• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Kalbimiz Sokakta Atıyor",

nrsnkma39

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.555
10
158
Ankara
Ünlüler can dostları için poz verdi

MFÖ, Keremcem ve Yaşar gibi ünlü isimlerin "can dostları"yla verdiği pozlar bir takvimde toplandı. Takvimin satışından elde edilen gelir, sokak hayvanlarına barınak yapılması için kullanılacak.

Ünlülerin dostlarıyla birlikte fotoğrafları için tıklayın

Bugüne kadar pek çok yardım kampanyasına destek veren ünlüler, bu kez de sokak hayvanları için kolları sıvadı. Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği’nin (BGD) ortak projesi "Kalbimiz Sokakta Atıyor", ünlü isimlerin katılımıyla tamamlandı. Sertab Erener’den Mirkelam’a, Yaşar’dan Yonca Evcimik’e, MFÖ’den Keremcem’e kadar birçok sanatçı, proje kapsamında sokak hayvanlarıyla stüdyoya girdi. Bu proje için BGD üyeleri de sokakta yaşayan küpeli köpekleri toplayarak, onların bu özel çekimlerde kullanılmasını sağladı.

Hayvan dostu ünlüler ve "can dostları"nın reklam fotoğrafçısı Şevket Kızıldağ’a verdiği pozlar, daha sonra bir takvim haline getirildi. BGD tarafından sınırlı sayıda basılan takvim, sokak hayvanları yararına satışa sunuldu. Elde edilen gelirle sokak hayvanlarına barınak yapılacağı açıklandı. Yetkililer, kampanyanın en önemli amacının binlerce hayranı olan sanatçılar sayesinde sokak hayvanlarının çektiği acıya dikkat çekmek olduğunu belirtiyor.
-----------------
Kampanyaya katılan ünlülere binlerce teşekkür.Bu davranışın örnek alınmasını diliyorum.

21. yüzyıl Türkiye'si halen önce insan mı yoksa önce yaşam hakkı mı kavgasını sürdürürken halen yürürlükte bulunan Hayvanları Koruma Kanununa göre, bir hayvana işkence eden, tecavüz eden, gözünü oyan kişilere, "yasak yerde sigara içenlerle" aynı kategoride ceza veriliyor. Hayvanlara tecavüz eden yarın çocuklarımıza aynısını yapıyor..

Biz bu potansiyel suçlu insanlarla her gün aynı trene aynı otobüse aynı minibüse binerek seyahat ediyoruz. Hayvanlara karşı yapılan bu tip cani muameleler, aslında içimizde barındırdığımız bu hasta insanlarla beraber yaşamamız gerektiğinde bizi zorluyor. Öte yandan hayvanlara yapılan her türlü kötü muamele Türk Ceza Kanunu anlamında cezayı gerektirmediği için, Kabahatler Kanunu' kapsamında kabul ediliyor ; kabahatlilere ise göstermelik idari para cezası veriliyor , bu kişilerin bizlerle aynı toplum içinde yaşamaları isteniyor. Hayvanlar ölürken devlet bundan para kazanıyor.

Aşağıda imzası olan tüm platform ve dernekler olarak, bu yasanın 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları gününde Türkiye'mize yakışmadığını düşünüyor ve acilen bu yasanın tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. Sadece hayvanlarımız adına değil , bebeklerimiz , çocuklarımız , gençlerimiz , kadınlarımız ve bu ülkede uygar dünyanın gerektirdiği yaşam standartlarına kavuşmak isteyen herkes adına...

BGD
DOHAYDER
DOHAYKO
EHKD
IHHD

bende yürekten destekliyor ve kampanyaya katılan herkese teşekkür ediyorum ayrıca senide bu duyarlı davranışından ötürü tebrik ediyorum a.s.

Onlarsız bir yaşam düşünemiyorum.Can dostlarımızı çok seviyorum.Emeği geçen hekese binlerce teşekkürler.a.s.

Back