bebeğim iki buçuk aylık bugün kalça çıkığı testi yapıldı sağ kalça beta=54 alfa=50 tip=ha (fizyolojik gelişimde gerilik) sol kalça alfa=48 beta=54 tip=hg (kritik kalça).. Doktor genel muayenesinde problem yok ama sonuçlar kötü ortopediye gitmelisiniz dedi yarın götüreceğim .. Böyle bir durumla karşılaşan var mı nasıl bir süreç bilgilendirirseniz sevinirim ..
bebeğim iki buçuk aylık bugün kalça çıkığı testi yapıldı sağ kalça beta=54 alfa=50 tip=ha (fizyolojik gelişimde gerilik) sol kalça alfa=48 beta=54 tip=hg (kritik kalça).. Doktor genel muayenesinde problem yok ama sonuçlar kötü ortopediye gitmelisiniz dedi yarın götüreceğim .. Böyle bir durumla karşılaşan var mı nasıl bir süreç bilgilendirirseniz sevinirim ..
Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun.Bende aynı durumdayım ilk 52 günllüken ultason çekildi.Sol kalça normal Sağ kalça alfa 55 tıp 2a bir ay sonra kontrol dend. bir ay sonra sağ alfa 63 normal denildi.3.Kez filim çekildi filimde çok az açıklık var dendi.takibi gerekiyor .siz ne duramdasınız tedavimi yoksa takip mi?cevaplarsanız memnun olurum.Allah şifa vesin...
Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun.Bende aynı durumdayım ilk 52 günllüken ultason çekildi.Sol kalça normal Sağ kalça alfa 55 tıp 2a bir ay sonra kontrol dend. bir ay sonra sağ alfa 63 normal denildi.3.Kez filim çekildi filimde çok az açıklık var dendi.takibi gerekiyor .siz ne duramdasınız tedavimi yoksa takip mi?cevaplarsanız memnun olurum.Allah şifa vesin...
Amin Allah şifa versin hepimize biz 1 ay önce kontrole gittik bebeğim 6 ayını doldurduğunda doktor herhangi birşey görünmüyor muayenede ama çift beze devam dedi tedbir amaçlı diğer kontrolde film çekilecek
Amin Allah şifa versin hepimize biz 1 ay önce kontrole gittik bebeğim 6 ayını doldurduğunda doktor herhangi birşey görünmüyor muayenede ama çift beze devam dedi tedbir amaçlı diğer kontrolde film çekilecek
Arkadaşım tekrar çok geçmiş olsun.Siz ilk nezaman ultrason çektirdiniz alfa değerleri kaçtı o zaman ?Şimdi bebeğniz kaç aylık oldu değerleri kaça yükseldi?Hiç filim çelildimi?Beni bebeğim 7.ayını bitirdi bende aynı sizin gibi önlem olsun diye çift bez kullanıyorum ama internetten araştırdığım kadarıyla çift bezin faydası yok diyor bir çok doktor.Sizin doktorunuz ne diyor?bizim tıp 2a gelişi geriliği sağ kalça ilk 55 alfa idi.ŞİMDİ ALFA 63 olarak ölçüldü.Ben burdaki paylaşımları okuyunca iyice kafam karıştı. bu değerlerle yakın değerlerle çoğu arkadaşımıza tedaviye başlanmış. Bize sadece takip denildi.Sanırım sizede sadece takip dediler.Cevap yazarsanız sevinirim.ALLAH evladınızı bağışlasın.Başka sıkıntı göstermesin hepimize inşallah.
Merhaba arkadaşım bebeğnizin kalça çıkığı ile ilgili sorun çözüldü mü?Tedavimi uygulandı takip yeterlimi nenidi size?Şimdi alfa açıları kaç darace ?Çok geçmiş olsun Allah başka sıkıntı yaşatmasın..
kızlar benim kızıma 3.5 aylık iken tek taraflı çıkığa meyilli kalça çıkığı diye tanı koydular bunun tanısı da tedaviside biaz daha sancılı oluyormuş ama biz çok şükür 1 aylık pavlik bandaj ve çift bez ile üstesinden geldik şimdi 7 aşında zehir gibi hiç iz kalmadı sizlerde yüreğinizi ferah tutun pavlik bandaj ile çift bezin acaip yararı oluyor kısa zamanda tedavi olumlu sonuçlanıyor.
Kalça çıkığı röntgeni veya ultrasonu kaçıncı aya kadar yapılabiliyor? Bize doktor 3. aya kadar dedi ama. Ben daha yaptıramadım oğlum iki aylìk. Bu ay da yaptıramicam sanırım 3 buçuk aylıkken falan yaptırsak yine de olur mu?
Ben dogdugumda kalca cikigi tanisi almis biriyim. Endiseli bir anneye benziyorsunuz, doktorunuzun verdigi tedaviyi uyguladiginizda bebeginiz hicbir sorun olmadan buyur.
Bendeki sorun ben sonra bacaklarim disari donuk oturmusum hep hic bagdas kurmazmisim doktor da oyle oturmamam gerektigini hic soylememis. Kalca cikigi olan cocuklar oyle oturmak ister lutfen cocigunuz oyle oturursa soyleyin duzeltsin ayaklarini. Benim biraz kalcalarim ice donuk kaldi sonunda ama kimse fark etmiyor bile
Kalça çıkığı röntgeni veya ultrasonu kaçıncı aya kadar yapılabiliyor? Bize doktor 3. aya kadar dedi ama. Ben daha yaptıramadım oğlum iki aylìk. Bu ay da yaptıramicam sanırım 3 buçuk aylıkken falan yaptırsak yine de olur mu?