kalbim çok hızlı çarpıyo:(

ayxsxegxuxl34

kuzucuklarım:)
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
513
8
42
mrb arkadaşlar 20haftalık hamileyim özellikle sabahları kalp çarpıntım çok oluyo 100ün üzerinde atıyo kansızlıktan olması lazım doktor henüz kanıma bakmadı siz kansızlık için doğal yöntemlerden neler içiyorsunuz neler yiyorsunuz(dalak,ciğer)hariç ?

selam canım.ben de 27 haftalık gebeyim benim de kalbim çok hızlı atıyor sesini duyuyorum.doktora söytledim ama pek önemli bulmadı sen de sor bir bakalım.ben kansızlıktan olduğunu anmıyorum.çünkü benim kan değerim normal.
ayrıca bizim gibi kalbi 100civarında atan başka arkadaşlar var mı?teşekkürler....

Canım sakın sakatat yemeyin
hamileler yemez

kansızlık için sabahları aç karna yarım çay bardağı pekmez iç
hem bebeğe hem de sana çok faydası olacaktır,

kalp çarpıntın
kalp kapakçığının kan kaçırmasından kaynaklanıyor olabilir
ben de bu var
çok endişelenecek bir durum değil demişti dr un
ama bu teşhiş bana yıllar önce konmuştu
ve kadınların %30 unda bu durum varmış
ancak teşhiş edilmişse sezeryan doğum sırasında anastezi uzmanının bunu bilmesinde fayda varmış

ama benim ilk sezeryanımda uzmanın haberi bile olmamıştı
bu nedenle sen de endişelenme

efetkıslar aynı dert bendede war basen cok hızlı attını hıssedıorum kalbımın...
kan hapı kullanıorum ben...dogal yollardan da pekmez içiorum,ıspanak falan tuketıorum...demır içerikli yiyecekler yani...

Arkadaşlar bende araştırdım bendede var, bu normalmiş, kalbimiz daha fazla kan pompalamak zorunda olduğu için yaşanılan bir durummuş... olacak yani, tedirgin olmayın.

bu çarpıntı ben de var. nabzım 100 civarı ama onun dışında anlık çarpıntı oluyor kalbim ağzımdan çıkıcak sanki ama anlık bikaç saniye. fakat bu nöbet 5 dk da bir geliyor

bana demir takviyesi yapıldı ama yeterli değil sanırım.tansiyonum zaman zaman çok yükseliyo bu da beni korkutuyor.tansiyonumu evde ölçtüğümde nabzım çoğu zaman 120lerde oluyor.ben bunu hissedebiliyorum.drumtansiyon takip verdi hergün sağlık ocağında ölçüm yapıldı max 14/9 çıktı ama evde 17/10larda oluyordu.drum evdeki cihaza güvenme dedi.tansiyonumu ölçen ebeler ise nabzımı 100 lerde hesaplayıp normal dediler.bu arada 34 haftalık hamileyim 27.haftadan beri bunları yaşıyorum

ya kansızlığı nerden çıkardınız?doktor bişey demediği sürece hamilelikte kalp çarpıntısı normaldir nabız yüksektir taşikardi denen şey hamilelikte yaşanır.benim doktorum normal olduğunu söylemişti.doktorunuza sorun evham yapmadan önce

kızlar bende kansızlıkla alakalı olmadığını düşünüyorum kalp daha fazla basınça maruz kalıyor benim nabız 130 da atıyor geçen oksijen bile takıldı dr normal dedi
ama bir yerde okudum senin yazından sonra kansızlıkta yapar diyor benimde aklım karıştı bugün dr gidince sorucam inş

Son düzenleme:
X