim.bu bocekler yuzunden psikolojim bozulmus durumda.oncelikle Allah yardimciniz olsun.
Benim eski evimde vardi bu bocekler.eski kiracidan bulasmis.ne yaptiysak olmediler. 3-4 kere kendimiz ilacladik.3 kerede ilaclama firmasi ilacladi.ve ilaclayan adam akrep fare bile bu ilacla yasamaz dedi.ama bu pislikler olmedi.benki bocek gordugumde alerjisi tutan, onlari gormeye bile dayanamayan biri ne yazikki yaklasik 3 sene onlarla yasadim.
Denemedigim yontem kalmadi en son tasinarak kurtuldum. Tasinmadan once 2 kere ust uste evi ilaclattim.ve her esyanin icine teker teker bakarak (coraplar bile dahil) koliledigim halde bir tanesi yeni evime gelmisti allahtan onu gorupte oldurduk yoksa bi cogaldimi daha bitmiyolar.

Sizinki kesin o pis yataktan geliyordur.once onu imha edin. Sonra o yatagin oldugu yeri, oturdugunuz evi ve butun binayi ilaclatin.ins. kurtulursunuz. Sizinkinin geldigi yer belli oldugu icin bi umit kurtulabilirsiniz.bizde nerden geldigi belli degildi.
Birde evde boceklerin yerlesecegi delikler varsa mutlaka kapatin.ozellikle mutfakta ve nemli ortamlarda lavabo altlatinda yasiyorlar.cok dikkat etmeniz lazim.buraya yazarken bile kasinti tuttu beni :KK17:
O kadar psikolojim bozulmuski bunlar yuzunden 1.5 senedir tasinmis olmama ragmen haftada en az 2-3 kere bu bocekleri ruyamda goruyorum.kusura bakmayin uzun oldu ama icimde cok birikmis kendime engel olamadim :KK14: hakkinizi helal edin :KK43:

arkadaşlar geçen gün evde 1 adet bu böcekten gördüm hemen imha ettik ama nerden geldiğini bulamadığım için aniden çoğaldılar evin heryerini sardılar ilaçladık ama bir türlü gitmiyorlar aslında temiz ve düzenliyim neden oldu acaba arka tarfta komşu eski yatağını 1 sene boyunca balkonda tutmuştu. yağmur güneş hepsini gördü yatak balkonlarımız bitişik ordanmı geldi acaba . bunun kesin çözümü yokmudur kökten kurutmak için yaada eve yaklaşmasınlar diye tecrübeli olanlardan acil yardım bekliyorum kaç gündür ağlıyorum . evde hiç birşeye dokunmak istemiyorum. tabak çanak hepsinin üzerine etmişler mafoldum ne yapıcam bilmiyorum 8 şişe raid sıktık dip köşe ama yavrular çıkıyor hala :KK43:((((((
heh heee:)tam yerine geldin arkadaşım,sen okumadan ben raid ile ilaçladığını tahmin ettim çünkü raid alan çoğaltıo die biliyorum.canlıları öldürüomus yumurtalarıda daha dayanıklı yapıomus.
bizde senelerce bu illet ile yaşadık.titiz bi arkadasım otobüsü kaçırması nedeniyle bizde yattı,tabi gece böcekleri görünce çok huzursuz oldu.malum geceleri uçıyolar koşuyolar falan:)neyse siz bunları ilaçlasanıza dedi,e dedim ilaçlıyoruz bitmiolar.yok dedi tarım ilacıyla ilaçlayacaksın.
bak şimdi arkadaşım tarım ilacı satan bi yere gidiosun böcek cinsini de söle,onlar sana 15tl civarında kucuk bir ilaç verecek.bunu boş bir camsil kabında suyla karıştırıosun.ölçüyü sana satın aldığın yer söler zaten.evin eşiklere kapı arkalarına dolap arkalarına ne bilim kanepe arkası duvarlar vb.önüne gelen yere sık.eger bebek falan varsa çocukların elini süremeyeceği yerlere sık ne olur ne olmaz.bu işlemden sonra ayrıca evi terketmenize de gerek yok.sonra yatıosunuz kalkıosunuz ve böcekler gitmiiiiiiiiiiiiiiş:D birde bana dua tamamdır:)
haydin geçmiş olsun,beni bu dertten kurtaran arkadaşımdan da Allah razı olsun..

Back