• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalıp sir ağdayı nasıl ısıtma sorunu

hazal_diren

lafa bakarım laf mı diye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2008
4.086
614
448
Merhaba herkese. Kalıp sir ağda kullanmak istiyorum koltuk altıma ve bikini bölgesine. Bir kere cezvede ısıtıp kullandım çok güzel aldı almasına da, ısıtmak için her zaman mutfağa gitmek pek mümkün değil :ssz: O nedenle pratik bir şekilde ağdayı banyoda nasıl ısıtabilirim? (sıcak su denedim, yetmedi sıcaklığı) Isıtıcı cezvesi her yerde satılmıyor, satılsa da 40-60 lira fiyatı var ve bence fazla. Onun yerine mesela küçük mumlar olabilir mi ısıtmak için, ısısı yeterli olur mu? (bahsettiğim mumlar yemekleri sıcak tutmak için kullanılanlardan). Ya da başka nasıl yöntemlerle ısıtabilirim?

Sir ağda bantları al canım. Tabi uygulayacapın bölge genişse, bu biraz daha pahalı oluyor. Isıtma sorunundan dolayı sir ağdayı hazırlamaktan vazgeçmiştim :36: Kollarımı sir ağdanın bantlarıyla alıyorum.

Merhaba herkese. Kalıp sir ağda kullanmak istiyorum koltuk altıma ve bikini bölgesine. Bir kere cezvede ısıtıp kullandım çok güzel aldı almasına da, ısıtmak için her zaman mutfağa gitmek pek mümkün değil :ssz: O nedenle pratik bir şekilde ağdayı banyoda nasıl ısıtabilirim? (sıcak su denedim, yetmedi sıcaklığı) Isıtıcı cezvesi her yerde satılmıyor, satılsa da 40-60 lira fiyatı var ve bence fazla. Onun yerine mesela küçük mumlar olabilir mi ısıtmak için, ısısı yeterli olur mu? (bahsettiğim mumlar yemekleri sıcak tutmak için kullanılanlardan). Ya da başka nasıl yöntemlerle ısıtabilirim?

kucuk tupum var ben oyle yapitorum....
agda banti evde yapicama kuafore giderim ayni para..
ama ocakta isitip mum mantikli fikir........

benmari usulü ısıtıp kaynarsuda bekleterek ısıtırsan biraz daha fazla işin hızlı bitebilir canım.en azından dakkada bir mutfağa gitmek zorunda kalmazsın

küçük tüp kullanabilirsin..:)

evet mantıklı. ama biraz da riskli :) bir kere deneyeyim bakalım; tüp patlamasından korkarım gerçi ama...

Sir ağda bantları al canım. Tabi uygulayacapın bölge genişse, bu biraz daha pahalı oluyor. Isıtma sorunundan dolayı sir ağdayı hazırlamaktan vazgeçmiştim :36: Kollarımı sir ağdanın bantlarıyla alıyorum.

sir ağda yapmak yazın çok yorucu oluyor. yazın bütün bacak yapıyorum 1 saatimi alıyor ve tam da alamadım nedense... en sonunda pes edip makineyle alayım dedim makine de kökten almıyor 2 gün sonra tüyler yine çıkıyor. insan kız olduğuna pişman oluyor ya devamlı kıl tüyle uğraşmaktan gerçekten bıktım. yaz geldi doğru dürüst etek bile giyemedim ya içimde kaldı. bi alıyorum, birkaç gün sonra tüyler yine çıkıyor.

kucuk tupum var ben oyle yapitorum....
agda banti evde yapicama kuafore giderim ayni para..
ama ocakta isitip mum mantikli fikir........

ağda bandı 10-12 tl, bütün bacak en az 25 tl alıyorlar bizim burda... o yüzden pahalı geliyor bana. ve ayda 1 gitmek bana yetmiyor, 2 haftada 1 gitmem gerek... şu mumla ısıtma olayını bir deneyeceğim...

benmari usulü ısıtıp kaynarsuda bekleterek ısıtırsan biraz daha fazla işin hızlı bitebilir canım.en azından dakkada bir mutfağa gitmek zorunda kalmazsın

onu denedim 2 kez, çok ısıtmıştım hem de hemen kurumasın diye. bir süre sonra macunlaşıp sertleşti. zaman yetmedi. bikini bölgesini yaptığım için mutfağa tekrar gidip ısıtmam pek mümkün değil :)

Son düzenleme:
canım niye tekrar mutfağa gidiyorsunki , benmari usulü yapmıyormusun banyoda tak fişe kettle,ı kaptaki su soğudukça onu boşaltıp ondan sıcak su ilave et ağdanın içinde olduğu kaba....

evet bu aklıma gelmedi, ben öyle yapmıyordum cezvenin içinde ısıtıyordum. kettleda ısıtmak aklıma gelmemişti.

Selam,
Sir isitma makineleri o kadarda pahali degil inanin ben benimkini ankara ilkiz sokaktan 35Tl ye aldim.
Siri direkt olarak ateşe tuttuğunuzda sirin yapisini bozuyorsunuz bu nedenle de siri surmeye kalktiginizda sir parca parca kuruduktan sonra dokulebilir. Yani tutup cektiginizde istemediginiz bi sekilde kopabilir.Ayrica siri ocakta isittiginizda icindeki maddeler toksik halde duman olarak havaya karisiyor. Bu dumani solumak cok ama cok zararli. İllaki ocakta isitmaniz gerekiyorsa direkt atese koymak yerine once bir tencereye su koyun kaynatin ve daha sonra metal sir kabini bu suyun icine koyun. Ocagin altini kisin ve yavas yavas eritin.
Ama bu kadar zahmete degmez bence, en iyisi uygun fiyatlisidan bir sir isitma makinesi almak.

evet bu aklıma gelmedi, ben öyle yapmıyordum cezvenin içinde ısıtıyordum. kettleda ısıtmak aklıma gelmemişti.

O zaman küçük tüp ve başlığını al, banyoya koy. Onun üzerinde ısıt. Ağda yaparken suyun altını kısık ateşte ısıtmaya devam et.

Merhaba ben de kalıp agda kullabmak istiyorum ama nerelerde satıldığıına dair bi fikrim yok. Nerede bulabilirim ?

Back