oğlum 3 yaşına ve geçen yıldan bu yana küçük çişini tuvalete yapıyor.güzdüzleri bez bağlamıyorum.ancak kaka konusunda çok sıkıntılıyız.hiç bir zaman kakasını tuvalete yapmak istemedi ve bizde asla zorlamadık.kakası gelince bez bağla diyordu ve bizde bezini bağlıyorduk.ancak birkaç aydır kakasını bezede yapmak istemiyor.dahada kötüsü sabahtan akşama kadar kıvranıyor 'karnım ağrıyor,çok acıyor'diye ağlıyor.kabız değil,kakasının kıvamı yumuşak.tüm günüm onun bu halini izleyerek huzursuzluk içinde geçiyor.dr duphalac isimli şurubu verdi başlarda şurubu verince hemen etki ediyordu ama şimdi günde bazen 3 kere veriyorum yinede yapmıyor.kendini sıkıp tutabildiği kadar tutuyor.çok çaresiz ve üzgünüm.bu konuda tecrübesi ve fikri olanlar varsa lütfen yardımcı olun bize
merhabalar ; ilk başta hata yapmışsın her istedğinde altına bez bağlayarak. ve yanlıışta tahmin edebilirim ama bence ilk çocuk. ilk çocuksa ondan dolayı böle çok üstüne düşmüşsün.. çünkü aynısını benm teyzemde oğluna yapmıştı. şimdi 1.sınıfa gidiyor ve hala arasıra kıvranıp duruyor kakası geldği halde tuvaletine gitmeyi bilmiyor..arasıra altına bırakıyor. tutabildği kadar tutuyor yani..
tabi buna teyzemin hem üşengeçliğinden kaynaklanan yemek /çorba / yemekleri yedirmemesiyle bakkal eşyası yani onun rahatına giden şeylerde yedrmesiyle artık çocuk hep kabızlık yaşıyordu. e büyüdükçede yemek yerine o eşyları yemek istedi çocukta..
eğer senin çocuğunda kabızlık türü bişe yok ise onunla konuşup çocuk diliyle artık ikna etmen lazım.. bi şekilde sevdirmen lazım tuvalete gidip kaka yapma işini :)
söledğin ilacın içeriğini bilmedğim için yorum yapamayacağım ama herne ilaç olursa olsun bitkisel dahi olsa o ilaçı içip kakasını yapabiliyorsa oda iyi bişe değil yani sürekli o ilaçı kullanıp yapabilir duruma gelir.bence. çünkü bağırsaklar artık kendi gücüyle değilde dış etkenlerden aldığı güçle hareket etmeye başlar ve hantallaşır. sürekli o ilaçı kullanmak zorunda kalır rahatlamak için..
ama eğer çocuğun kabızlık nedeniyle tutup yapmayabiliyorsa.. bol bol çorba içir ve çok ara koyma yemeklerine sürekli yedir bişeyler. özellikle sulu şeyler yedir..
merhaba,öncelikle yanıtın için teşekkür ederim.çişe alıştırırken zorluk yaşamadık hiç.yani zorlama olmadı.dr umuz ilk bunu sormuştu ve kakayı yapmak istemediğini söylediğimde asla zorlamamam gerektiğini ve beze yapmak istiyorsa bezi bağlamamı söyledi.bende dr un dediğini uyguladım ve halada baskı yapmıyorum wc konusunda.hergün 1 yada 2 öğün mutlaka çorba yada sulu yemek yer.onun dışında suyu çok içer.
dün akşam ılık suya oturttum 15 dk kadar.arkasından poposuna krem sürüp kuru kayısı kaynattım ve suyunu içirdim.15 dk sonra rahatça yaptı kakasını ama hiç zorlanmadı ve kıvamı yumuşaktı.bu sabah yine yaptı çok şükür.ben poposunda çatlak oldugunu ve bundan dolayı yaparken acıdıgı için yapmak istemediğini düşünmeye başladım.bi dr a gösterip krem ve ılık suya oturma banyosuna devam etmeyi düşünüyorum.
Merhaba,
Benimde 4 yaşında yiğenim var ... Kakasını tutuyordu, çişini tuvalete yapıyordu. Ancak kakasını tuttuğu için karın ağrısı oluyordu çok sık.. kakamı yapmaktan korkuyorum çok acıyo diyordu.Ağlayarak yapıyordu. Bi süre böyle bir kriz dönemi yaşadık ancak şimdi alıştı. Tek sebebi psikolojik olarak kakasını yaparken acıyacağını düşünmesiymiş, doktor öyle söyledi.Bizde onun hoşuna gidecek şeylerle aklını dağıtmaya çalıştık. Mesela ona çok güzel bir klozet oturağı aldık çok beğendi, daha sonra o kakasının geldiğini söylediği zaman onunla beraber tuvalette bi sandalyede birimiz oturduk ve ona sevdiği hikaye kitaplarını okuduk, beraber şarkı söyledik ve bazen 1,2 3 diye saydıkÇok komik hallere girdiğimiz zamanlar oldu tabiki hatta videoya bile çektik sırf kendini sonrasında izlesin ve gülsün diye:) Ancak bu şekilde atlatabildik. Acıyo diye ağlamaya başladığında yada yapmak istemediğinde sen abisin dedik, çok ayıp dedik, karnında durmaması gerekiyo kakanın gibi onunla konuşa konuşa olayı sonunda atlattık, bazen sifonu çekerken kakasını kime yollamak istiyosa o kişiye bile yolladık el sallayarak Şuanda bütün aile küçük yaramazın kakasını rahat ve eğlenceli bir şeklide yapmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz ha bu arada son 3- 4 gündür artık kendisi gidip yapıyor ve bittiği zaman bizi çağırıyor gelişmeler devam ediyor
vallahi cnm bende aynı dertten muzdaribim.oğlum 3,5 yaşında çişini tuvalete yapıyor ama kakasını asla yapmıyor.çok korkuo.kendisinden bir parçasının aayrıldığını zannediyor.2,5 yaşındayken birkez kendi kendine gidip kakasını tuvalete yaptı ve o gün kakasını gördüğü an benden bişeyler çıkıyo diye korkup avazı çıktığı kadar ağlamaya başladı ve birdaha asla kakasını tuvalete yapmadı.geldiği zaman anne bez bağla kakamı yapıcam diyee izin vermediğimde günlerce tutyo ve çok fena kabız oluıyo bu seferde poposunda yara oluşuyo yapmak istesede yapamıyuo.ahh ahh neler çekiyorum bende.diğer kızların sölediği herşeyi denedim hiç bir faydası olmadı mecbur kendini hazır hissetmesini bekliyorum bakalım bu yazda eğer hala alışamassa ozaman belki bi psikoloğa falan götürürüm..
merhaba benim oğlumda 2 yaşını 2 ay oldu geçeli 6-7 ay önce tuvalete kakasını kendi yapmak istedi ve yaptıktan sonraa çoook ağladı. artık tuvalete bile girmek istemiyor. lazımlık kullanmak istemiyor. klazote oturmuyor. ama bezinide istemiyor. bende tuvalet eğitimine başlamak istedim ama kakasını yapmamak için elinden geleni yapıyor. kendini sıktığı içinde kabız değilken katılaşıyor. ilaçla kolaştırsamda, ödül versemde yapmıyor. üzerine gitmememi önerdiler ama bezden çook rahatsız olduğu için sürekli huzursuz ne yapacağım delirmek üzereyim bende........
Benim kızımda 2.5 yaşında aynı dertten bende muzdaribim çişi kolay öğrendi ama kakayı tutuyor tuvalet eğitiminden öncede kabızlığa meyilliydi ara ara kabız oluyordu hiç cıvık olmadı kakası ama tuvalet eğitimiyle birlikde kabızlık başladı şu an bezsiz olmasına rağmen kakada hiç zorlamıyorum bez bağla diyor bazen anlıyorum kakasının geldiğini bazende yapıp geliyor söylüyor.Şimdilik amacım kabızlık problemini çözmek duphaloc içiriyorum doktor en masumu o dedi anestol pomat bende aldım.Kısır bir döngüye giriyorlarmış kabızlık korkuyu korkuda kabızlığı tetikliyormuş ve bağırsağın anüse açılan ucu genişliyormuş kaka orda birikiyormuş o nedenle aslında ilaç kullanıp belli bir süre kabızlığı çözmek ve genişleyen kısmın tekrar eski halini almasını sağlamak sonrada ona göre besleyerek kabızlığı önlemek ardındanda tuvalete yapmasını sağlamak benim düşüncem bu.Tabi bu arada bezsiz hep evde neysenede dışarıda ya kaka yaparsa altına diye tedirginim dışarıda bez bağlasam bir türlü bağlamasam bir türlü bende ona şaşırdım kaldım birde oyun grubuna göndereceğim haftada 3 gün orda naapacağım bu olayı bilmiyorum bez bağlasam çocuk çişini söylüyor bağlamasam kakasını söylemiyor naapacağımı bilemedim
oğlum 3 yaşına ve geçen yıldan bu yana küçük çişini tuvalete yapıyor.güzdüzleri bez bağlamıyorum.ancak kaka konusunda çok sıkıntılıyız.hiç bir zaman kakasını tuvalete yapmak istemedi ve bizde asla zorlamadık.kakası gelince bez bağla diyordu ve bizde bezini bağlıyorduk.ancak birkaç aydır kakasını bezede yapmak istemiyor.dahada kötüsü sabahtan akşama kadar kıvranıyor 'karnım ağrıyor,çok acıyor'diye ağlıyor.kabız değil,kakasının kıvamı yumuşak.tüm günüm onun bu halini izleyerek huzursuzluk içinde geçiyor.dr duphalac isimli şurubu verdi başlarda şurubu verince hemen etki ediyordu ama şimdi günde bazen 3 kere veriyorum yinede yapmıyor.kendini sıkıp tutabildiği kadar tutuyor.çok çaresiz ve üzgünüm.bu konuda tecrübesi ve fikri olanlar varsa lütfen yardımcı olun bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?