- 2 Kasım 2020
- 95
- 24
- 32
- Konu Sahibi Muallimeanne
Öncelikle herkese merhaba .Bebeğimizi 3,4 ve 5.aylarında kalça ultrasonuna götürdük.İlk iki ultrasonda çıkan değerler normale çok yakındı.Hatta 4 aylıkken çekilen ultrasonda beta değerleri normale dönmüş alfalarda da 1 ve 2 derece kalmıştı.Yani sadece takip ediliyordu.5.ay ultrason çekiminde ise ilk iki ayın aksine normale dönen beta değerleri yükselmiş alfalar da açıklık artmıştı.Neredeyse 10 derecelik farklar vardı.Şaşkın bir şekilde çocuk ortopedistine gittik.Sonuca baktı ve direk pavlik bandaj gerekli dedi.Bugün getirirseniz ben takarım dedi.Bizim başımızdan kaynar sular döküldü.İlk tepkim ağlamak oldu.Eşimse internetten bandaj aramaya başlamıştı bile.Sonra hemen toparlanıp biz napıyoruz ya dedim.Bu çocuğun kalçaları normale dönmek üzereyken nasıl oluyor da tepe taklak oluyor değerler.Bir de özel hastahaneye götürelim dedim.Tam 3 gün sonraya randevu aldım.O 3 gün bana geçmek bilmedi.Randevu günü korkarak gittik.Radyolog ultrasonda bakar bakmaz herşey normal dedi.Uzun uzun baktı.Sonuçları verdiğinde çok şaşırdım çünkü tamamen normaldi.1 derece bile eksiklik yoktu.Derin bir oh çektik.Eğer baktırmasak bebeğim şu anda bandajda eziyet çekiyor olacaktı.Demem o ki sakın 1 doktorla 1 radyologla yetinmeyin.Lütfen başka doktorlara da gösterin.Bebeklerinize ve kendinize boşuna eziyet çektirmeyin.Kalın sağlıcakla