• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalbi durmuş bebek ve Kürtaj

ioanna

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2010
21
13
288
Ankara
Arkadaşlar...
Çevremde kimse yok bu konu ile ilgili yardım alabileceğim. kime sorsam bilemiyorum da. normal de 8 hafta 4 günlük gebeydim. Çok saçma yazarken çok zorlanıyorum şu an ama. 3 gün önce yoğun koyu kahve akıntım oldu. dinlenince geçer ümidiyle dinlendim ettim hafifledi ama geçmedi. En son 6 hafta 2 günlükken doktor kontrolüne gitmiştim. Kalp atışı olduğunu ama dinlemek için yeterince güçlü olmadığını söylemişti doktor. Neyse dün acile gittim akıntıdan dolayı korkup. acildeki kadın doğum doktoru bebeğin kalp atışını olmadığını ve bebeğin hala 6 haftalık büyüklükte olduğunu söyledi. Kürtaj olmalısın dedi ama bişey bişey uzmanı olmadığı için pazartesi ancak bu işlemi yapabileceğini o güne kadar hastanede yatmam gerektiğini söyledi. Bu boyuttaki bi gebeliğin zehirlenmeye sebep olmayacağını istersem başka doktora gösterebileceğimi de. Tabi başka acile gittik hemen ordaki doktorlar bu sefer alttan ultrasonla baktı. Onlar da aynı şeyi söylediler. Bebek 6 haftada kalmış, kalp atışı yokmuş. Hatta belki hiç kalp atışı olmamış olabilir dedi. Doktorlar yanılabiliyor erken dönemlerde dedi. O da aynı şekilde kürtaj dedi ama yine pazartesiye kadar bekleyeceğimi söyledi. Yatmadım o yüzden. Şimdi ben ne yapıcam. Bu kürtajı nasıl yaptırıcam. Devlet hastanesine nasıl gidiliyo bu konuyla ilgili randevu mu almalıyım hangi birimden almalıyım ne yapmalıyım. Kahverengi akıntı da devam ediyo.. çok çaresiz hissediyorum. Forumdaki başlıkları okudum ettim ama işin içinden çıkmadım... bilgisi olan ne yapmam gerektiğini bilen varsa bana bi yardım edebilir mi... teşekkür ederim şimdiden.

Aynısını yasadım. 8. Haftada atan kalbı durdu ilk gebeliğimde kürtajla alındı ve ben o alınanı ıncelemeye gonderdım. Acaba kromozomdamı bozukluk var diye. Kromozomda sıkıntı cıkmadı. Kan uyusmazlıgı ve pıhtılasma cıktı nedenı. Bebek seni zehirlemez.sonra bı daha hamıle kakdım 3üzlere. Birinin 8. Haftada kalbi durdu ve doğuma kadar içimde kaldı.bebek küçük olunca zehirleme yapmaz dedi bütün doktor ve perinatologlar ve ikizlerede zarar vermedi.
Sana önerim kürtajda alınanı incelemeye gönder. Sıkıntı neyse bı daha ona gore yol izlersin.
Benım eşimle kan uyusmazlıgı ve 3 genımde kan pıhtılasması tasıyıcısıydım. Ve 8. Ayda oldu bebekler. Her gün kann sulandırıcı iğne kullandım. Bu arada iki hamilelikte tedaviyle oldu.
Eger sendede kan pıhtılasması gibi bi sorun var ise kan sulandırıcı kullan bidahaki hamileliğinde. Bebek kılcal damardan beslenıyo ve kanın katı ise kan akısı sağlanamıyor ve bebeğin kalbi atsa dahi duruyor. Bu konuda çok tecrubelıyım. Sormak istediğin olursa anlattıklarımın dısında yazabilirsin.

Back