Çatlaklar Kako yağı ve diz kapağımdaki çatlaklar

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri

simuz

Guru
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2011
456
5
Kızlar; ben yaklaşık 10 gündür diz kapağımı ve baldırlarımı kakao yağı ve bephanten ile ovuyorum. diz kapağımda ergenlikten kalma çatlaklar var. baldırlarımda da yeni farkettiğim çatlaklarım vardı. ikisi de beyaz-sedef rengi. baldırlarımdakiler germediğim zamanlar belli olmasalarda da, diz kapağımdakiler bayaa göze çarpıyordu.

Akşamları eşimle film izlerken baldır ve diz kapağıma masaj yaparak kakao yağını bir güzel yediriyorum. bu masaj bazen 20 dakikayı bulabiliyor. arada hafifçe çimdikliyorum da.

10 günün sonucu olarak diz kapağımdaki çatlaklar o kadar silikleşti ki. Eşim bile farketti. Eskisi gibi sedef renginde kalın çizgiler yok. Hafif yanlarında kaldı. Onlar da belli belirsiz.

Baldırlarımdakilerin geçme durumunu çok ayırt edemedim. Çünkü onların orada olduğunu yeni farketmiştim. Zaten çok da belli olmuyorlardı. Önceden de bayaa hafiflerdi yani.

Benim gibi kakao yağı kullanan ve sonuç alan var mı? En yakın zamamda kırmızı kantron yağı, kayısı çekirdeği yağı ve buğday yağını da karıştırıp kullanmak istiyorum.

aa gerçektenmi çok sevindim bende kullandım 1 şişe bitirdim ama hiç değişiklik olmadı ama ben 3,4dk masajla sürüyodum sen baya masaj yaparak yedirmiş galiba masaj yapmak işin sırrı ama aceleci olmasak sabırla yarım saat masaj yapsak sonuç alıcaz belki

inşallah biter çatlakların canım. Benimde çatlaklarım var bu hafta başladığım kahve ve limon karışımı var. ilk yapışımda çatlak izlerim şişti bir kaç saat kadar. sanki tepki verecek gibi hissettim. Bir süre deniyeceğim bunu olmazsa senin yaptığını da dniyeceğim. Önceden ponza taşını yapmıştım. Bildiğin kabuk olmuştu tüm çatlaklarım ben geçicek sandım kabuklar geçince geri geldiler

Evet. Daha önce de bir şeyler sürmüştüm ama masaj falan yapmadan. Evet belki de işin sırrı masajdadır. Başka yağlarla da katkı yapacağım inşallah.

inşallah canım. bitmesini bilmiyorum da, gerçekten hafifletti. yok denecek kadar azaldılar.

yakın bir zamanda acnelyse ve madecassol tedavisini de denemek istiyorum. uygulayanlar çok övmüş.

Ben de almıştım kakao yağı bikaç ay önce kullanmıştım. Kaç gün kullandım hatırlamıyorum ama 10 günü geçmiştir rahat.. Ben de faydası olmadı bi de üstüne çatlamaya devam ettim ediyorumda.. :85:

Bilmiyorum. Belki yaptığım masajın etkisiyle hafifledi. Tamamen geçmesini zaten beklemiyorum. Ama hafifletmedi ve silikleşmesi çok güzel. Çünkü silikleştiğinde zaten gözükmüyor.

Ben jojoba yağı, kırmızı kantaron yağı, fındık yağı, kayısı çekirdeği yağı da aldım. Soğuk su duşu alıp kabak lifiyle lifleneceğim. Daha sonra yağları sürmeyi planlıyorum. Çünkü kalçamın sağ tarafında sinirimi bozan çatlaklar var. Sol tarafından bir şey yokken sağ tarafının böyle olması sinirimi bozuyor.

Kimisine yarıyo kimisine yaramıyo anlamadımki bende.. Ama sen bi sonuç aldığına göre devam et o yağlarlada işe yarar sanırım sana=)

Kimisine yarıyo kimisine yaramıyo anlamadımki bende.. Ama sen bi sonuç aldığına göre devam et o yağlarlada işe yarar sanırım sana=)

Sağol canım, inşallah.

Diğer türlü 2-3 bin liraya yakın para dökecek halim yok. Olan çatlaklarım hafiflesin ve yenileri de oluşmasın. Beklentim bu.

Ben doğal yöntemlerden gitmek istiyorum. Bu çatlaklar senelerdir bende var. Tedavisi için de 1 sene sebat göstermem az değil. İşe yaramıyor deyip bırakmamak lazım.

Ayrıca "çatlakların tedavisi yok" deyip moral bozanları da kınıyorum. Tedavisi olmasa bu kadar insan azaldı, geçti diye yazmaz. Moral bozmadan devam edelim tedavimize.

Şuan sen ne yapıyorsun çatlakların için. İnşallah sen de çaresini bulursun canım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…