- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.360
-
- Konu Sahibi akasayalar
Babam cok kilo vermedi , yani ameliyat sonrasi tabi biraz kilo verdi ama ayaga kalkip normal hayatina donunce tekrar aldi ayni kiloyu , zaten kiloluydu oyle bir sorunu olmadi yaniHani bu ameliyattan sonra cok veriliyo acaba bagirsak olmadigi icin alinmamam ihtimali varmi diye sordum
Bende iki defa gordum bir damla gelmisti buda onemli bir belirtiymis dr dedigine goreGitmeden önce şikayetleriniz arasında diskilama sırasında kan gelme var mıydı?
Aaaa gitmenizz lazimm degiskenlik en buyuk belirtisi. Benim erken tani oldgu halde ameliyatum cok agrili acili gecti eger ilerlerse metastas yaipp karacigere sicriyomus direk. Bence hemen kolonoskopiye randevu alin. Ben pandemiden dolayi gitmeyecektim aile hekimi sen suan covidden daha tehlikeli durumdasin demistiTesekkur ederim cevabiniz icin.Ben de normal diskilama yapamiyorum maalesef. Ya kabizim ya ishal.Kan olayini hic dusunupte bakmadim.Ama yorumlari okudum gayet kolay atlatilacak gibi.
Kolonoskopi acılı gecti mi?Aaaa gitmenizz lazimm degiskenlik en buyuk belirtisi. Benim erken tani oldgu halde ameliyatum cok agrili acili gecti eger ilerlerse metastas yaipp karacigere sicriyomus direk. Bence hemen kolonoskopiye randevu alin. Ben pandemiden dolayi gitmeyecektim aile hekimi sen suan covidden daha tehlikeli durumdasin demisti
Hayir devlet hastanesinde oldugum halde acimadi. Abartiiklari kadar yok.Kolonoskopi acılı gecti mi?
Gecmis olsun bende kist ameliyatibolmustum o sirada bagirsagim delinmis adetin ilk gunu adet olur gibi afedersin arkadan kan geliyordu sonra bagirsak ameliyati oldum 15gun hastanedr yattim sadece serum yedim hastaneden cikacagim gun corba verdiler ilk su ile basladim tabi sonra corbaya gectik yavas yavas basladim boyle yemeyeKizlar merhabalar
Direkten dondum diyebilirim kolonoskopi yaptirmam sonucu erken tani kalin bagirsagimda poliplerin oldugunu ogrendim polip ailesindenmisim. Ki size tavsiye kolonoskopi yaptirmadan once cok kan verdim cok degerlerime bakildi hersey harika gozukuyordu. Yani kolonoskopi yaptirmaya kadar anlayamiyosunuz fazla aklinizda bulunsun. Nitekim yaptim sukurler olsun Allahim bana bir sans daha verdi ameliyat zor gecti ama guzel gecti kalin bagirsagin bir bolumu alindi. 13 gun oldu. Ama suan hala ne yesem cikariyorum.rahat bir 8 kilo gitmistir zaten zayiftim hepten mahvoldum.Allah saglik versin bunu zaten anladim aci sekilde o agrilar o acilar kimse yasamasin. Ama hic basina gelen varmi bagirsak ne surede alisiyor vucuda. Ben ne zaman toparlarim herseyi yiyorum istahta sorun yok ama gelen gidiyor cok gucsuz halsiz hissediyorum kendimi. Herkese saglikli gunler dilerimm.
Bagirsak delinmeside cok fenaymis Allah sifa versinGecmis olsun bende kist ameliyatibolmustum o sirada bagirsagim delinmis adetin ilk gunu adet olur gibi afedersin arkadan kan geliyordu sonra bagirsak ameliyati oldum 15gun hastanedr yattim sadece serum yedim hastaneden cikacagim gun corba verdiler ilk su ile basladim tabi sonra corbaya gectik yavas yavas basladim boyle yemeye
Sagol canim 5sene felan oldu ama zor yaniBagirsak delinmeside cok fenaymis Allah sifa versin
Genc bir bayan bu yuzden vefat etmisti Allah esirgesinBagirsak delinmeside cok fenaymis Allah sifa versin
Başka bir sikayetiniz var mıydı peki suan baya tedirgin oldumBazen ishal bazen kabizlik yasiyordum. Buyuk abdesstte degisiklik varsa hemen gidilmesi gerekiyormus buyuk belirti bu. Birde genel olarak kabizligi sikinti olaak goruyor doktorlar
Yani vucut belirti veriyor zaten bazi yediklerim yaramiyordu sizde belirtilermi var. Benim erken tani oldu sukurler olsun dr tam zamaninda geldin aferin dedi karacigere metastaz yapabilirdi Allah korusun sicrasaydi kemoteapi alirdim Allah korusun daha bebegim yok cunkuBaşka bir sikayetiniz var mıydı peki suan baya tedirgin oldum
Benim gogus altindan basladi asagi kadar duz cizgi seklinde. Altta belki ilerde sezaryan olurum diye az bir pay birakilmis doktorum harika herseyi dusunduAmeliyatta kesi yeri nerede oluyor göbek deliğinin altında mi?
Hala yediklerimin hepsi cikiyor cok fazla kilo verdim insallah bende toplarim. ALLAH gelininize sifa versin cok zor kimse yasamasn beslenmeye dikkat ediyorum da yedigim kalmiyokiKanser tedavisi gören bir gelinimiz vardı. Onun bir süre de dışarı aldılar. 1 yıl kadar öyle kaldı. Şu an iyi ama toparladı. Sabırlı olun inşallah düzelirsiniz. Belsenmenize çok çok dikkat edin.
Hala yediklerimin hepsi cikiyor cok fazla kilo verdim insallah bende toplarim. ALLAH gelininize sifa versin cok zor kimse yasamasn beslenmeye dikkat ediyorum da yedigim kalmiyoki
Bende sezeryan oldum da o acıdan sordum. 2 Ay oldu olalı bende belirti şöyle beni bağırsakların ele geçirmiş durumda . Ve senede 4 5 kez ishal geçiriyorum. Kabız ve ishal yazmışsınız ya. Ve bazen bagirsagim ağrıyor cok cok nadiren. Inanmiyorlar midem agrirmis karnım ağrırmış.. hayır ama bağırsağım agriyor . Allah korumuş. Büyük geçmiş olsun size de. Babamda da spastik kolit var mesela.Yani vucut belirti veriyor zaten bazi yediklerim yaramiyordu sizde belirtilermi var. Benim erken tani oldu sukurler olsun dr tam zamaninda geldin aferin dedi karacigere metastaz yapabilirdi Allah korusun sicrasaydi kemoteapi alirdim Allah korusun daha bebegim yok cunku