Kalan yemekleri çöpe atmak

masoleil

Çalıkuşu
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
1.133
582
53
Seninki de dert mi diyeceksiniz ama müslüman bi kadin olarak israftan kurtulmak istiyorum. Cocugum yok esimle ikimiz variz. Ama anneme, ablama, kayinvalideme gittigimde evde yememiz icin bize fazla fazla yemek koyuyorlar. Evde yemeğim oldugunu söylüyorum.

Esim istahli biri degil bende kilo almamak icin cok yiyen biri degilim. Ama kalan yemekleri bitiremiyoruz ve mecburen çöpe atıyorum. (Çoğu bozulup eksiyor). Evin bereketi kaçtı belkide.

Sizden öneri istiyorum. Anneme kayinvalideme yemek koyma desem begenmiyomusun yaptiklarimi diyecekler. Gecen ablamin boregi dolapta duruyodu yemedik diye surat asti.

Aprtmanda yaşli bir teyze ya da ogrenci falan yok mu? Varsa onlara verin.
Ya da kapiya cikarip yanina bir kap su koyun hayvanlar yesin.

Dondurucuya konulacak şeyleri koyun.börek gibi
Ya da onlara gittiğinizde yemek yapmayın

Apartmanda herkes kendi halinde. Kimseyle samimiyetim yok. Ama kediler var bahcede

Börek,hamurişi,kurabiye vb türleri buzluğa koyun gelir gelmez istediğinizde yersiniz..verebileceğiniz kimse yoksa kapta sokak hayvanlarına verin lütfen.

Dondurucuya konulacak şeyleri koyun.börek gibi
Ya da onlara gittiğinizde yemek yapmayın
Dondurucumu suan boşaltıyorum kurban için yer açılsın diye. Ama inanın dondurucu tiklim tiklim artik yemek doluydu. Ben yemeği bi aksamlik yaparim. Çok nadir 2. Aksama kalir. Bazen canimiz disarda yemek istiyor evdeki yemekler kalıyor biz dışarda yiyince

En nefret ettigim insan tipi, hayırdan anlamayan, ısrarla yemek vermeye çalısan, zorla tabağına yemek koyan, yoktan anlamayan. Onlar ısrar ettikce siz de istemiyorum diye ısrar edin. Ayy sen yemegimi mi begenmedin diye sömürü yaparlarsa çöpe gittiğini, yemediğinizi soyleyin . Iyilik falan değil bu, başka birsey ya.

Börek,hamurişi,kurabiye vb türleri buzluğa koyun gelir gelmez istediğinizde yersiniz..verebileceğiniz kimse yoksa kapta sokak hayvanlarına verin lütfen.
Suan kurban icin dondurucuya koyamam. Bosaltmaya calisiyorum. Mesela bizde bi ekmek bi haftada zor biter. Esim kahvalti yapmaz ise giderken. Benim kabizlik problemim var çok kati gida yiyemiyorum. Ama ablama gidince zorla börek yediriyo

Bence kalplerini kırmayın sakın.ilerde bebek olunca bana yemek getirin diye kendiniz ararsınız
Paylaşacak birileri yok mu çevrede

O kadar haklısınız ki. Ama surat asıyolar işte. Kayinvalidem sen yemesen oğlum yer diyor bişey diyemiyorum. Bi sürü kavun karpuz bile küflendi dolapta. Ablam da ayni. Ona gittigimde gider ayak yemek+hamurisi yediriyo. Eve gidince zaten yemek yiyecegim zaten. Bunaldim artik

Bence kalplerini kırmayın sakın.ilerde bebek olunca bana yemek getirin diye kendiniz ararsınız
Paylaşacak birileri yok mu çevrede
Kötü niyetle yapmiyolar bunu. Ama kabızlık sorunum var çok kati gida yiyemiyorum. Resmen kanamam oluyor yemegi fazla kaçırınca. E yemeyince de çöpe atiliyor. Bereket gidiyor ben günaha giriyorum.

"Beğenmiyorum değil ama ikimiz de iştahlı değiliz yemiyoruz, bak çöpe gider yazık günah olur" diye istemediğinizi belirtin ve ısrarcı olun. "Beğenmiyor musun derler" diyerek zihin okuma yapıyorsunuz. Siz söylemezseniz, kibarlık yapıp alırsanız nereden bilecekler, kibarlıktan mırın kırın edip istediğinizi sanarlar. Net bir şekilde söyleyin, "İkimiz de yemiyoruz çöpe gidiyor" diyerek belirtin.

Beğenmiyormusun diyorlar zaten. Surat asılıyor hemen ya da alttan laf sokmalar. Ablama dedim geçen börek koyma evde yemeğim var atılacak diye. 4 tane börek koydu dedim artik atilirsa gunahi senin boynuna diye. Kilo veremiyorum habire artık yemekten

Güzelce anlatın, yine de yemek veriyorlarsa çöpe atmayın, bayatlayan ekmekleri hafifçe ıslatıp kuşlara verebilirsiniz, fazla yemekleri de bir yoğurt kabı içinde çöp konteynerlerinin yanına koyabilirsiniz, çöpleri karıştırıp rızkını arayan onca hayvan var yerler, yemek çöpe atılmaz zaten, kurda kuşa verilir yerler.

Rejimdeyim elinize sağlık yemekte bol bol yedim deyip almayacaksınız.çöpe giden malzemeye,emeğe yazık..birde dökünce oluşan vicdan azabı..olumlu tarafı sanırım ben olsam hiç yemek yapmam çalışan için bu yönden büyük rahatlık..madem buzdolabı yetmiyor ekstra dondurucu alın ne şiş yansın ne kebap :)

Bence ters psikoloji yapın beğenmiyor musun diyenlere, Siz benim yemek yapamayacağımı mı düşünüyorsunuz. Bana beceriksiz muamelesi yapmayın ben eşimin karnını doyururum deyin. O zaman bişey diyemez sanki

Dondurucu için mutfağım çok küçük. Diyet yapmaya çok çalıştım ama resmen elleriyle ağzıma yemek tıktılar nerene diyet yapiyosun diye. Kilolu değilim ama zayif da degilim. Kendileri kilolu diye onlar kadar yemem gerektigini savunuyolar

Bence ters psikoloji yapın beğenmiyor musun diyenlere, Siz benim yemek yapamayacağımı mı düşünüyorsunuz. Bana beceriksiz muamelesi yapmayın ben eşimin karnını doyururum deyin. O zaman bişey diyemez sanki
Güzel cevap :) Kahvaltida bi bütün simit, bi kac dilim ekmek ve hamur kizartmasi yedigim halde bile hala ne yedin ki diyolar. Ben yarim simitle yada bi dilim ekmekle doyan bi insanim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…