- 25 Mayıs 2022
- 30
- 9
- 28
-
- Konu Sahibi Busra Kilic
Çok teşekkür ederim umarım iyileşir BebişlerimizCanım ben 2 aylıkken götürmüştüm bebeğimi bu normal kontrol olarak bakıyolwr ya buna bizdede çıktı 1 ay daha beklicez dediler 3. Ayına kadar toparlamassa aparat demişti 1 qy bekledik bebeğim 3. Ay olunca gittik aparat kullanmamız gerektiğini öğrendik ve kullanıyoruz
Sen rahat ol inşallah beklediğin sürece iyileşir gerek kalmaz ama kullanman gerekirse de rahat ol erken tedavi ile çok güzel düzeliyo 24 nisan da kontrole götürücem ben 1 aydır üstünde nerdeyse bizim aparat
İlk 1 hafta çok zorladı benimki alışamadı ilk ama 1 hafta sonra oda alıştı sakinledi ve bormal rutine döndüÇok teşekkür ederim umarım iyileşir Bebişlerimizsizin bebiş aparata uyum sağlayabildi mi peki kimi bebekler reddediyormuş zor bir süreç Allah herkesin yardımcısı olsun
Her bebek hemen hemen her seye alisir, dert etmeyin bosunaÇok teşekkür ederim umarım iyileşir Bebişlerimizsizin bebiş aparata uyum sağlayabildi mi peki kimi bebekler reddediyormuş zor bir süreç Allah herkesin yardımcısı olsun
İlk yazdığım değer sağ diğeri sol aslında ikisidir yazıyor yazarken orada bir karışıklık olmuş usg raporunda da asetabular anomalilerin değerlendirildiği femyur epifizinin asetabular yapı içinde olduğu yazıyor diğer durumların normal olduğu yazıyorMerhaba geçmiş olsun. Öncelikle sağ alfa sol beta yazmışsınız. Her iki kalçanın da alfa ve beta değerleri ayrı ayrı var olduğu için ayrı ayrı yazılmış olmalı elinizde. Bir de ultrason rapor sonucunuzda ne yazıyor?
Alışmaktan başka çare yok zaten önemli olan bebek İçin de süreci kolaylaştırmakHer bebek hemen hemen her seye alisir, dert etmeyin bosuna
Anladım umarıım bir an önce iyileşir sizin yavrunuz daİlk 1 hafta çok zorladı benimki alışamadı ilk ama 1 hafta sonra oda alıştı sakinledi ve bormal rutine döndü
Anladım. Sonuç tip2a kalça ya da tip2b gibi şeyler yazmıyor değil mi?İlk yazdığım değer sağ diğeri sol aslında ikisidir yazıyor yazarken orada bir karışıklık olmuş usg raporunda da asetabular anomalilerin değerlendirildiği femyur epifizinin asetabular yapı içinde olduğu yazıyor diğer durumların normal olduğu yazıyor
Aradaki fark neAnladım. Sonuç tip2a kalça ya da tip2b gibi şeyler yazmıyor değil mi?
Tipleri var. Normal kalça değerinden başlayıp, displazik kalçadan (yani gelişim geriliği olan), çıkık olanlara kadar hepsinin bi adı var. Ultrason sonucunda genelde yazarAradaki fark ne
A B arasindaki fark nedu pekiTipleri var. Normal kalça değerinden başlayıp, displazik kalçadan (yani gelişim geriliği olan), çıkık olanlara kadar hepsinin bi adı var. Ultrason sonucunda genelde yazar
Anladım. Sonuç tip2a kalça ya da tip2b gibi şeyler yazmıyor değil mi?
Sizinki de bebeklerin %97'sinde iyileşir denilen tip2a çıkmış. Bu arada doktor değilim tabiki ama bu rapor çok kötü yazılmışEki Görüntüle 3416174
Ultrason sonucumuz şu şekilde aşağıda attığınız tabloya göre hangi tip oluyor 48 olması kafamı karıştırdı
Konu sahibi buradan bakabilirsiniz. Sizinki 3 ayına gelinceye kadar anlamlı değil. Benim kızımda da tip2a çıkınca bayağı bir araştırmıştım%97 iyileşir diyordu öyle de oldu şükür.
Bebklerin kalça gelişimini tamamlaması 3 ayı buluyor. Bu erken zamanda yapılan ultrasonların amacı 3 ayda gelişimini tamamlayacak olanları yakalamak değil, çok erken müdahale edilmesi gereken kalça derecelerini yakalayabilmek. Onun için endişe etmenize gerek yok
Eki Görüntüle 3416156
Ay inşallah içime biraz da su serptiniz. Ben de çok güvenenlerim üni hastanelerinde biliyorsunuz genelde asistanlar yapıyor deneyimli takipli bir çocuk doktorumuz var o da sorun olacağını düşünmüyorum zaten ben ikinci aydan sonra çektirmenizi istiyorum dedi inşallah kendiliğinden iyileşir çok teşekkür ederim cevaplarınız içinSizinki de bebeklerin %97'sinde iyileşir denilen tip2a çıkmış. Bu arada doktor değilim tabiki ama bu rapor çok kötü yazılmış
İyileşir hiç merak etmeyin. Rica ederimAy inşallah içime biraz da su serptiniz. Ben de çok güvenenlerim üni hastanelerinde biliyorsunuz genelde asistanlar yapıyor deneyimli takipli bir çocuk doktorumuz var o da sorun olacağını düşünmüyorum zaten ben ikinci aydan sonra çektirmenizi istiyorum dedi inşallah kendiliğinden iyileşir çok teşekkür ederim cevaplarınız için
Çok teşekkür ederim amin inşallah size son bir şey daha sormak istiyorum müsaadenizle bu alfa solun 48 olması çok kafamı karıştırdı tip2a olduğunu nasıl yorumluyoruz tabloya göre sanki bakınca derece çok küçük gibiİyileşir hiç merak etmeyin. Rica ederim