• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalori sayarak kilo almak

odzimert

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2007
213
51
298
Kizlar zayiflamak isteyenlere bir bakin kalori sayarak zayifliyorlar. Sizde kalori sayarak kilo alabilirsiniz. Bende 23 yasima kadar 42 kilo civarlarinda gezdim. Simdi 57 kiloyum. Bir ara 62 ye bile ciktim. Kalori sayarak nasil kilo alinabilir? Simdi bizim gunluk kalori ihtiyacimiz nedir atiyorum 1500 siz zayifsiniz cunku belki gunde aldiginiz miktar ancak bu kadar belki de daha az. herkesin miktari farklidir. Bunu kendiniz olcebilirsiniz. Birgun icinde normal yediklerinizin kalorilerini hesaplamaya calisin. Bircok paketin uzerinde yazar yada internetten yardim alabilirsiniz. Hesaplariniz sonucu cok dusuk cikacak. Aaaa ama ben cok yiyorum olmuyo demeyin olmamasinin sebebi yeterli kalori almamaktan geciyo. Bende oyle derdim aman ben cok yiyorum. Kendi adima konusuyorum bi baktim her yedigimin kalorisi dusuk seyler abur cubur fazla yemiyormusum meger. Bazilariniz diyecek abur cubur yiyorum gene olmuyo iste herkesin bunyesi farkli size tavsiyem normalde gunluk aldiginiz kaloriyi hesaplayin ve onun en az 500 kalori ustune cikmaya calisin her gun. Mesela bir cikolata alin tanesi 100 kalorilik 5 tane yiyin onu gun icinde. al sana 500 kalori kafadan. Birde su var arkadaslar bazilariniz istahsizliktan duzensizlikten alamiyor. Yemeden kilo alinmiyor malesef. Zaten istahli olanlarinda bunyesi zor aliyor demektir. Burda her iki durumada uyan kilo alma yontemi kalori saymaktir. Gunde 300 kalori alan insan da yasar ama cirpi gibi. Bu 300 un ustune ciktigi anda kilo almaya baslar. gunde 1500 kalori alipta hala zayif olanda vardir bu kisinin bunyesi budur. bu kisinide bunun uzerine cikmasi lazim. Herkesin bunyesi farkli ben hatirliyotrum ekmek arasi nutella surer birde ustune mayonez sikardim onu yerdim ustelik tok karnina. Benim bunyem cok zor kilo alirdi ama bu cozumu buldum uyguladim ve aldim. sorusu olan herkese yardimci olurum. Yillarca bununla mucadele ettim. 23 yasina kadar en buyuk dilegim kilo almakti dusunun. Insanin psikolojisini bile alt ust edebiliyo
sevgiler

ben aslında kilo alabiliyorum ben de zayıfım ama şöyle bir sorunum var benim ben yağlanarak kilo alıyorum mesela karnım göbeğim çıkıyor vücudumun bütünü kilo almıyor

ben aslında kilo alabiliyorum ben de zayıfım ama şöyle bir sorunum var benim ben yağlanarak kilo alıyorum mesela karnım göbeğim çıkıyor vücudumun bütünü kilo almıyor

canim senin o zaman yaglanan bolge uzerinde spor yaparak kilo alman lazim. Benim de gobegim cok cikar ben hergun sabah aksam 20 defa yarim mekik cekiyorum zamanla karin bolgesi duzlesiyor ama bunu hergun aksatmadan surekli yapman lazim

canım biliyorum her şey aslında sporla güzel ama bir de ben de bel ve sırt problemi ve beni baya zorluyor ama yine de deneyim

Canim o zaman sakin yapma zorlama kendini bilmiyorum sirt ve bel problemin ne olcude kotu. Tedavi oluyorsan eger doktoruna danis derim. Aslinda bazi sirt problemlerinde spor cok faydali oluyor. Bazilarinda olmuyor. Tabi sen daha iyi bilirsin canim.

nutella ve mayones gerçekten ilginç bi damak tadın varmış, kilo alıcam diyede mideyi çöplüğe çevirmemek lazım

nutella ve mayones gerçekten ilginç bi damak tadın varmış, kilo alıcam diyede mideyi çöplüğe çevirmemek lazım

bu sanirim kimsenin damak tadi olamaz. ben o zmaanlar gercekten cok zayif olmaktan oturu cok mutsuzdum o yuzden bu tarz seyler yedim. Kimseye tavsiye etmiyorum tabiki. Herkes elinden geldigince saglikli kilo alsin. Lutfen kimse midesini copluge cevirmesin.

iradeli olmak çok önemli kendınıze söz verın yemek konusunda 1 tabak yıcem diyosanız 2. sinide yiyin zorlayın yav baska çözümü yook..

Bir kalori hesabı yapmaya kalktım işin içinden çıkamadım. :1: Ama gerçekten işe yarıyor bunu biliyorum.

Çünkü bir aydır yediğimin içtiğimin kalorisini hesaplıyorum :56:

Gerçekten hızlı kilo almak istiyorsanız akşam yemeğinden sonra yatana kadar yiyeceksiniz. Artık ne bulursanız...En çok da tatlı, şekerli bisküvi, bollll bolll KEK, fındık, ceviz, cips ama özellikle KEK yiyin. Bunları öyle kuş gibi 1 dilim, bir avuç falan değil baya baya öğğğğ diyene kadar sınırınızı zorlayacak şekilde yiyin. Ayrıca şeker ilaveli meyve suları ve gazlı içecekler de kilo aldırma konusunda muhteşemler.. Yemekleri çorbaları mümkünse mutlaka kremalı hazırlayın. Bunu bir ay yapanın 5 kilo garantisi vardır o derece yani :)
Bunlar benim şu anki halime gelirken edindiğim tecrübelerimdir. Ben bilinçli bir şekilde kilo almak için yapmadım, dikkatsizlikten böyle besleniyordum. Baktım ki deli gibi kilo almışım. 2 beden birden dolgunlaştım. Ama şu an bir beden incelmem farz oldu :(
Herşey çok güzel, nasıl kilo alınacağını süper biliyorum da... Nasıl vericem onu da bi bilsemmmmmm :)))) Aman kızlar, ölçülü alın kiloları..

Gerçekten hızlı kilo almak istiyorsanız akşam yemeğinden sonra yatana kadar yiyeceksiniz. Artık ne bulursanız...En çok da tatlı, şekerli bisküvi, bollll bolll KEK, fındık, ceviz, cips ama özellikle KEK yiyin. Bunları öyle kuş gibi 1 dilim, bir avuç falan değil baya baya öğğğğ diyene kadar sınırınızı zorlayacak şekilde yiyin. Ayrıca şeker ilaveli meyve suları ve gazlı içecekler de kilo aldırma konusunda muhteşemler.. Yemekleri çorbaları mümkünse mutlaka kremalı hazırlayın. Bunu bir ay yapanın 5 kilo garantisi vardır o derece yani :)
Bunlar benim şu anki halime gelirken edindiğim tecrübelerimdir. Ben bilinçli bir şekilde kilo almak için yapmadım, dikkatsizlikten böyle besleniyordum. Baktım ki deli gibi kilo almışım. 2 beden birden dolgunlaştım. Ama şu an bir beden incelmem farz oldu :(
Herşey çok güzel, nasıl kilo alınacağını süper biliyorum da... Nasıl vericem onu da bi bilsemmmmmm :)))) Aman kızlar, ölçülü alın kiloları..

Kilo alirkende ,vermeye calisirkende insanin sagligini olumsuz etkilememesi gerekir
nasil cok sisman birisi aniden cok kilo kaybederse kalbi durabildigi gibi,aniden kilo alan kisilerdede cesitli hastaliklar cikabilir
seker ,yüksek tansiyon safra kesesi iltihabi,vucuttaki kaslarin yaga dönüsmesi ,kalbin ani durmasi v.s
dengeli bir beslenme + dengeli bir spor yaparak cok daha saglikli kalici kilo alabilirsiniz
bunun icin bir dietisyenden yardim almak isinizi daha da kolaylastirabilir

Ben de deneyeyim dedim de çok uzun sürüyor ya, ne yediğini bulcan da karşısına kalorisini yazcan da. Hepsinin de yazmıyor ki 100g diyor, nerden bileyim ben 100g neye karşılık geliyor. Üşendim bıraktım ben de.

off nasıl alcaz bu kıloyu yaa takmasam bıle etrafın sozunden dolayı takıyorum yaa :(

Back