kalori sayım yöntemi kilo vermek isterken kendine şaşıranlar var mı?

crashandburn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2010
393
7
96
herkese merhaba, baktım düzenli diyet yapamıyorum, ee çalışan insan olduğumuz için ara öğünmüş kahvaltıymış atlanıyor.1hafta diyet listesi uygulasam 1 ay uygulayasım gelmiyor.

o zaman dedim elimin altında da sürekli internet var.kalori sayma yöntemi uygulayayım. kalorini toplayan, arsıvleyen, istatiksel bilgilere döken bi siteye üye oldum.buraya kadar herşey hoş.tam bana uygun yöntemi buldum derken...

hergün kalori miktarım 1000'in altında kalıyor.almam gereken ise 1700müş.
ee ben hep az kalori alıyorsam bunca yıldır niye kilo alıyorum.
sürekli 1000 kalori altındasınız bu tehlikeli uyarsını gören ben daha çok yiyorum galiba.sırf kaloriyi yükseltmek için?
1000'in altında kalmak sizce neye yol açar?
bu yöntemı uygulayan ya da uygulamayan arkadaslar fikirlerinizi alabilir miyim?:26::26:
??

Son düzenleme:
Yanlış hesaplıyor olabilir misin?
Örneğin : 200 gr ıspanak atıyorum 100 cal yazıyordur sende o gün ıspanak yemeği yemişsindir onu 100 cal olarak hesaplarsın ama onun içinse aslında yağ, varsa kıyma pirinç fln da vardır onları hesaba katmamışsındır. Çay şekerini hesaba katmıyor olabilirsin. 1 dilim ekmek 50 cal yazar ama ince dilimin kalorisidir o mesela bunun gibi örnekler.

Çünkü 1000 kalorilik diyeti, diyetisyenler bile önermiyor 1200-1400 kalori civarında diyetler veriyolar genellikle.

çok dikkatlı hesaplıyorum cnm,gitgide yükselttım kalorımı anladım kı o gunler az kalorılı seyler yemişim. tesekkr ederım cvbın için

merhabalar.
bu kadar az kl. le kilo almanız normal neden derseniz bünyenizi buna alıştırmışsınız .kl deyilde gl endeksi yüksek besinler yediginizdede hemen kilo almanız normal ...
size tevsiyem kl hesabı deyilde yiyeceklerin gl endeksine dikkat etmeniz .ve tabi yedikleriizi artırmanız .
vucudumuz öyle bir yaratımıştırki bi süre sonra ona uyum saglar .
.2000 kl alan bir ikilo verirken siz 1000 kl kilo alabilirl.bu tamamen kişinin durmuna göredir .

amacınız kilo vermekse bi süre yediklerinizi artırın AMA gl endekse dikkat ederek yemek yiyin bi süre sonra bünyeniz buna alışip .fazla yediginiz halde,kilo verdiginize siz bile şaşıracaksınız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…