Tuvalet Eğitimi kakasını ve çişini sahiplenen çocuğunuz var mı

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

yarem21

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2008
3.695
287
698
herkese kolay gelsin ve sabır diyorum.kızım 30 aylık ara ara denemelerimiz oldu fakat alışamadı mayıs ayının ilk haftası tekrardan bezden açtım bir hafta denedim hiç bir şekilde wc,lazımlık ve klozette oturmadı ve devamlı etrafı suluyordu tutuyoır kaka benim çiş benim vemem deyip duruyordu bir hafta sonunda tekrar beze döndük aradan bir ay geçti tekrar deneyeyim dedim bu gün 6 cı gün sonuç aynı çişini uzun süre tutmaya başladı aklınıza gelebilecek her yolu denedim netten çok araştırdım şunu anladım ki öncelikle kendisinin istemesi gerek. bizimle aynı durumda olan var mı artık kızım hiç alışmayacak diye düşünüyorum

Son düzenleme:
biz o aşamaya henüz gelmedik ama bir yerde okumuştum sahiplenmesi gayet doğalmış. hatta bezine yaptığında falan alırken bana verirmisin bu bende kalsın falan demek gerekirmiş. yani çocuk onları kendisinden bir parça olarak görürmüş. klozete yaptığında (mutlaka yapacaktır yakında), onunla vedalaşarak el sallayarak sifon çekmek gerekirmiş falan. aslında komik ama onların gözünden bakmalıyız olaya. sabiha paktuna keskin in kitaplarını okuyorum o bu şekilde anlatıyor.

biz o aşamaya henüz gelmedik ama bir yerde okumuştum sahiplenmesi gayet doğalmış. hatta bezine yaptığında falan alırken bana verirmisin bu bende kalsın falan demek gerekirmiş. yani çocuk onları kendisinden bir parça olarak görürmüş. klozete yaptığında (mutlaka yapacaktır yakında), onunla vedalaşarak el sallayarak sifon çekmek gerekirmiş falan. aslında komik ama onların gözünden bakmalıyız olaya. sabiha paktuna keskin in kitaplarını okuyorum o bu şekilde anlatıyor.

sabiha paktunanın kitaplarını bende okudum sizinde yazdığınız gibi wc yaptığında el salıyor su döküyor arabaya biniyor aklınıza gelebilecek her şey söylüyoruz.bu gün daha iyiydi iki defa kazamız oldu gelip söylüyor çiş var diye wc oturuyor ama yapmıyor tabi ben güldürünce salıyor zamanla alışacak sanırım kendi iradesiyle yapmayı öğrenecek

Bizim tuvalet maceralarımız için blogumdaki 3 yazıya bekliyorum:
Sabiha Paktuna Keskin: harika bir uzman mı, yoksa uzak durulması gereken biri mi?
Önce Kadın Sonra Anne

herkese kolay gelsin ve sabır diyorum.kızım 30 aylık ara ara denemelerimiz oldu fakat alışamadı mayıs ayının ilk haftası tekrardan bezden açtım bir hafta denedim hiç bir şekilde wc,lazımlık ve klozette oturmadı ve devamlı etrafı suluyordu tutuyoır kaka benim çiş benim vemem deyip duruyordu bir hafta sonunda tekrar beze döndük aradan bir ay geçti tekrar deneyeyim dedim bu gün 6 cı gün sonuç aynı çişini uzun süre tutmaya başladı aklınıza gelebilecek her yolu denedim netten çok araştırdım şunu anladım ki öncelikle kendisinin istemesi gerek. bizimle aynı durumda olan var mı artık kızım hiç alışmayacak diye düşünüyorum

BENİM OGLUM KAKASINI wc ye yapmıyordu ciş kolay oldu ama kaka da bende sorun yasadım ama inan zamanı gelince hersey rayına oturuyor cocugun zamana ihtiyacı varmış o karar veriyor nezaman olacagına yani kendini nezaman hazir edeceğine

Bizim tuvalet maceralarımız için blogumdaki 3 yazıya bekliyorum:
Sabiha Paktuna Keskin: harika bir uzman mı, yoksa uzak durulması gereken biri mi?
Önce Kadın Sonra Anne

sevgili anne
oğlum yaklaşık 9aydır kakasını vermekden çekiniyor.önceleri enaz 5gün tutuyordu duphalac verdi dr.kısa süre kullandım normale çevirdim.kakasının geldiğini hissettiğim an wc ye tutuyorum yapması zaman alıyor ama bi şekilde yapıyor.bazende tuvalete kendi oturuyor çiş yaparken yapıyor.ama inatla kaka yapmamak için direniyor.çişde sorunumuz hiç olmadı hatta 9aydır gece gündüz bez bağlamıyorum.tam 3yaşını doldurdu ve ben çok bunaldım artık ne zaman bu eziyet biter.

Back