• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kalça Ultrasonu Şartmı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Asude05

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
75
1
86
Amasya
2 aylık erkek bebeğim var bu sürede gittiğim 2 dr da yaptırmamı önerdi.

Bu ultrasonun normal doğumda herhangi bir problem meydana gelebileceği düşüncesiyle yapıldığını sanıyorum Doğumumda sezeryanla olduğu için pek önemsemiyorum açıkcası. Zaten bebeğimde bacaklarını güzelce oynatabiliyor.

İllaki yaptırayımmı sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz.

Bende sezeryan ile doğum yaptım, benim oğlumada yapıldı, sezeryan ile ilgisi yok, bence yaptırmalısınız, bebeklerde kalça çıkığı olup olmadığını ebeveynleri anlayamayabiliyor, zaten fiziksel olarak yürümeden de anlaşılmaz o yüzden ultrason çekiliyor

bence yaptır çünkü önemli
neden önemsemiyorsunki çocuğunun sağlığı sözkonusu
sezeryan ile doğum yapmış olabilirsin fakat yinede bu bişey olmayacağı anlamına gelmez
Allah korusun eğer bi sorun var ise erkenden tedavisi daha kolay
onu bacaklarını oynatmasından anlıyamassın zaten, hata sen hiç anliyamasın
dr.lar bile ultrason ile anladıklarına göre sen öyle bi bakmaylan anliyamasın

2 aylık erkek bebeğim var bu sürede gittiğim 2 dr da yaptırmamı önerdi.

Bu ultrasonun normal doğumda herhangi bir problem meydana gelebileceği düşüncesiyle yapıldığını sanıyorum doğumumda sezeryanla olduğu için pek önemsemiyorum açıkcası. Zaten bebeğimde bacaklarını güzelce oynatabiliyor.

Illaki yaptırayımmı sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz.

amannnn sakın haaa ihmal etme bende sezeryanla doğum yaptım sıkıntı yok idi fakat 3.5 aylıkdı kızımın doktoru bir terslik sezdi ve ısrarala oropediye yönlendirdi kızımda tek kalçada sorun vardı hemen bandaja alındı 2 ay bandajda kaldı şimdi çoook şükür iyi....canım kardeşim senden bir anne olarak rica ediyorum aman sakın haaaa ihmal etme :((((

kesinlikle yapılmalı bunun doğumla ilgisi yok ben kızımı 2 aylıkken
öylesine kontrol amaçlı götürdüğümde anlaşıldı ozamana kadarda hiçbirşey farketmedik
kalça çıkığı değildi ama tdavi edilmezse çıkık olr dediler ve iki ay kalça ortezi kullandı
şu an bir yaşında hala kontrole gidiyoruz 3 ayda bir
doğumum normaldi ama bunun doğumla ilgiisi olmadığını anne karnındayken gelişimiyle alakalı olduğu söylendi bize

ben de yaptırdım yapılmalı bence hiç te zor bir olay değil 10 dk
kadar sürüyor sadece sürdükleri jel soğuk olduğundan ağlayabilir
dediler benim akıllı oğlum ağlamadı bile....
20 tl ye maloldu yaptır bence de....

Kızlar peki hangi ayında yapıldı ? Benim oğlumun doktoru hiç birşey söylemedi bu konuda şimdi oğlum 4 aylık. Acaba geçmi kaldık? Önümüzdeki ay kontrole götürdüğümde sorusam geçmi olu ki??

Hemen yaptır muayeneyi bekleme allah korusun eğer böyle bi sorun varsa her geçen süre aleyhinize işler ve tedavi zorlaşır benim bebeğimde 1 aylıkken farkedildi şuan bandaj kullanıyoz ve 4 ay kullanacız eğer daha geç farkedilseymiş tedavi daha zor olurmuş doktor öyle söyledi sakın ihmal etme Allah bebişlerimizi korusun

Back